Reklama

Reklama

Na okraji

(festivalový název)

Obsahy(1)

Neapol. Město nepoddajných, ale i bláznů a chudáků, které se nehodlá vtírat do ničí přízně, natož aby kleslo k přetvářce. Skličující dokumentární bad trip nás přivádí na jeho neutěšené východní předměstí, kde se bída projevuje hrubostí zcela fyzického rázu. Šklebící se oprýskané domy, neudržované vnitrobloky, dominance drsného betonu. Zde nacházíme domovy marginalizovaných a odmítnutých – muže, dívky a tajemného boxera v masce – trojice hrdinů toužících po něčem jiném, ač sami dobře nevědí po čem. Ani ozvuky veselejší minulosti, z níž zbyly jen vybledlé záběry rodinného videoarchivu, neumenší rozsáhlost sociální pustiny jménem Neapol. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Velký ústřel. Přes hodinu trvající sonda na kraj společnosti, kde sledujeme v nekonečných záběrech, jak "divní lidé dělají divné věci". Většina sálu usnula a část odešla. Jednu hvězdu dávám za jakousi snahu o bohulibý účel filmu, který měl přiblížit život outsiderů, ale vyznění je tedy žalostné... 10 % (KVIFF 2019) ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Jako by se na okraji vůbec nic nedělo. Úvodní záběry dronů příliš dlouhé, obecně velmi velmi zdlouhavé záběry a pomalá kamera. Slow food, slow movie, kde se neděje vůbec nic, jen pozorujete osamělost. Drony jako oblíbeny nástroj pro snímání záběrů. Film byl skutečně hrozně nudný, bohužel stejně jako životy, které kamera zabírala. ()

Reklama

Reklama