Reklama

Reklama

Nesmrtelní

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Esejistický portrét Ksenie Okhapkinové přibližuje pevným řádem určovaný život na ruském industriálním maloměstě. Ruská dokumentaristka s citem pro obrazové kompozice a všímavostí vůči okolnímu dění skládá audiovizuální koláž z nenápadných detailů reality, které nám umožňují pozorovat společnost svázanou režimem a politickou mocí. Záznam mladých dívek učících se disciplíně v baletní škole či tréninku dospívajících chlapců v armádní přípravce slouží jako výmluvný důkazní materiál o indoktrinaci občanů, režisérka se však vyhýbá psychologizaci jednotlivých aktérů. Nebezpečnou ideologii naopak zachycuje bez nadbytečných slov či komentářů a poukazuje tak trefně na její plíživou nenápadnost a všudypřítomnost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Tenhle film drzel nad vodou opravdu jen zvuk. Tema zajimave. Jinak zbytecne umele natahovane a spousta nicnerikajicich zaberu. Nicmene po filmu diskuze s reziserkou a producentem byla prinosnejsi opravdu nez film a pak nasledny osobni pokec s reziserkou mi objasnil nekolik opakujicich se zaberu. Nicmene, nemit tu moznost tak naprosto nechapu a obycejny divak musi byt podle me jeste vice zmateny. POFF TALLINN 2019 ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale proboha proč si každý myslí že musí zaplnit 60 minut? A navíc to ještě dostalo ve Varech cenu za dokument. Tomu moc nerozumím. A zase, debata s režisérkou po filmu byla 100x zajímavější než film. #kviff2019 ()

Reklama

Reklama