Reklama

Reklama

Kyselé Vánoce

(festivalový název)
  • Švédsko En underbar jävla jul (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Simon (Anastasios Soulis) a Oscar (Anton Lundqvist) jsou už tři roky spolu. Teď koupili dům spolu se svou společnou přítelkyní Cissi (Rakel Wärmländer), která čeká s jedním z nich dítě. Chtějí to oznámit svým rodinám. A kdy je na to ten nejlepší čas? No přece o Vánocích, v čas pohody a tolerance, kdy se všichni musí mít rádi a být na sebe hodní. (Severský filmový podzim)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (3)

Akaja 

všechny recenze uživatele

Super náhled do švédských vánočních tradic a moderní a tolerantní multikulti společnosti, která není až zas tak otevřená, jak by si jeden mohl myslet. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* pokud máte chuť na švédskou rodinnou "gay" komedii a zároveň se nebojíte ukecaného až uřvaného filmu, kde je dostatek místa i pro dramatické scény, tak je to to pravé pro vás. Samozřejmě skončí dobře, jinak by to přece nebyl vánoční film ;-). Mezitím se dozvíte hodně o švédských vánočních zvycích a i když v Čechách se moc s multikulti nesetkáte, tak pochopíte, že rodinné vztahy jsou všude stejné. I přes občasné výhrady, (které vlastně mám skoro vždycky ;-) se mi film docela líbil a tak mu dávám palec nahoru. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc komedie a méně dramatu. V určitých chvílích film připomíná americké sr...ky, jindy se na povrch dere severský humor. Rozhodně musím tvůrcům poděkovat za výběr herců. Hlavní postavy nejsou žádné karikatury, rodiče jsou uvěřitelní, především otec Ulf (podoba s nemalou částí české populace je evidentní). Na druhou stranu oba kluci jsou sice fajn, ale evidentně ještě ne úplně dospělí. Dalo by se z toho vytěžit víc a mohla to být z 90% komedie se zbytkem dramatu. Nu, škoda, i tak ale film stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (15)

Související novinky

Začíná Severský filmový podzim

Začíná Severský filmový podzim

07.11.2017

Severský filmový klub již poosmé pořádá tradiční přehlídku kinematografie severských a pobaltských států. Festival divákům nabídne 24 snímků ze 7 severských zemí. Přehlídka začíná 9. 11. v Praze a… (více)

Reklama

Reklama