Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (62)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná válečná jízda z Ruska!! Rusové jsou ve válečných filmech velmi slušní, ale tohle patří k tomu nejlepšímu, tak za poslední 2 roky, co vytvořili. Je to hodně netradiční pohled na válku, ale ten styl i způsob jak to Rusové podali mi hodně sedl. Film se zaměřuje na hrst sovětských vojáků, kteří utíkají před němci a snaží se najít své vlastní vojáky, ale mezitím se ubytují na statku a tam nešťastnou shodou náhod příjde i německá jednotka a vše samozřejmě eskaluje. Rusům hraje do karet fakt, že kolem se potuluje hrdinský voják s názvem Red Ghost, největší postrach němců, který je tam loví jednoho po druhém a téměř magicky mizí beze stop. Film má slušnou atmosféru, fajnový vizuál a akční řachanda trvá téměř 40 minut, je podána ve Western stylu a není nouze jak o slušné Gore, tak i o skvělou hudbu a najdou se i komicky brutální scény, což zde padlo jako prdel na hrnec. Pochválit musím i postavu Red Ghosta, což byl pořádně vyskillený frajer. Jediným mínusem je pro mne dvoj dabing, který zazní při německých pasážích, ale to hold divák musí přežít. Jiná verze není a nejspíš nebude. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8/10. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Menší, nie dlhý, u nás takmer neznámy film, ale inak kvalitný vojnový thriller. (Jasné, propaganda ruskej armády je tu prítomná, ešte v dnešnej dobe, keď hrozí invázia ruských vojsk na Ukrajinu, hoci tam už po Kryme určitý vojnový konflikt žiaľ je a je trochu zložitejšie sa v tejto situácii k snímke vyjadrovať. Kiež Rusi zostanú len pri točení dobrých vojenských filmov, to im ide.) Rusom nemožno uprieť obrovské zásluhy a obete na potlačení Adolfových über temných síl. Síce nacistickú totalitu Sovieti spoluporazili v r. 1945, ale priniesli žiaľ totalitu svoju, do HUN, PL hneď, do Československa o tri roky neskôr. Na to sa nezabúda.  Samotná snímka na to, že je relatívne skromne pôsobiaca a ledva som ju našiel (iba jedného herca poznám zbežne), je na vysokej úrovni. Vojnové inferno rozpútané na zasneženej usadlosti, statku je parádne spracované. Na zaujatie diváka nebolo treba ani 2hod. (film má cca. 96min.). Za štyri fľaše samohonky (pálenky), teda, štyri silné hviezdy. ;) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Současné ruské válečné filmy dokáží sloučit nápady, že by autoři zasloužili zahrát balalajkový opus a připít jim stakanem stoličné na zdraví, s nápady, za které by ti samí tvůrci zasloužili před smrtí vytrestat pravou bavorskou kutálkou. Jinak řečeno, tomuhle můžete dát dvě hvězdičky stejně jako čtyři a já se ještě nerozhodl, kam to patří pro mě, takže zůstanu u tří. Řácky krvavé a zase jednou si připomenete význam fráze "zima jak v ruským filmu". Přízrak v efektivitě likvidace SS notně šlape na paty i Eso Rimmerovi (a řetězec nebyl přerušen ani zde). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je mi trochu líto že režisér nedotáhl svou vizi ještě o kousíček dál, protože tohle nemá k Tarantinovi zase tak daleko. V jádru jde o klasický válečný film, jen se sem tam vynoří absurditou prodknutá syrová scéna, nebo zazní hudba připomínající soundrack z Osmi hrozných. Možná i díky tomu a drsnému mlčenlivému hrdinovi, má Krajsnyj prizrak něco z westernové poetiky. Rusové už nějakou dobu zásobují svět druhoválečnými dramaty, a já pořád čekám kdy na tohle téma natočí něco, co se nebere vážně. Bohužel Bogatyrev k tomu jen nesměle nakročil. Díky alespoň za výbornou závěrečnou třetinu s epickou obranou dědiny. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přesto, že mi RU filmy nevadí, je pro mě prvních 40 minut dějově téměř nekoukatelných (i když je to natočeno dobře - myšleno z pohledu provedení, kostýmů a výpravy). Neskutečně nudné a užvaněné. Pan nastane “útok na statek” a stane se z toho jiný film. K tomu vizuálu se totiž přidá i dynamická akce (stará škola, žádné upocené CGI), rychlé a brutální. Takže za mě (nematematicky) zaokrouhlených 3,5. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Vzhľadom na skutočnosť, že mnohí vojaci červenej armády sa nikdy nevrátili domov, predstavujú „Neznámeho vojaka“, ktorému je film venovaný. (Dajman)
  • Bitka v oblasti mesta Vyazma, "Vyazemsky kotol“ bola skutočná. Bitka začala v októbri 1941, udalosti zobrazené vo filme sa odohrali o dva mesiace neskôr. Pre Sovietsky zväz bola táto bitka jednou z veľkých porážok a akcie Nemcov viedli k víťazstvu, ktoré im umožnilo dostať sa pred Moskvu. (Dajman)

Reklama

Reklama