Reklama

Reklama

Mé tiché myšlenky

  • Ukrajina Мої думки тихі (více)

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý Vadym se živí nahráváním a prodejem nejrůznějších zvuků. Život v Kyjevě by rád vyměnil za vidinu lepší budoucnosti v daleké Kanadě, a když přijde velkoryse honorovaná nabídka, aby zaznamenal zvuky ukrajinských domácích zvířat a také zvuk vzácného ptáka, žijícího na Zakarpatí, dvakrát se nerozmýšlí a vydává se na cestu. Situaci nijak nezjednodušuje skutečnost, že společníkem na této výpravě se mu souhrou okolností stává jeho matka… Za zvuků syntezátorové hudby rozehrává debutující ukrajinský režisér Antonio Lukič před divákem obrazově nápaditou road movie, v níž prokazuje nebývalý cit pro budování tragikomických situací. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (17)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá alektronická hudba tu dodáva atmosféru, takú zvláštnu, relaxačnú. A to bolo na tomto filme najlepšie spolu s pesničkou od Spice Girls - Viva Forever. Užívateľ Mulosz totiž dobre píše, že ide o horkú komédiu, lenže na môj vkus tu bolo málo vtipu na označenie komédia a málo trpkosti, aby šlo o drámu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Po rusku (ukrajinksu) rozvláčné nostalgické drama. Jakoby zasněná atmosféra s pohříchu málem tichých yšlenek. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní. Nejvíc mě bavila scéna s papouškem a s balzámem na rty. Nicméně jinak je to hodně divné, místy až bizarní. A konec se k tomu absolutně vůbec nehodí. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejzábavnější film MFF KV 2019. Geniální timing nenásilných vtipných situací bez nutnosti používat přehršle slov či pitvoření, občasně proložený věcmi vážnými. Je třeba si vzít příklad, že takto se mají točit tzv. tragikomedie či tzv. hořké komedie. Hýkal jsem během projekce smíchy tak, až se sem tam na mě někdo otočil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kafkoidnímu snímku škodí občasná utahanost, umolousanost. 1) Ruština má pro to výraz затертый, něco jako zašlý, poničený._____ 2) Nelze však popřít, že by nebyl ze života. Tvůrci dobře vědí, co říkají._____ 3) Některé scény jsou vskutku zajímavé (příjezd do motelu, nahrávání papouška). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úsmevná romantická sarkastická dramédia, ktorá nás zavádza do lona prírody, kde sa snaží Vadym uloviť zvuky ukrajinskej divočiny. Film má dosť hladký priebeh, ale len do momentu, kým Vadym neuviazne v bažine kdesi v ukrajinskom pohraničí, a po tom ako ho objaví miestna pohraničná stráž, je obvinený zo špionáže. A od tejto chvíle naberá film skutočné grády a celé to pôsobí napokon dosť tragikomicky. 3* (bolo by aj viac, ale tá prvá polka filmu bola fakt dosť nevýrazná) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že má příběh opravdu reálné základy, protože ve výsledku se jedná o dost velký bizár. Nicméně tohle krapet netradiční pojetí k námětu sedne jak prdel na hrnec. Nejvíc jsem se nasmála při scéně, kdy se do centra zájmu dostal balzám na rty, ale těch lehce ujetých situací se tu dá najít povícero. (75%) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Skutečný úvodní příběh Ludvíka, má nakonec opravdu nějakou "spojitost" s tím neskutečným (i když údajně též skutečným) příběhem exportéra Vadima. Ten je až na dramatičtější a též nejsilnější rodinnou linii s matkou, takovou pohodovou jízdou ještě klidnou Ukrajinou. Jejíž atmosféru, tvořenou mimo jiné i velmi povedenou hudbou, občas doplní scény řekněme bizarnějšího ražení. Jak jinak nazvat donucovací prostředky použité na papouška, závěrečný výslech, nebo balzám na rty, který se vyplatí mít vždy v kapse a nejlépe s olivovým olejem! 65% ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba, kamera, herci, prostredie, jazyk a najmä príbeh. Nečakal som nič a som veľmi spokojný s exportným produktom Ukrajiny. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Najlepšia ukrajinska tragi-komedia poslednych rokov.Je to brilantny a autenticky film,ktory ukazuje ukrajinsku realitu a ludske vstahy take ake su.Jeho humor je jemny a vkusny.Pribeh o osobnom hladani štastia,o rodinnych a ludskych hodnotach v modernom kontexte.VIVA FOREVER. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Citlivý príbeh s dobre naladeným chladným humorom, so zaujímavou myšlienkou, by sa dal charakterizovať tento príbeh o vyše 2,2 m vysokého Vadima, ktorý zháňa na zákazku zvuky zvierat, pre audio textové hry. Tento útlocitný príbeh ponúka dobre načasované situácie, aj keď nie vždy reálnom svetle, ale príjemnou elektronickou hudbou, kde produkcia vytvorila slušný dej s veľmi impozantným záverom. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

..milí film...aak to teda bolo podla skutočného príbehu ..tak ten koniec ..mi pripadá nejak useknutý- odfláknutý..alebo som to nejak nepochopil... ()

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem neměl žádné očekávání, ale právě proto mne víc bavil. Sled vtipných situací zde na plné čáře vítězí před vážnými momenty. Nejedná se o humor třaskavý a prvoplánovou komedii, přesto jsem se od srdce zasmál. ()

Reif 

všechny recenze uživatele

Při mé návštěvě Ukrajiny jsem několikrát spatřil auta na hlavních silnicích couvat. Až díky tomuto filmu chápu proč. ()

Reklama

Reklama