Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

honajz 

všechny recenze uživatele

O několik rychlíků lepší než první díl, asi i proto, že scénář psal Luc Besson a ten má pro akci cit. Takhle si představuji solidní mysteriozní thriller - tajemný klášter, podivní mniši, tajuplná oblaka, předzvěst něčeho zlého, záhadná atmosféra, mystika v pozadí případu. Informace se na diváka hrnou docela rychle, někdy až moc zkratkovitě, ale pořád je se čeho chytit a dává to smysl. Christopher Lee jako ten, kdo touží díky tajné relikvii po návratu nacismu, je dobře zvolený, i když žel je na něm věk už znát. Maginotova linie využita skoro do mrtě a náboženské odkazy, alespoň co jsem měl možnost posoudit, seděly a nebyly vytržené z kontextu. Hodně slušná jízda bez větší vaty, a tak tady ani nemám důvod hledat logické kopance. Jo, a Camille Natta je tady k sežrání. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol dôkazom ako totálne spackať geniálne rozohratý príbeh. Druhý diel písal môj top director Besson, ktorý ale nie je moc talentovaným scenáristom. Príbeh je veľmi plochý, vôbec nevysvetľuje prečo, ukazuje len čo a ako . Čo sa týka postáv tak zaujme snáď len Christopher Lee a to aj na relatívne malom priestore. Ďalej mám dojem, že sa tento diel snažil v "mäsiarčine" tromfnúť prvý diel (i keď si nie som istý či sa mu to podarilo). Za zmienku stojí ešte výborná kamera a zaujímavá réžia, ale ani tie nemôžu zakryť slabý scenár a nedostatok tej pravej "purpurovej" atmosféry jednotky. Celkovo vzaté je to lepší priemer, ktorý si ale druhý raz nepozriem. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zmatené jak Goro před Tokyem a prázdné jako dutý pařez, ale hodně cool. Skvělá kamera, střih, hudba i herci, špatné všechno ostatní. Komu to vadí, ať po mně klidně hodí v lidské kůži vázaným vydáním Zjevení Janova, ale mně se to i přes ten pitomoučký příběh (který ovšem na stranu druhou nebyl nudný ani protivný) díky zmiňovanému atraktivnímu kabátku a celkové dynamice filmu docela líbilo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Docela povedená honička za "nesmrtelnými" v náboženských hábitech. Příběh je docela nenásilně narýsován, bohužel tím ztrácí hlubší myšlenku nebo něco, co by mě trochu ohromilo. Dvojice RenoXMagimel se určitě zapotila až za ušima, ale závěrečná sprška je určitě zchladila:-) Akční pasáže dobry, příběh...no...no, celkový dojem...spokojený. A ty 4 teda dám:-) 68% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla mírně nadprůměrná temná kriminálka s hloupým koncem, dvojka je hloupá temná kriminálka s koncem vysloveně debilním. Tvůrci v blbém scénáři stále dokola protáčí atmosférické záběry na oblohu, cool akční scény, vyšetřovací nudu s unylým Renem a krvavé mordy alá Sedm/první Purpurové řeky/Vraždy podle Jidáše/cokoliv podobného. Vlastního - nebo alespoň opravdu dobře prezentovaného - tu není nic. Po dvaceti minutách začne takový cirkus nudit, po čtyřiceti otravovat. V akčních scénách obvykle Andělé apokalypsy v hábitech (jakési demoverze matrixovského Nea) hopsají po střechách a všude možně náruživěji než tatranský kamzík na steroidech a prezentují svou nezničitelnost. Hm. První honička byla docela dobrá, pokud pominu fakt, že by se více hodila do nějakého futuristického akčňáku. Příběh opravdu za řeč nestojí. Čekal jsem, kdy vyšetřovatelé zavolají Strážce vesmíru... pardon, ale prostě to fakt nefunguje. Někdo chtěl natočit vizuálně stylový thriller a vyprodukoval pouze půldruhahodinovou klipovitou kaši s neprůhledně hustým hejnem much. A to Indianajonesovské finále bylo... no, nevím co si o tom myslet. Aspoň, že to rychle uteklo. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)

Reklama

Reklama