Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Celý název - Purpurové řeky II: Andělé apokalypsy, aneb Kterak debilní scénář pohřbil solidní režii a slušné akční scény. Musím se přiznat, že akční scény se mi opravdu dosti líbily (koncept lidí v dlouhých pláští běhajících velkou rychlostí se mi dost zamlouvá), jenže ten děj je takový... no, nevím. Každopádně ale minimálně jednou naprosto použitelné a pokud se nechystáte na nějaký intelektuální zážitek, můžu doporučit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som atmosférickú blbosť v kláštore, dostal som akčnú blbosť v meste. Prvý diel považujem za sotva priemerný a z môjho uhľa pohľadu tak dvojka za svojim predchodcom nezaostáva. Ona je totiž zábavná svojou tuposťou a zbesilým tempom. No a záver samozrejme všetko iba priklincoval. Vo svojej podstate nechcená paródia, kedy sa napríklad pri naháňačke v supermarkete musíte chciať - nechciať nahlas smiať a "pobavíte sa aj vo finále, kopírujúce jednu scénu zo Smrtonosnej pasce 3 a pri prvej nekonečnej naháňačke, vykrádajúcej zase Bod zlomu, no a nezabúdajme na štýlové batérky v rukách drsných policajtov a farebný filter ukradnuté zo Sedem. Len som skutočne nepochopil, prečo si policajti nevyhľadali v nemocničných záznamoch všetkých Francúzov s gumennými kĺbmi a kolenami, okrem Reda ich tam asi veľa byť nemohlo a hneď by vedeli mená členov vražedného komanda. Vážne to nebola regulérna paródia? Už si nepamätám reklamnú kampaň z roku 2004. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mniši terminátoři, jejich křečovité náboženské motivace, scénář na úrovni nadprůměrné slohovky vesnického idiota (sorry, Lucu) a lehce otrávený komisař Niemans, u kterého mi už jen scházelo, aby na konci utrousil: „To je všechno tvé čarování, neonacistický Sarumane?“ Sice hezky nasvícené, nikoliv však osvícené. Podruhé nevstoupíš do téže řeky i kdyby byla sebepurpurovější.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)
  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama