Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jima Halseye (C.Thomas Howell) stále pronásledují strašlivé události minulosti. Vrací se zpátky, aby se vyrovnal se svými démony. Cestuje se svou dívkou Maggie (Kari Wuhrer) a brzy se oba ocitnou právě v těch místech na silnici západního Texasu, kde celá ta noční můra před časem začala. Setkávají se s psychopatickým STOPAŘEM Jackem (Jake Busey) a najednou se jízda Jima a Maggie změní v děsivý závod o přežití, v napínavé a strhující dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další hw debilní patvar coby odvar vyroben pouze k vejvaru... 8-( . . . To si jen tak po patnácti letech vyrazíte s traumatem a čůzou do Texasu, abyste pak zhovínka ten den hnedle v místě narazili na chlápka, co vám... Nu, v tomhle případě jste tedy narazili na film s kvantem nelogičností, velikým jako celá ta široširá zem, s dějem průhledným jako všechna ta čiročirá voda, která hned na začátku valí se z nebe jak při konci světa a náš hrdina v té bouři přistane se svým létadélkem na okresce, aby... . . . Ale ne, to nemá cenu, něco tu zdůvodňovat, vysvětlovat, popisovat jednu tu pitomost za druhou... Tohle je prostě další z té masy otravně zbytečných filmů, kdy tvůrci naprosto ignorují jakoukoli logiku děje, smysluplnou story, uvěřitelné herecké kreace a chování postav - a aspoň průměrnou diváckou inteligenci. Ledaže by to (ne)bylo celé natočené pro nějaké ty vymaštěné texasské červené krky... Já tedy opravdu nečekal nic, ale toto... :-[ - - - - - (Poprvé viděno 29.3.2009 na dvd, komentář zde jako desátý - 29.3.2009) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nemám moc ráda filmy tohohle typu. Připomíná mi to Californication... a to se mi taky nelíbilo. Navíc je tenhle film ještě o třídu níž a hlavní postava je doslova magor ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Podařilo se téměř nemožné - zdejší hlavní hrdinka je ještě větší kretén než hrdina původního filmu. Nevím, jestli autorům gratulovat k zázraku nebo je za to nechat pomalu umučit, ale každopádně to jejich pokusu (moudře odeslanému rovnou na video) o pohyblivé obrázky nepomohlo. Jenže tomu by nepomohla ani voda vysvěcená samotným Papst Nazingerem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A na týhle točně jsem říkal neberte stopaře, neberte stopaře, nebo se z toho zblázníte. Jeden z páru se sice vehementně bránil jeho svezení a neměl pro něj pochopení, ale je to marný, je to marný, je to marný! Film s prvním dílem má společnou akorát postavu Jimma, kterou ztvárnil tehdy mladík C.Thomas Howell, v následném pokračování po patnácti letech už je z něj suspendovaný policista. Když si přečtete v titulkách jméno režiséra Louis Morneau, který svoji kariéru zasvětil těm nejlevnějším béčkovým debilovinám, je vám hned jasné, že máte tentokrát před sebou sice o něco menší, ale přesto debilovinu, ale docela vtipně, a to zřejmě nechtěně, zrežírovanou. To si takhle vyrazí pár Jimmy a Maggie řešit životní krizi do pouště a jen tak náhodou narazí na psychopata - albína, který jim ne a ne dát pokoj a chce si zkrátka hrát. A když pak je Jimmy ze hry venku, musí s psychoušem svádět boj nebohá ženská a bude se tedy mít co ohánět. Je evidentní, že film je natočený velmi levně a tomu odpovídá i "televizní" obsazení. Výsledkem je film, ve kterém dochází k časté teleportaci zabijáka, zranění se hojí nějak podezřele rychle, anebo v horším případě na něj maskéři zapomenou, jedna wtf scéna střídá druhou, a když k tomu připočtu mrzký scénář s několika nechtěně vtipnými, ale i napínavými scénami, dynamické tempo a spád, málo charismatického záporáka Jacka Buseyho a snaživou Kari Wuhrer, vychází z toho standardně odvedený béčkový thriller s levným videovizuálem, který vám větší paseku ani vzrůšo v obýváku sice až tak nenadělá, ale zaplácne nudný večer celkem spolehlivě. Mé hodnocení: 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatné pokračování, líbilo se mi že se vrátil Howell. Jen škoda že Busey není tak charismatickej jako Hauer. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní film jsem ještě neviděl. Začátek se rozjíždí hodně slušně, ale postupně snímek ztrácí atmosféru a vlastně ztrací úplně vše. Tak blbou hlavní protagonistku jsem ještě nikde neviděl. Naprosto nelogický film a všem radím dobře : Ruce pryč ! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film už pri DVD premiére (spoločnosť UNIVERSAL) patril do prepadliska filmových dejín, nakoľko sa dalo predpokladať, že nikto nedokáže stvoriť rovnocenného pokračovateľa prvého, pre mňa absolútne dokonalého filmu. Aj tak som sa na tento počin musel pozrieť a potvrdiť si tento predpoklad. Pritom pre mňa je LOUIS MORNEAU celkom schopný (prepytujem) režisér - raz viac (MRTVÝ MUŽ), inokedy menej (NETOPIERE) zábavný, alebo ak chcete - originálny. Tentokrát mu však v rukách vybuchla nálož zvaná scenár. Ten je nabitý klišé a nelogičnosťami, no čo je najhoršie MORNEAU jeho dementnosť "pozdvihol" absolútnou absenciou atmosféry a výberom anticharizmatických hercov, ktorí evidentne netušia aký je význam slova motivácia. Od absolútneho odpadu toto béčko (a protestujem aby týmto hanlivým označením niekto častoval pôvodný HARMONov film) zachraňujú iba zvládnuté akčné scény a pôsobivá kamera. Technická poznámka: STEVE RAILSBACK v tomto filme naozaj účinkuje, ale v titulkoch ho nehľadajte. Je totiž akýmsi MORNEAUovým dvorným hercom - maskotom, ktorý si vždy strihne nejakú "pošahanú" roličku a vie že fanúšikovia ho na 100% identifikujú. Poznámka k DVD: nielenže tu absentuje český dabing, ale čo je horšie, nenájdete tu okrem výberu scén, 3 jazykových verzií a niekoľkých titulkov ŽIADNE BONUSY. A to je neodpustiteľné milý UNIVERSAL. (4.7.2005) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už beru jen jako pokus o vtip a vydělat co možná nejvíc dolarů na zvučném jménu původního filmu. Kdybych neznal všechny tři filmy, tak by se mi to líbilo možná o něco víc, ale takhle je to pro mne jen slabý průměrný film, který za moc nestojí. Vražd je tu jak máku, tedy těch nápaditých, když pominu několik zastřelených policistů. Jediný důvod proč jsem se dodíval až do konce je Kari Wuhrer, kterou já můžu. Škoda jen, že se alespoň nesvlíkla. Úplný závěr je už z kategorie shit movie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zopár dobrých akčných scén, ale inak je to po každej stránke horšie ako jednotka. Najviac ma sklamal môj obľúbenec Busey, ktorý bol skôr trápny magor ako nejaký pôsobivý psychopat. Ale potešilo ma aspoň to, že sa zbavili Howella, ktorý ma nebavil ani v jednotke. Len tá nová hlavná hrdina tiež za veľa nestála. Výsledok nie je žiadna tragédia a pre fanúšikov jednotky to za jedno pozretie stojí. Síce ma to nenadchlo, ale nuda to nie je. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

