Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta přátel se plaví po moři. Skvěle se baví, ale když všichni skočí do moře, nemohou se dostat zpět na loď. Zachrání je loď s uprchlíky z Afriky, ale jak se ukáže, těm na jejich životech vůbec nezáleží... (oficiální text distributora)

Recenze (15)

castor 

všechny recenze uživatele

Pozor, předchozí snímky, o kterých se tu mluví (Otevřené moře a Odsouzeni zemřít), také spoléhaly na jeden jediný nápad. Na nesmyslnou chybu (tady ještě s hodně absurdním přídavkem, protože jedna slečna z party na lodi stále je), která skupinu přátel zanechá jejich osudu. A nekonečné vodě, ve které se postupně začne panikařit. Člověk sice ze stresu dělá nečekané věci, ale čeho je moc, toho je... Navíc jsem přesvědčený, že logicky smýšlející člověk by během prvních deseti minut dané situace přišel na celou škálu možností, jak se alespoň pokusit dostat zpátky na loď. Co třeba osa dva chlapi – jejich ramena – nejlehčí holka na ně a šup? No, nechejme scénáristu vypouštět směle tyhle nesmysly a zaměřme se na druhou část boje o přežití – setkání se zoufalými africkými uprchlíky. Také tady by i diváka, který ujíždí na televizních kouscích a jako vrchol filmařiny považuje libovolný díl Pobřežní hlídky, napadlo, jak to šlo udělat/vymyslet lépe. A jak to sehrát tak, abychom „klaďasům“ věřili, že chtějí skutečně přežít. Tady na působivější komorní drama režisérovi výrazně chyběla kvalita. Ostatně fakt, že lze celý příběh shrnout v jedné větě, protože nic víc (cokoliv s přidanou hodnotou) už se na plátně nestane, je sakra problém. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako první jistě každého napadne srovnání s německým thriller Open Water 2: Adrift (Odsouzeni zemřít) a tím pádem nejste ani moc daleko od pravdy. Což samozřejmě moc lidí nepotěší a jak vidno dle nízkého hodnocení na internetu ani nepotěšilo. Já však patřím k té skupině diváků, která dá každému filmu šanci a tak jsem byl zvědavý i na tento televizní kousek. Tedy hlavně na to, jak se s tím Španělé popasovali. Ze začátku to nebylo ani moc zlé. Skupinka lidí mi byla docela sympatická, dívky pohledné, přestože jsem si u každé druhé scény říkal – tohle jsem už viděl někde jinde, ani jsem se u toho moc nenudil. Na můj vkus tu však bylo až příliš málo pokusů o záchranu a až moc okaté nelogické chování snad poloviny osazenstva. Tvůrci se to snažili zamaskovat polonahými děvčaty, které do jedné odhodily svršky plavek (no dobrovolně ne) a jakousi napodobeninou dramatické vložky, kdy se začnou všichni psychicky hroutit a dělat ještě blbější rozhodnutí. Perličku tomu však nasadila poslední půlhodina a připlutí malé skupinky afrických imigrantů. Ať mi nikdo nevykládá, že čtveřice celkem namakaných týpků, nedokáže dát přes držku dvěma maníkům a jedné nemocné ženské. Tady už šla důvěryhodnost scénáře i některých scén zcela do háje. Jasně, proběhne pár pěstních soubojů, nůž pod krkem atd., ale zbytečně tak tvůrci znehodnotili své předchozí úsilí. Sice se snažili, aby jejich film nebyla jen jedna obyčejná kopie, ale já bych se bez toho klidně obešel. 40% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Obdobný film už jsem viděl, tady mají "štěstí v neštěstí", že je zachrání uprchlíci z afriky. Ale jak se ukáže nebylo jim ve vodě líp? Původní psychárna byla lepší. Dostat se na lod je sice těžký ,ale né nemožný, dle mého názoru. Určitě by tam tu nejlehčí vyhodili. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že to má jenom 38% tak jsem říkal, že se třeba kolegové z čsfd spletli a že to třeba nebude zas až tak hrozný.. bohužel měli pravdu.. ani trošku mě to nevtáhlo do děje a tim pádem mi bylo jedno jak to dopadne.. hvězdička za scénu, kdy se začalo řesit, že se nemůžou dostat zpátky na loď a potom už to byla fakt nuda.. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Na tv film ok, i když to pomaleji začínalo. Příběh byl sice bezpříběhu, ale zajímalo mě, jak to vlastně celé dopadne. Normální, podle mě zbytečně podhodnocený průměr. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Film o neuvěřitelné lidské blbosti. Hlavní zápletku bych ještě chápal, ok, může se stát, ale to, co následuje, je maraton hlouposti. Přehlídka aspirantů na Darwinovu cenu. Nedokázal jsem se s postavami nijak sžít, spíš jsem se popadal za hlavu, co to zas vyvádí. Ta jedna hvězdička je za pár napjatých scén, na které se dalo koukat. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Dost trapná předělávka už i tak béčkového filmu Odsouzeni zemřít ( http://www.csfd.cz/film/223630-odsouzeni-zemrit/ ). Je tam navíc jen ta zápletka s afričanama, která mě tam ale akorát tak prudila. Jinak jako, to víte no, když zaváháte a nezbavíte se xindlu hned, tvrdě za to zaplatíte...Bohužel, takových ichtylů, kteří propásnou šanci a ohrozí tak i ostatní je hooodně. To je smutný... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Španělští tvůrci si vzali do tohoto TV snímku dva příběhy, které jsme měli už možnost vidět a spojili je k sobě. Děj podle skutečné události z německého snímku 'Odsouzeni zemřít' byl pojat stejně realisticky s pomalu budovanou atmosférou a zoufalstvím. Že se zbytečně moc netlačí na pylu a nedělá se z toho opravdový ponurý horor, je jedině dobře. Ona reálnost je pak více na místě. Ve zmíněném německém snímku se záchrany nedočkali, tady však ano, ale jiného, než by si představovali. Jako krvežízniví neřádi tu však zachránci vyobrazeni nejsou. To by už bylo opravdu přehnané. Je to televizní, ale tak dobře, že to téměř není ani poznat. Místy jsem pochytil i telenovelácké motivy, kterými jsou Španěle proslulí, ale ty záhy zase vyšumí. Je to hodně dobrý film, byť neoriginální. Přirozenost je zřejmá každou minutou, což dramatičnosti ve filmu velmi škodí, ale v tom je celé to kouzlo. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Raději budu 2 hodiny koukat do zdi, než si pustit znovu tohle. Kameramana by měli fláknout klackem po  hlavě, tak nepříjemnou kameru jsem dlouho neviděl. Televizní, levná kravina, která se chce jen přiživit na Otevřeným moři, ke kterýmu mám i po letech jistou slabost. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Trošku mě to připomělo německý Open Water 2,ale snaha přišla vniveč.Od Španělů bych čekal opravdu větší sodu. ()

dmatejek777 

všechny recenze uživatele

První hodinu se ve filmu jen povídá, potom všichni naskáčou do moře a zapomenou vyndat schůdky, aby se dostali zpět na loď. Spousta scén je totožná s filmem ´´Odsouzeni zemřít´´. Akce a napětí zde moc není, nic moc se neděje. Herecké obsazení a příběh také nic moc. Doporučil bych radši film ´´Odsouzeni zemřít´´. ()

Reklama

Reklama