Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v 19. století na fiktivním ostrově Pulau-Pulau, který je ovládán Francií. Vypráví o dvou agentech (Jack Stiles ze Spojených států a Emilia Rotschildová ze Spojeného království), kteří jsou inkognito nasazeni svými zeměmi na ostrov, aby zde získávali informace o Napoleonových aktivitách, které mají údajně vést k útoku na Spojené státy. Francouzský guvernér ostrova je totiž Napoleonův bratr.
Emilia, naprosto tradiční Angličanka, dodržující všechny zvyky své země, maskuje na ostrově špionážní činnost provozováním námořní přepravní firmy, jejíž lodě pendlují mezi Anglií, Francií a okolními ostrovy. Po dohodě anglického krále s americkým prezidentem je nucena do svých služeb přijmout jako pomocníka amerického špióna, floutka Jacka Stilese. Ten je jejím naprostým opakem. V žádném případě se nesnaží dodržovat jakákoliv pravidla, a poté, co vidí, jak guvernér Croque a jeho vojsko zachází s obyvateli ostrova, rozhodne se vzít spravedlnost do svých rukou. Stává se z něj maskovaný hrdina, obyvateli ostrova poté nazývaný Smělý Dragoun (Daring Dragoon).
Emilia i Jack předstírají vzájemné opovržení, avšak ona pověstná jiskra mezi nimi přeskakuje velmi často. Jejich hlavní snahou je však udržet na ostrově mír a pořádek a dodávat informace svým zemím. S tím jim pomáhá také velmi inteligentní papoušek Jean-Claude. Guvernér Croque a velitel jeho vojska, kapitán Brogard však kují každou chvíli nějaké pikle, a tak mají oba špióni práce až nad hlavu. (prokda)

(více)

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Druhá polovina Společně v akci alias Back2Back Action seriálového projektu, jenž společně s Cleopatrou 2525 doplňoval Xenu po té, co skončil Herkules. Kupodivu se jedná o taškařici s Brucem Campbellem a Angelou Dotchin, kteří se snaží na ostrově Pulau Pulau v roce 1801 udržet politické vlivy Ameriky, Británie a Francie v daných mezích. Humor tvůrčí dílny Renaissance Pictures je znát každou minutu, ostatně stejně tak často jsou zde k vidění jejich oblíbené herecké tváře. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejúchylnější seriál pod sluncem. A v hlavní roli Bruce. Co víc si přát? Snad jenom titulky. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je opravdu úlet, původem ze stejného studia a party tvůrců hitovek jako Xena nebo Hercules s ještě více sexy slečnami a lepším humorem a "králem zlodějů" Brucem Campbellem. Nádherně trhlé a veselé titulky jsou díl od dílu návykovější. Ne nejde o nějak zázračně lepší seriál jak dva výše zmíněné, ale mě se tahle důvěrně známá výprava líbí a Cambell je tu krásně natvrdlý a typicky cynický a arogantní :-) ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnozstvi nedocenenych/neznamych serialu, u kazdeho dilu, ktery jsem videl, jsem se skvele bavil, sice jde mnohdy o humor pomerne hrubeho zrna, ale podavany s velkou eleganci, svezesti a hlavne vtipnosti ;-) Pro me osobne asi nejvtipnejsi (a rozhodne nejujetejsi) hrany serial co jsem kdy videl, i diky naprosto uzasnemu prehravani vetsiny hercu (obzvlaste tech hrajicich Francouze :-) ). ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

V časech, kdy skončila Xenina cesta a než započal boj Spartakův a Richardův: Vzpomínáte na ony šíleně hloupé episodky z "Xeny" a "Hercula", v nichž si všichni hráli na legraci? Tak teď z nich postavte celý seriál... Velmi obtížné je hodnotit dílko, které otevřeně pohrdá historickými konotacemi, míchá bláznivé nápady do neuvěřitelných zápletek a vysmívá se všemu a všem zároveň neberouc se vážně a nehrajíc si na nic víc než snahu pobavit. I když jsem se mnohým gagům nesmál a některé byly vyloženě trapné, slušná "dobrodružná" linka a chytlavé přetahování mezi hlavním hrdinou a jistou Angličankou mne stoprocentně nenechávaly potratit někde cestou pozornost. A i když to většinou nedělám, hluboce na tomto místě děkuji jistému "Melchettovi", v jehož rukách sice čeština trpí a úpí, leč jehož titulky byly geniální. ()

Reklama

Reklama