Reklama

Reklama

Hluché dny

  • Slovensko Hluché dni (více)
Trailer
Slovensko / Česko, 2019, 81 min (Televizní verze: 60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyri príbehy o nepočujúcich deťoch z rómskych osád, ktoré pozorujú svoje okolie bez toho, aby mu úplne rozumeli a snívajú svoj vlastný svet: o Sandre, ktorá miluje futbal a Ronaldinha, o Mariánovi, ktorý sa chce stať rušňovodičom a zároveň Van Dammom, o Alene a Reném, ktorí sa obávajú, že sa im narodí hluché dieťa, a o súrodencoch Romanovi, Kristiánovi a Karmen, ktorí snívajú o záchode a skutočnej obývačke. (Filmtopia)

(více)

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z "dokumentárnych" filmov, ktoré stierajú hranicu medzi dokumentom a fikciou. Je zrejmé, že mnohé zábery sú inscenované, zároveň však postavy hrajú samých seba a podľa toho, ako skutočne žijú. Je dobré, že sledujeme viacero príbehov, ktoré majú aj nejaký ten dejový oblúk, pričom snímka je vhodne ukončená deckami, ktoré si postavili kúpelňu, síce nefunkčnú, ale predsa len kúpelňu, keďže tatko sa k tomu stále akosi nemá. Akoby títo ľudia nemali dosť problémov, ich deti sú navyše aj hluchonemé. Optimizmus do života ale mladším ročníkom nechýba, kdežto starší akoby už len flegmaticky rezignovali. Ide potom o to, aby nezapadli do rovnakých koľají, pričom toto je úlohou celej spoločnosti, nielen dotyčných jedincov. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Dokumentární snímek o neslyšících romských dětech, které žijí v nepředstavitelných podmínkách na jihu Slovenska. Jako dokumentární materiál ke zkoumání problémů mezi Romy a Čechy lze říci, že funguje skvěle. Objevují se zde i velice zajímavé záběry a scénografie nadchne nejednoho diváka, avšak jako celovečerní film tomu bohužel chybí šmrnc. Není tu ta jiskra, která by člověka udržela v pozoru a nemůžu najít jiný důvod ke sledování, než dokumentaristický. /MFFKV2019/ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento hraný dokumentárny snímok síce celkom realistickým spôsobom odráža jednotlivé príbehy rómskych hluchonemých detí a vykresľuje ich sny, túžby, ale aj každodenný život. Na druhej strane ale sa v tomto snímku prakticky nič zásadné neudeje a hodinku a pol sledujeme každodenné činnosti, ktoré tieto deti s ich rodinami robia. Po polhodinke vás to proste prestane baviť a snímok dopozeráte už len zo zotrvačnosti. Aspoň u mňa to presne tak bolo, a preto za mňa len veľmi priemerné hodnotenie, nakoľko som očakával viac. 50 % ()

Reklama

Reklama