Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mocichtiví vládci vysávají z planety Tra život. Skupinka odvážných Gelflingů se proto spojí na výpravě za záchranou světa a s temnotou se rozhodnou bojovat. (Netflix)

Recenze uživatele KukulienkaHO k tomuto seriálu (7)

Temný krystal: Věk vzdoru (2019) 

Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa jedná o fantasy rozprávočku pre deti (a dokonca samotný Netflix to do tejto kategórie radí - WHAT?!). Skutočnosť je ale úplne iná. Ide o temný, krvavý a niekedy až brutálny seriál s výborným príbehom a najmä dychberúcim spracovaním, ktoré vás posadí na prdel. Navyše je tu bonus v podobe perfektného originálneho znenia. Prvé epizódy sú síce trošku jednoduchšie a pomerne viac vecí sa v nich deje iba náhodou (podobne ako tomu bolo aj pri starom filme). Pomaly však seriál graduje a naberá na obrátkach. Máme možnosť vidieť množstvo nečakaných zvratov a detailne prekreslený svet plný všakovakých tvorov a prírody. Bohužiaľ, môj celkový dojem pokazili posledné dve epizódy, pri ktorých sa mi zdalo, že tvorcovia sami nevedia, ako to majú zakončiť. P.S.: Pevne verím, že sa onedlho dočkáme ďalšej alebo možno aj ďalších sérií, aby sme mohli tento úžasný svet aj naďalej spoznávať. ()

Konec, začátek, to je jedno (2019) (E01) 

Prvá epizóda potvrdzuje, že tento svet má úžasný potenciál. Skutočne je to vizuálna bomba, ktorá vás zaručene pohltí a vy budete neveriacky krútiť hlavami, aký krásny môže byť bábkový film. Hneď na úvod sa nám začínajú 3 zaujímavé dejové linky. Som fakt zvedavý, ako bude celý seriál ďalej napredovať. ()

Nic už není tak jednoduché (2019) (E02) 

Vizuálne je to bomba. Ale príbeh je príliš jednoduchý a väčšina zásadných vecí sa tu deje iba pomocou náhody. Snáď sa to do budúcna zmení. ()

Zná všechna tajemství (2019) (E05) 

Napätie sa zvyšuje, zvraty pribúdajú a seriál naberá čím ďalej, tým viac na temnej atmosfére. Ak niekto uvidí plagát alebo trailer pomyslí si: "Toto bude zas nejaká slabá fantasy-hovadina pre malé deti". Opak je ale pravdou. Každá epizóda nám viac a viac dokazuje svojou temnotou a bezproblémovým zabíjaním postáv, že sa nejedná o detský seriál, ale o temné fantasy s dospelým príbehom. ()

Vědmy nevědí vše (2019) (E08) 

Všetko je pripravené na veľký a epický boj, v ktorom sa proti sebe postavia bytosti z Thra a odporní Skeksiovia. Len dúfam, že sa ho skutočne do konca seriálu dočkáme. ()

Krystal volá (2019) (E09) 

Seriál bol pekne rozbehnutý, až kým neprišla táto epizóda. Pripadá mi, ako keby tvorcovia sami nevedeli, čo nám vlastne chcú ďalej odrozprávať a kam sa má celý seriál ďalej uberať. Nehovorím, že je táto epizóda nudná. Proste je celá taká "meh", čo ma veľmi mrzí. ()

Jen střepina byla ztracena (2019) (E10) 

Toto mal byť ten veľký boj, na ktorý sme boli v priebehu celého seriálu pripravovaný? Nemám slov, za mňa obrovské sklamanie. ()

Související novinky

Netflix zrušil fantasy Temný krystal

Netflix zrušil fantasy Temný krystal

23.09.2020

Je dobrým zvykem, že nové seriálu na Netflixu dostanou alespoň druhou případně ještě třetí sérii, než je streamovací služba zruší kvůli narůstajícím nákladům. To se samozřejmě netýká superpopulárních… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama