Reklama

Reklama

Cesta vzhůru

(seriál)
  • Kanada Higher Ground
Drama / Rodinný
Kanada / USA, 2000, 16 h 13 min (Minutáž: 44–45 min)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Tato dramatická série sleduje osudy skupiny problémových mladistvých v alternativní soukromé škole Horizont, kde se učí překonávat své problémy (sexuální zneužívání, drogy, bulímie, dyslexie), učí se necítit vinu, snaží se zapomenout. Horizont je místo kam přicházejí mladí, kteří nemají kam jinam jít, nad kterými už společnost zlomila hůl. Tady dostanou svou druhou šanci dát si do pořádku své životy a začít znovu. Podnikají výpravy do hor a lesů obklopeni divočinou, splavují řeky, lezou po skalách a získávají smysl pro spolupráci v týmu. (Jankee)

(více)

Recenze (49)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Každý má své problémy. Oni je mají ale mnohem větší a snaží se najít cestu ...Horizont je pro ně cesta. Joe Lando jako hodný Peter, kterého by každý chtěl mít za strejdu a Hayden Christensen ve svých začátcích, kdy se umí tvářit hodně naštvaně. Apoň už vím kde Sawyer z LOSTů okoukal tu mimiku :-) Jinak jeden z mých neoblíbenějších seriálů mé puberty a dospívání. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je to občas až moc vypulírovaný, některé myšlenky se vážně trefují do černého (i když jich je jen pár). Herecké obsazení je příjemné, mladým hercům jejich postavy a pohnutky skutečně věříte. A obzvlášť se mi líbil ten díl, kdy do tábora přijeli "herci" a chovali se děsně namyšleně, takže jim "klienti Petera Scarbrowa" museli ukázat, že tábor není žádnej med. To byla fakt sympatická trefa do vlastních řad. Celkově seriál sice učí americké děti, co je správné a co špatné, ale dělá to aspoň vkusně a bez plitkých keců (no, pár by se jich asi našlo :-), takže se na to docela dobře kouká. Teda mě ten seriál zas tak moc nenudil... ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Vážně super charakterově nažvýknutý jednosezónní seriál. Sice si i přes rok vzniku 2000 bere opravdu hodně ze stylu 90. let a Joe Lando (aka "ten pablb ze seriálu Dr. Quinn") je správný ve své roli až to bolí, ale mne to opravdu baví. Herci jsou atraktivní, mladí, pestří a hlavně se skvěle vyjadřují a když jde do tuhého tak hrají poměrně věrně, zejména Hayden Christensen si své trauma "užívá". Hodně slušná podívaná s atraktivním střihem a perfektním soundtrackem. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Cílovkou je v případě tohoto seriálu zřejmě pubertální obecenstvo. Pak ovšem nechápu hodinu, kdy v televizi běží, tedy dlouho po půlnoci. Přestože se zde jedná o sociální tematiku, kterou mám rád, způsob, jakým je tento seriál natočen, mě odrazuje dát více než dvě hvězdičky. Klišovíté, hloupě napsané, učitel/soc. pracovník na rovni hrdiny zachraňujícícho svět atd. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála koukatelných kanadsko/USÁckých seriálů pro adolescentní publikum. Postavy disponují širším výběrem problémů dnešní mládeže a jsou uzavřené v horské soukromé škole pro problémové, takže vualá - řeší se něco jiného než kdo s kým kde spal nebo kdy zase bude párty u bazénu. Jen by neuškodilo více osobitosti...a krom Haydena Christensena mne ostatní z osazenstva vůbec nepřesvědčili, že by si vůbec někdy prošli tím svým seriálovým životním peklem. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama