Reklama

Reklama

Smrtící sledovanost

(seriál)
Velká Británie, 2019, 5 h 53 min (Minutáž: 43–59 min)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Wallace Souza – televizní osobnost a brazilský politik – je obviněn z organizování brutálních zločinů, o nichž informuje a proti nimž brojí. (Netflix)

Recenze (6)

Davered 

všechny recenze uživatele

Nezaujatost by u dokumentu mela byt devizou, ale zde je dovedena ad absurdum. Vzhledem k dukazum (ktere jsou zde uvedeny, ale nasledne ignorovany a "dementovany" nepodlozenymi tvrzeni) totiz nemuze byt moc pochyb o tom, jak to cele bylo (aniz bych neco dopredu prozrazoval, odkazuji k vysledkum domovni prohlidky a telefonnich vypisu). Frustrujici je vubec cele zpracovani, jez zavani senzacechtivosti a hranici se sebeparodii (hudba, neustale opakovane zabery na mlcici "mluvici hlavy"). Pribeh je to zajimavy, ale v teto podobe neunosne natahovany (jeden hodinovy dil by stacil) a vzhledem k pristupu "dejme tam vsechno, i kdyz ty lidi lzou" prakticky nesnesitelny. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to pojatý opravdu hodně, hodně zeširoka, výsledkem čehož byla přepálená stopáž, pro mě osobně za hranicí únosnosti. To je první výhrada. Druhá- strávil jsem u toho X hodin, ale nechtějte po mně, abych řekl, jestli si Wallace Souza aktivně obstarával výživná témata pro svůj krimi pořad, nebo si vystačil se vším tím bordelem, co tam mají i bez jeho přičinění. Tenhle seriál vám na to jednoznačně neodpoví. Dostatečně vás neodmění za to, že jste u něj vydrželi tak dlouho. A to mi vadí. Po druhém díle jsem v sobě odvahu (nebo možná drzost) vynášet soudy nenašel, ale teď se přikláním na stranu těch, kteří věří v nevinu Wallace Souzy. Pokud Komando, které ho vyšetřovalo, jednalo na objednávku drogového kartelu RZS (Rodina ze severu), tak je mi obyvatel Manausu vážně líto. Co jim to asi může přinést? Takže jo, dozvěděl jsem se spoustu nedůležitých věcí. Ale jestli byl ten brazilskej Roman Svoboda (pozn.: moderátor pořadu Na stopě) vlkem v rouše beránčím, k tomu jsme dostali jen chatrná vodítka. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Minisérie postupně ztrácela tempo díky opakovaným scénám, jak se účinkující připravují na zpovědi (jako že je tvůrci zastihují nepřipravené nebo naopak při nasazování masky). Ba co hůř, díky manipulacím samotných tvůrců (přehrávané scény i křivých výpovědí) jsem ztrácel zájem o rozuzlení a finále mě nezasáhlo tolik, jak asi mělo. Najmě když mi ve výsledku přišlo, že nejrozumnější argumenty měl slizký právník obžalovaného. 69% ()

Kosik8 

všechny recenze uživatele

Ale jo proč ne. Serál sice často lže, i přesto, že by v takovémto případě s důkazy, které jsou/byli dostupné bylo víceméně jasné jak to bylo ale proč ne. Určitě je to dobré pro ty, kteří o tom sem tam jen něco "četli" nebo se jich to ani nedotklo. ()

Kata.Hl. 

všechny recenze uživatele

To byl docela drsný dokument. Začátek člověka moc nebaví, ale ty poslední díly, člověk neví čemu věřit... Až v úplném konci je pravda... Dost smutné ()

Reklama

Reklama