Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jak už název naznačuje, scenárista využil známé pohádky o probuzení spící princezny, ale jeho příběh není ani pohádkový, ani v něm nevystupuje princezna, naopak je plný lidských osudů našich současníků. Bude nás provázet složitými životními situacemi mladé ženy, která po rozvodu ztratila životní elán. A teprve nové vztahy a nová setkání v ní probudí energii, která doposud jakoby v ní spala. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Já mám z Žilkové kopřivku odjakživa, už když hrála pionýrskou vedoucí v jakémsi českém seriálu, asi to bylo My všichni školou povinní. Přesto se mi moc líbila v Zapomenutém světle. Ale zbytek její tvorby a ji samotnou hážu do odpadu a seriál (hrála ona vůbec v něčem jiném než ve slaboduchých seriálech?) do odpadu odpadů. Doufám, že se její (ne)povedená Agáta nedá na hereckou dráhu! ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Do seriálových rozměrů rozepsaná historka, která nezapře inspiraci Mužem na radnici a Okresem na severu a která v nových politických poměrech přináší nenápadnou ale důslednou masáž podnikatelsko-živnostnickým duchem jako vystřiženou z politicko-marketingových agitačních projevů předchozích 50 let (bez ohledu na aktuální poměry). Ve výsledné realizaci sled nedůvěryhodných scén, který by bez Veroničina těžiště klesal daleko níž, a to je pořád patrné, že i ona celý projekt bere jako snadný úlovek. "Velké" chvíle hereckého podzimu R.Brzobohatého. Hudba je pak už naprostý žert. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ještě že seriál tu inspiraci pohádkou hned přiznává - i když mate názvem, protože vykrádá pohádku jinou, O rybáři a zlaté rybce. Veletoče, jaké tady předvede hlavní postava (která se v posledním dílu dokonce zachová jako obyčejná kur.va), jsou fakt podivné, a celé to morální vyznění značně pokulhává, protože nedojde k potrestání, prohlédnutí a pořádné nápravě - alespoň ně vzhledem k tomu, že to má roztahaných a utahaných deset dílů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš taková moralitka, schválně používám zdrobnělinu, to dobré z Jana Míky se najde jen málo, vyústění je zkrátka takové, že kámošky na kolech jsou víc, než všechny kopce světa. U Života na zámku mi televizní materiál nevadil, tady spolu s rádobyhlubokou formou dělá seriál ještě levnějším, než jaký ve skutečnosti je. Dřív jsem ho opravdu přecenil, opravuju hned, jak jsem měl čas. 30%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdysi, jako náruživý hráč počitačových her jsem velmi dobře znal motto: "Ještě jednu misi a jdu spát", při sledování tohoto seriálu jsem ho oprášil a upravil na: "Ještě jeden český seriál a jdu srát". Kdyby to viděla pravá Šípková Růženka, raději by prince kopla do koulí a zase šla spát. Tyto novodobé české telenovely kýčovitě a rádoby věrohodně zobrazující "normální" život mi opravdu lezou na nervy. Naštěstí zde to ještě není dotaženo úplně k "dokonalosti", jak to známe dnes, proto hodnotím jednou velkou rudou hvězdou místo odpadu. Dobře ještě můžu uznat, že Veronika Žilková se poměrně snažila a nepůsobila tak trapně, jak jsme zvyklí z Tele Tele, ale to je tak vše. "Dáš si něco k pití?", "Jó, dám si třeba čaj" ... "A jestli můžu, trošku rumu do něj" ... ... "Nebo víš co, nevař se s vodou." 2/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Benešově u Prahy a Novém Kníně. (petr.trep)

Reklama

Reklama