Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zbytočné a hlavne dosť nepodarené pokračovanie úspešného francúzskeho thrilleru. Pôvodný film z roku 2000 je kvalitná kriminálka so silnou atmosférou, ktorú trocha kazí odfláknuté rozulenie. "Anjeli apokalypsy" sú na tom o pozanie horšie. Luc Besson tento krát znova prestrelil. Scenár, ktorý sa chce tváriť ako napínavý mysteriózny príbeh je len smiešna predvídateľná fraška. Nebol som spokojný ani s hereckými výkonmi. Jean Reno na mňa posôbil dojmom, ako keby sa natáčania zúčastňoval po divokých nočných žúroch. A neviem či na ne nechodil spolu s Christopherom Lee, pretože ani ten tu veru nezahviezdil. Filmárska práca je na uspokojivej úrovni, hlavne čo sa týka kamery. Tiež ma potešili aj dve skladby od prvej kapely Iggy Popa - Stoogies, ktoré sú použité v tomto filme. Ale tri hviezdičky nedám! ** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Převeliká mystická legrace na téma konečný konec světa, která se snaží bezúspěšně papouškovat všemožné flagelantské thrillery, se kterými se roztrhl v dnešní pre-apokalyptické epoše pytel. Jakás takás atmosféra by tam snad na rozjezdu byla, ale když se ten pseudo-biblický kolos dá do pohybu, začne být mimoděk směšný. Velmi éteričtí andělé apokalypsy, kteří připomínají nadopované shaolinské mnichy, zmatená odbornice na symboly, která se očividně lépe vyzná v kosmetice, beznadějně neslaný nemastný Jean Reno a akční manekýn Magimel... to je skutečně sousto. Do toho řídká zápletka o bandě kolíků, co si hrají na apoštoly a o bandě kolíků, co si z pofidérních důvodů usmysleli zinscenovat Zjevení sv. Jana. Samozřejmě nesmí chybět mužný přednes Christophera Lee, jehož postava sice nemá valnou motivaci, ale být tam musí. Jakés takés efektíky režie Oliviera Dahana se beznadějně rozmazávají ve zmatečném celku a dadaisticky útržkovitých dialozích, které musel scénárista deklamovat z absinthové lázně. Každopádně je to paradoxně celkem zábavné a v některých chvílích by tomu člověk i uvěřil temnou atmosféru. Bohužel v závěru už tomu věříte jen nelíčenou blbost, která je jako jediná nepředstíraná. Hlavně že film vykrádá to nejkvalitnější z hollywoodské provenience, bohužel však rozřesenýma rukama řadového šmatáka z Montmarteru. Milý Francouzi, u vás ta Amerika prostě ne a ne nastat. Sv. Jene, vidíš to? ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebojte, otče, nejsem pověrčivý !!" Ale já ano, byť ve mě předem hrůzu nebudí třináctka, ale spíše dvojka !! U ní to totiž, zvlášť pokud symbolizuje sequel, vždycky smrdí průserem.. Do téže řeky by jeden skutečně neměl lézt dvakrát, protože tady tentokrát selhaly všechny Renomované značky, s Bessonem na čele.. Nutno dodat, že začínající režisér Olivier Dahan, který tenhle brakový hybrid činí alespoň nesmírně atmosférickým, když už nic jiného, rozhodně neplatí za hlavního viníka téhle filmové apokalypsy.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na obale píšou: "Ještě temnější, ještě záhadnější." Jenže jak se dalo čekat, druhý díl se nedokáže ani v nejmenším případě vyrovnat s jedničkou a objevují se v něm už nesmyslnosti prvního kalibru. Ačkoliv je akčnější a efektivnější, ztrácí to tu svoji originální a působivou atmosféru. Příběh se snaží, co mu síly stačí, ale je to málo. Apokalypsa se tedy nekoná, teda ona by se konala, ale Jean Reno jí zastaví. K tomu mu dopomáhá mladý Benoît Magimel, ze kterého se vyloupl vcelku solidní herec. Jen je škoda, že to muselo dopadnout tak, jak to nakonec dopadlo. Dalo se to víceméně čekat. Syndrom druhých dílů je nezničitelný i když bych řekl, že se s takovýmto tématem dalo docela slušně poprat, autoři to klasicky odflákli. Takhle je to dle mého, krapet podprůměrný thriller, který ztrácí patřičnou originalitu jako jeho první díl. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost hodně mě překvapuje hodnocení odpovídající necelým třem hvězdičkám. Já musím říct, že asi první polovinu filmu jsem se ani nehnul a s vytřeštěnýma očima jsem čuměl na obrazovku a rukama drtil roh stolu. Pak ta bázlivá atmosféra s poznáním trošku opadne, ale všechno zase vysoko vynese parádní finále s jednou z nejlepších přestřelek, které jsem kdy viděl. 95% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)
  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama