Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý strážce odhalí děsivé tajemství krutovládců Skeksiů, kteří ovládají nejen celou planetu, ale také mocný Krystal pravdy. (Netflix)

Recenze (11)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kouzelně natočené, s úchvatným světem okolo, a parádním hlasovým obsazením k tomu. Ale temná atmosféra, dospělý příběh nebo zajímavé postavy? To jsem tam zatím nenašel. Možná je to tím, že mám rád fakt jen malý množství pohádek a tíhnu k dospělejším fantasy, s těmi rozjuchanými dialogy tu mám ale zkrátka problém. Emoce nula, stopáž zbytečně dlouhá. Za mě spíš zklamání. Pardon... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to dušu originálu aj osemdesiatkový feeling, zároveň to ale pôsobí moderne. Je to dostatočne temné, aby to ihneď zaujalo aj dospelého diváka a zároveň krásne magické, aby som cítil, že by som bol z tohto sveta očarený aj v desiatich rokoch. Leterrier a spol. predstavujú svoj fantasy svet prehľadne, avšak dej nie je prvoplánovo  jednoduchý a treba dávať pozor. Snáď zvyšok série nesklame a všetko bude postupne gradovať, ako sa na slušné fantasy patrí. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nádherné spojení praktických loutek a CGI. První díl je sice hodně poznamenaný neustálou snahou o vysvětlení fungování tohoto světa a postav, ale mě osobně to nevadilo. Kochal jsem se totiž naprosto dechberoucím set designem a bavil se skvěle namluvenými postavičkami. Kdybych měl něco vyčíst, tak by to byla určitě stopáž. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tá mytológia za tým. Ach, tá mytológia za tým! Prequel k pôvodnému filmu má epické rozmery. Tri samostatné dejové línie. Troch hrdinov. Ešte sme len na začiatku. Expozícia je vysvetlená a my sa môžeme v ďalšom diely pustiť do putovania po tomto dychberúcom svete. Kašlať na prstene a draky. Nechápem prečo Dark Crystal nedostáva priestor, aký si zaslúži. Tradičné fantasy prvky okorenené o infantilný humor a nepríjemnú temnosť. Niečo ako prvý Nekonečný príbeh alebo Legenda. A Mark Hamill je hlasový boh. Jeho kreácie sú desivo bizarné. ()

MoiJe

všechny recenze uživatele

Seriály, ktorým nedopozerám ani pilot, zvyknem hodnotit Odpadom. Toto odpad nie je, evidentne na tom niekomu záležalo a muselo to dať kopu práce. Len... ja na to nemám trpezlivosť. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V krajine Thra objaví mladý strážca desivé tajomstvo o Skeksioch, tvoroch ktoré ovládajú planétu a magický Kryštál pravdy...Vizuálne veľmi pekné, avšak príbeh v úvode príliš neoslnil. Deti to baviť nebude a poteší skôr starších nerdov, avšak určite nie všetkých... ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím fantasy roku a to naprosto nečekaně. Hodinová stopáž je sice docela dlouhá, ale to zcela přebíjí úžasný svět, zajímavé charaktery a strhující osudovost, to vše v uchvacujícím vizuálním ztvárnění. Místy je atmosféra překvapivě temná a morbidní, pro děti to, ačkoliv na Netflixu je seriál označen 7+, úplně není, nebude je to bavit. U mě ale zatím panuje nadšení. V některých momentech to dává vzpomenout na to nejlepší z fantasy pecek jako Skyrim, Zaklínač a motivem důležitého putování zase evokuje Pána prstenů. Skvělý! ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Smíšené pocity. Audiovizuálně je to úchvatné, především krajiny, hrady, podzemí, detailní interiéry a různé nápadité potvůrky celého fantasy světa. Navíc je tam fajn příběhové pozadí, celkem dobře promyšlené a nepůsobí úplně plytce (originálně nikoli). Prostě taková standart fantasy ala LOTR. Navíc prvky z Avatara. Pozadu nejsou ani herecké výkony (hlasy), které dávají postavičkám emoce. Jen mi strašně vadí podoba té hodné rasy. Je to takové staromilské až moc. Nic proti loutkám, jen by to tady chtělo víc emocí v těch obličejích, protože působí moc mrtvolně (umělohotně). To je škoda. Zlá rasa naopak vypadá ok, protože je tvořená takovými supími zobatými potvorami, kde to není třeba. Jinak jako start je to ok. Seznámení se světem, třemi hlavními hrdiny a průserem na konci, který bude asi ústřední pro celý děj. Jinak místy překvapivě temné. Nejsem si jistý, jestli je to pro úplně malé dětičky. Spíš krapet odrostlejší. Zatím převažují pozitiva a budu sledovat dál ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda potvrdzuje, že tento svet má úžasný potenciál. Skutočne je to vizuálna bomba, ktorá vás zaručene pohltí a vy budete neveriacky krútiť hlavami, aký krásny môže byť bábkový film. Hneď na úvod sa nám začínajú 3 zaujímavé dejové linky. Som fakt zvedavý, ako bude celý seriál ďalej napredovať. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do histórie Tra a ukážka že v minulosti bolo všetko inak, ak ste videli film (aj keď to nieje nutnosť) a od pilotného dielu čakáte len uvedenie do éry keď Gelflingovia boli po celom svete tak túto epizódu si užijete. Je to ale len uvedenie teda 75%. ()

Reklama

Reklama