No abych byl upřímný, tak je to podle mně zbytečný pokračování. Navíc se mi zdá, že čím víc Howell stárne, tím víc bere stupidnější scénáře. O War of the worlds ani nemluvím, to bylo otřesný, ale Stopař II se mi ještě líbil. Už to není tak skvělý jako jednička, kde skutečně válel Hauer. Howell se snaží hrát pořád toho vystrašeného mladíka, z 80tých let, ale už to není ono. Nejsem zklamaný, protože tady pouť Jima končí, ale ani to nemuselo být. Jeden Stopař mi už fakt stačil, ten byl špičkový, ale dvojka se mu po žádné stránce nevyrovná. Jinak, ale slušný snímek :) 70% ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Po zdárně prospaném Stopaři z roku 1986 můžu říct, že tohle není vůbec špatné. Kdyby člověk neznal jedničku, přišlo by mu tohle celkem originální. Je tu přesně to, co mi u prvního dílu chybělo. Správnej padouch, který nejen, že budí strach, ale zároveň je i občas vtipný a tak nějak lidštější, pohledem, gesty, úsměvem. Díky Jakeu Busey, tohle se Ti moc povedlo! Howell se naučil pořádně se rozčilovat a Kari Wurher zase správně řve a nejen to, slušně Buseymu sekunduje. Zkrátka není to vůbec špatné a dá se na to v klidu koukat, aniž by se vám chtělo spát. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Stopař čekal na auta, které řídí budoucí oběti a já čekal na prima horor a pokračování slavného kousku. Stopař se dočkal no a já ne...Bída a utrpení. Zabiják navíc měl tak šílené koňské zuby, že jsem se díky nim nedokázal soustředit na nic jiného. Jasný vím, že za to nemůže, ale fakt jsem jen čekal, kdy začne řehtat a klusat za autama...PS : Pokud Vás trápí démoni minulosti, je dobrej nápad zvolit směr od nich a ne k nim, možná budete žít o nějaký en pátek déle...Dobrá zpráva je, že na druhý pokus to Morneauovi vyšlo lépe co se týče dálničních hororů ( Joy Ride 2) a vůbec jeho tvorba šla za mě osobně nahoru. Takže nějak se začínat musí, snahu měl, snaha se cení tak teda 2* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Louis Morneau spociatku buduje fajn hororovu atmosferu, aby postupne film potopil tragickymi hereckymi vykonmi, scenaristickym vyplachom a katastrofalnou reziou. 31 % ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ja dávam průměrných 50%, protože si myslím že mělo zůstat jen u jednoho dílu - tohle je nastavovaná kaše, která se snáží divákovi vnutit atmosféru prvniho dilu. Líbilo se mi jak C.T. Howell alias Jim chtěl vyhodit stopaře z auta, ale to je tak asi jediné. Pár povedených triků nebo hlášek tam možná bylo, ale to mi bylo naprosto lhostejné, protože mě znechutili různé klišé, kopie a v některých věcech podobný scénář či děj kopírující první díl. Snad jen ještě stojí za zmínku Jake Busey, který je asi nejsvětlejším prvkem filmu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Není to špatný horor, ano je to sice nastavovaná kaše, ale proč né. Tentokrát to hlavní hrdina odnese hned v první polovině a pak to vezme do ruky jeho žena a musím říct psychárna jak vyšitá. Ten magor co vraždí na počkání, byl někdy až moc sebejistý a vše mu vycházelo, chudák ženská. Poněkud se tvůrcům nepovedlo vychytat jendu chybu a to, že Maggie postřelí do stehna a tak kulhá pak když utíká k letadlu běží jako laňka a pak zase , když se dá běhu tak najednou skáče a pajdá, nák asi zapoměla. Určitá nelogičnost tam byla, třeba jak mohl ten magor vědět, že budou Maggie zrovna převážet a on byl na místě připravený s bagrem. Přesto to bylo průměrný, ale koukatelný béčko. ()

Reklama

Reklama