Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení třetího ročníku cen udělovaných předními českými filmovými kritiky a publicisty. Ti ocení nejlepší celovečerní hrané i dokumentární filmy roku 2012, ale také herecké výkony nebo mistrovství v různých filmařských profesích. Moderátorkou večera bude Anna Geislerová. V pražském divadle Archa českým filmařům ceny předají známé osobnosti např. dr. Eva Zaoralová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Mělo to spád, zbytečně se nekecalo, někdy to bylo i vtipný, prostě na pohodu, akorát nerozumím, proč se Geislerová pořád cpe (nebo je cpána) k moderování, páč k tomu věru vlohy nemá. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak nám ČT opět po roce nabídla další udílení cen českých filmových kritiků, a opět to nedopadlo nikterak valně, ale ani to nebyl vyložený propadák. Minulému ročníku jsem vytýkal především úděsný (skoro bych se nebál říci amatérský) moderátorský výkon Ondřeje Vetchého a také některé předávající, kteří působili silně dezorientovaně. A zdá se, že na ČT to viděli stejně jako já, proto se moderátorkou tentokrát stala Aňa Geislerová, která už má zkušenosti například s moderováním udílení cen Magnesia Litera. A skutečně moderátorský výkon oproti minulému ročníku byl mnohem kvalitnější, i když to samozřejmě nebylo úplně ono a občasné zapomenutí se moderátorky v zákulisí nebo vyčítavý tón směrem ke kritikům, že nezískala cenu za herecký výkon rozhodně dobrý dojem nebudili, ale celkově byl moderátorský výkon oproti loňskému ročníku mnohem kvalitnější. A co se týče předávajících osobností, tak letos jich bylo méně než loni a všichni byli tak nějak v pohodě, snad až na Jana Hřebejka, na kterém bylo zcela evidentně vidět znechucení z výsledků prezidentských voleb. A právě prezidentské volby, které se konaly ve stejný den jako předávání těchto cen, respektive reakce na ně, jsou tím největším kamenem úrazu. Několik oceněných i předávajících umělců si neodpustilo v přímém přenosu sdělit divákům svou reakci na prezidentskou volbu (která byla ve všech případech negativní), a to mi hodně vadilo. Ale chápu, že tohle asi ze strany tvůrců či ČT prostě uhlídat nešlo. Naopak velké plus ode mne získává ČT za to, že dokázala perfektně řešit vzniklou situaci, kdy čtyři nominovaní herci ten večer účinkovali v jednom a tom samém divadelním představení a ČT tam poslala jednoho z předávajících i s kamerou a prostřednictvím telemostu se tak povedlo v přímém přenosu ceny předat. Ale abych už to nějak zakončil, ve výsledku tento ceremoniál vnímám jako průměrný, což znamená, že stejně jako loni, tak i letos uděluji tři hvězdy. ()

alyne 

všechny recenze uživatele

Fakt, že někdo považuje Mirku Spáčilovou za přední českou filmovou kritičku je velice, velice smutný. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Naservírovaná hromada sraček říkajíc si předávání filmových cen kritiků. Pche! Všichni ze sebe dělaj bůh ví co a přitom tam kašpařej jak největší trubky, počínaje trapkou Geislerovou a konče rejžou Sísem!!! Hnůj nad hnojem, tvůrci by se měli zamyslet nad tím, zda to nemaj spíše zrušit! Těch proprcanejch 70minut jsem mohl trávit radši u 7.dílu prciček. 0% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Docela se zájmem jsem se chtěl podívat, kdo může dostat cenu od české filmové kritiky. Nakonec jsem byl ale poměrně zklamán. Nikoli však z vítězů, ale z pojetí předávání cen. ()

Lenny09 odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říc, že větší suchařinu jsem v životě neviděla. Vítězové přebírající si cenu se ani neusmějou, Geislerová má blbý kecy a vůbec nebylo vidět, komu všichni v sále fandili při volbách na prezidenta, které jejich kandidát nevyhrál, takže pořad byl veden opravdu ve veselém duchu. ()

mokrasek odpad!

všechny recenze uživatele

Zatahování politiky do tohoto pořadu, který měl sloužit k úplně jinému účelu, beru jako neomluvitelný poklesek některých zúčastněných. Odkud se vzal ten váš nadutý pocit, že jste elitou národa? Točte dobré filmy, odvádějte kvalitní práci, ať si ty prachy zasloužíte a bude vcelku šumák jestli sedí na hradě Petr nebo Pavel. ()

Reklama

Reklama