Reklama

Reklama

Cesta vzhůru

(seriál)
  • Kanada Higher Ground
Drama / Rodinný
Kanada / USA, 2000, 16 h 13 min (Minutáž: 44–45 min)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Tato dramatická série sleduje osudy skupiny problémových mladistvých v alternativní soukromé škole Horizont, kde se učí překonávat své problémy (sexuální zneužívání, drogy, bulímie, dyslexie), učí se necítit vinu, snaží se zapomenout. Horizont je místo kam přicházejí mladí, kteří nemají kam jinam jít, nad kterými už společnost zlomila hůl. Tady dostanou svou druhou šanci dát si do pořádku své životy a začít znovu. Podnikají výpravy do hor a lesů obklopeni divočinou, splavují řeky, lezou po skalách a získávají smysl pro spolupráci v týmu. (Jankee)

(více)

Recenze (49)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je to občas až moc vypulírovaný, některé myšlenky se vážně trefují do černého (i když jich je jen pár). Herecké obsazení je příjemné, mladým hercům jejich postavy a pohnutky skutečně věříte. A obzvlášť se mi líbil ten díl, kdy do tábora přijeli "herci" a chovali se děsně namyšleně, takže jim "klienti Petera Scarbrowa" museli ukázat, že tábor není žádnej med. To byla fakt sympatická trefa do vlastních řad. Celkově seriál sice učí americké děti, co je správné a co špatné, ale dělá to aspoň vkusně a bez plitkých keců (no, pár by se jich asi našlo :-), takže se na to docela dobře kouká. Teda mě ten seriál zas tak moc nenudil... ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Podle mého skromného názoru docela příjemný seriál na vážná témata, který poučuje nepříliš vtíravým způsobem, zároveň však problémy "mladých" bere smrtelně vážně, což je jen dobře. Seriál se dotýká všech závažnějších problémů, které mohou člověka nejen během dospívání potkat... ať už se jedná o zneužívání, drogy, problémy s příjmem potravy nebo sebepoškozování... Nenásilnou formou je zde ukázáno, že ten, kdo si dokáže o svém problému otevřeně promluvit a snaží se bojovat, dopadne většinou lépe než ten, co se nechá problémem pohltit a rozcupovat. Velkým přínosem je parta mladých kanadských herců, kteří se do svých postav pěkně vžili, a proto není problém jim jejich emoce věřit. Chovají se přiměřeně svému věku, svým povahám a prostředí, v jakém žijí... Což je snad největším plusem... Našlo by se sice pár much jako například některá klišé a samoúčelné poučné situace, ale to se při tomto žánru musí čekat a respektovat. P.S. Mé první setkání s Haydenem, když tento seriál běžel poprvé na ČT1, a hned osudové :D :D ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsme dostali tip na přednášce, abychom byli obeznámeni, že kdesi mimo Českou republiku existuje přístup, kterému se říká dobrodružná terapie. 22 dílů se dalo zkouknout celkem rychle, příjemně utekly, to jo, nakonec mam ale pocit, že se mi dostalo spíš Dawsonova světa v divočině než echt dramatického ražení, americká koprodukce se tu holt zřejmě nezapře :) Kdybych se měl soustředit na průhlednost chování některých postav, na jimi pronášené věty a na psychoterapeutickou stránku jako takovou, která si prostě dělá, co chce (sem tam zabírají některý postupy dost zkratkovitě a jednoduše, pokroky jsou ideální, moralizování, lpění na zásadách), byly by to jasný 3*. Na druhou stranu, postavy jsou sympatické, oblíbil jsem si je (zdravím Shelby), i přes hlavní témata to má celkově pohodovou atmosféru (nepočítám finiše některých epizod), vhodné a inteligentní potitulkové citáty známých osobností, takže coby odpočinková jednohubka na pár večerů ... ? 4* ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Jsem snad jedinej s tak vysokým ohodnocením, no pár bláznů jako já se tu najde. Příroda a nádherná A.J. Cook k tomu kdy scény jí a Haydena jsem hltal jako náctiletý, nemůžu hodnotit jinak protože já se na to těšil od rána, kdy v lavicích ústavu jsem se potil víc než Peter lezoucí po skalách v Horizontu. ()

wOOzIe 

všechny recenze uživatele

No je to takové... No předně je to zajímavé, zajímavé zápletky střídají nezajímavé, ale najde se opravdu pár výborných dílů. Předně charaktery jsou dobře napsány a všichni herci jsou víc než dobří, bohužel ne každý charakter je tak zajímavý a některé charaktery dostávají zbytečně moc prostoru, ikdyž jsou vcelku nudné a tak občas se stane velká "nudadíl". Když to vezmu kolem a kolem bavilo mě to a občas mě to i fakt chytlo, ikdyž bych tomu rád dal 4 hvězdy svědomí mi to nedovolí, nebyla to ztráta času, ale žádný mega "úžo" taky ne. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama