Reklama

Reklama

Maria

  • Filipíny Watch List (více)

Obsahy(1)

Dojemný thriller odehrávající se na pozadí drogových válek a mimosoudních vražd na Filipínách. V létě roku 2016 zahájil v Manile nově zvolený filipínský prezident Rodrigo Duterte protidrogovou operaci s názvem „Projekt Tokhang.“ Místní úředníci a policie obcházejí vytipované domy a vyzvou Mariu a Artura, kteří jsou podezřelí z užívání drog, aby se vzdali a zapsali svá jména na „seznam sledovaných osob.“ Brzy nato je Arturo za podezřelých okolností nalezen na ulici mrtvý. Maria se tak musí sama postarat o jejich tři děti v policejním státě. Zatímco se ve snaze najít odpovědi noří do temného manilského podsvětí policie, zločinců a drog, uvědomí si, že pravda nikdy není jen černá nebo bílá. Vdova je nucena čelit vlastním démonům, aby ochránila svou rodinu. (Cinemax)

(více)

Recenze (12)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsný náhled do Filipínské chudoby, špíny a drogových válek, kde žena příjde o manžela, který byl zastřelen místními drogovými dealery. Rozhodne se spolupracovat s místní policií a pomstít se veškeré místní špíně. Na Filipínské poměry, to nevypadá levně, herecky je to zahráno poměrně slušně a těch pár poprav zaujme, ale na vyšší hodnocení bych čekal buď něco brutálnějšího, akčnějšího či zábavnějšího. Lidem se to však asi bude líbit. 6/10. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrej a drsnej filipínskej film. Paní začne dělat pro policii špinavou práci a myslí si, že všechno bude zas dobrý, jenže... Filipíny jsou známé tím, že tam drogový problém řeší hodně zgruntu, tenhle film (narozdíl třeba od brazilského Tropa de Elite) tomu rozhodně nefandí, nebo jen trochu. Zajímavý pohled do chudé země. ()

Reklama

montel 

všechny recenze uživatele

Prezident Duterte vyhlásil dosti netradiční válku proti drogám a to jak proti dealerům tak proti jejich uživatelům. Policie a maskovaná domobrana zabíjí kohokoli koho si usmyslí. Jednou z obětí je i manžel Marie, která se po jeho smrti také rozhodne dát k vražedné domobraně, aby ochránila své tři děti. Následuje neuvěřitelně krutý a krvavý masakr. Obětí jsou jak dealeři tak úplně neviní lidé. Celý ten příběh umocňuje fakt, že se tohle celé děje nebo nedávno dělo na Filipínách. Duterte je šílený diktátor, kterého svět moc nezná. Tento film ale otevře oči. Co se to děje na té naší krásné planetě, jsou neuvěřitelné zvěrstva. 75% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Dělat něco proti drogám ve společnosti, by samozřejmě bylo naprosto v pořádku. Jenže dělat (zneužívat) to takhle? Už jen z toho, že se tohle někde děje, mrazí. Filmové pojetí je navíc nekompromisní, scény poprav syrové, stejně jako prostředí filipínských chudinských čtvrtí. Maria se dostává do bezvýchodné situace, škoda, že poslední akce, která ji má z ní údajně pomoct, je dopředu jasná, přesněji ten o koho v ní půjde je jasný. Přesto silný zážitek. 75% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ak označím tento film za film z druhého konca sveta, nemyslím to iba geograficky. Je to film o svete, ktorý nepoznáme. O svete, ktorému najnovší diktátor  vnútil jednoduché pravidlá, ktoré prinášajú nejednoznačné výsledky vcelku a tragédie v jednotlivých prípadoch. Divák musí byť rád, že žije v strednej Európe. Nenašiel som dôvod na pridelenie štyroch hviezdičiek, ale dôvod k spokojnosti je nepochybný, aj zásluhou herečky v hlavnej úlohe. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama