Reklama

Reklama

Cesta vzhůru

(seriál)
  • Kanada Higher Ground
Drama / Rodinný
Kanada / USA, 2000, 16 h 13 min (Minutáž: 44–45 min)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Tato dramatická série sleduje osudy skupiny problémových mladistvých v alternativní soukromé škole Horizont, kde se učí překonávat své problémy (sexuální zneužívání, drogy, bulímie, dyslexie), učí se necítit vinu, snaží se zapomenout. Horizont je místo kam přicházejí mladí, kteří nemají kam jinam jít, nad kterými už společnost zlomila hůl. Tady dostanou svou druhou šanci dát si do pořádku své životy a začít znovu. Podnikají výpravy do hor a lesů obklopeni divočinou, splavují řeky, lezou po skalách a získávají smysl pro spolupráci v týmu. (Jankee)

(více)

Recenze (49)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je to občas až moc vypulírovaný, některé myšlenky se vážně trefují do černého (i když jich je jen pár). Herecké obsazení je příjemné, mladým hercům jejich postavy a pohnutky skutečně věříte. A obzvlášť se mi líbil ten díl, kdy do tábora přijeli "herci" a chovali se děsně namyšleně, takže jim "klienti Petera Scarbrowa" museli ukázat, že tábor není žádnej med. To byla fakt sympatická trefa do vlastních řad. Celkově seriál sice učí americké děti, co je správné a co špatné, ale dělá to aspoň vkusně a bez plitkých keců (no, pár by se jich asi našlo :-), takže se na to docela dobře kouká. Teda mě ten seriál zas tak moc nenudil... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vcelku efektně natočené. Navíc když jednu roli hraje macho grande Hayden Christensen, nemůžu jít pod tři... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

S ohledem na mou profesi mě tenhle seriál docela zaujal a nemůžu říct, že by to bylo přímo zklamání. Neukapávat z toho sladkost jako z cukrového javoru a být zápletky aspoň trochu pravděpodobnější a ne tak vydezinfikované, docela by se mi to i přes skautíkovského Landa líbilo. Christensen tu předvádí o dost lepší výkon než v Epizodě II. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Poprvé jsem seriál sledoval v roce 2003 ve svých 16 letech. A musím dodat, že to nebylo kvůli Haydenu Christensenovi. Bylo to kvůli zajímavému ději, originálnímu příběhu i pozoruhodným postávám, které se povedlo scénáristům stvořil. Blondýnka Shelby, která má problémy se svou minulostí, afroameričanka Kate, která se těžce vyrovnává se ztrátou sestry, hispánec Auggie, který trpí dyslexií, černovláska Juliette, která má problémy s bulimií, chlapec jménem Ezra, který se velmi dobře vyzná v dorgách a opiátech, blonďák Scott těžce se vyrovnávající se zneužíváním svou nevlastní matkou. A samozřejmě Daisy, která zde není úplně od začátku, ale kterou jsem si zamiloval nejvíce ze všech postav a naprosto nenapodobitelně ji ztvárnila Jewel Staite. Nesmím zapomenout ani na učitele Petera v podání Joe Landa, který v celém seriálu působí velmi sympaticky. To jsou prostě postavy, které jsem si oblíbil, které mi přirostly k srdci, a k jejichž příběhům se budu znovu rád a rád vracet. Jsem celým seriálem naprosto okouzlen a považuju za jeden z nejzajímavějších a nejkvalitnějších seriálů, které jsem měl možnost vidět. Škoda jen, že seriál má pouze jednu řadu, zasloužil by si těch řad určitě více. Za sebe uděluji pět hvězdiček. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Díky zajímavému prostředí, celkem nápaditým zápletkám a snaživému Haydenu Christensenovi docela obstojný seriál... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný, někdy i téma k zamyšlení nabízející seriál, na kterém mne ovšem nejvíc bavila účast řady pohledných hereček, jak z řad vychovatelek tak chovanek onoho netradičního výchovného zařízení. Pro pány Opočenského a Kulínského jistě kultovní záležitost :-). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Agitka o zoufalcích, kterým vzorní vedoucí tábora ukazují správnou životní cestu. Působilo to na mě skoro dojmem sekty. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem začal koukat hlavně kvůli Christensenovi, kterého jsem si oblíbil ve Hvězdných válkách. Po prvním dílu jsem měl jasno...tohle musím vidět až do poslední epizodky a také že jsem viděl a to třikrát. Potěší Joe Lando a plejáda čerstvých hereckých hvězdiček, která se opravdu snaží zaujmout a nenudí. Na scénu se dostává také krásná kanadská příroda, kterou miluju. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Podle mého skromného názoru docela příjemný seriál na vážná témata, který poučuje nepříliš vtíravým způsobem, zároveň však problémy "mladých" bere smrtelně vážně, což je jen dobře. Seriál se dotýká všech závažnějších problémů, které mohou člověka nejen během dospívání potkat... ať už se jedná o zneužívání, drogy, problémy s příjmem potravy nebo sebepoškozování... Nenásilnou formou je zde ukázáno, že ten, kdo si dokáže o svém problému otevřeně promluvit a snaží se bojovat, dopadne většinou lépe než ten, co se nechá problémem pohltit a rozcupovat. Velkým přínosem je parta mladých kanadských herců, kteří se do svých postav pěkně vžili, a proto není problém jim jejich emoce věřit. Chovají se přiměřeně svému věku, svým povahám a prostředí, v jakém žijí... Což je snad největším plusem... Našlo by se sice pár much jako například některá klišé a samoúčelné poučné situace, ale to se při tomto žánru musí čekat a respektovat. P.S. Mé první setkání s Haydenem, když tento seriál běžel poprvé na ČT1, a hned osudové :D :D ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Sympatický seriál, který mě svého času docela bavil. Povedený český dabing, dobrá atmosféra a slušný výkon Haydena Christensena (spolu s onou nostalgií) mi nutí dát čtyři hvězd - a taky tak činím. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Naivní, příliš jednoduché a přímočaré, ale má to své kouzlo. Je tu krásná kanadská příroda, svalnatý Joe, roztomilý Hayden nebo sympatická A.J. Herci jsou fajn, ale ty problémy jsem jim zrovna moc nevěřila, děti na drogách si představuju o dost jinak. Jediná uvěřitelná byla slečna bulimička. Ale vyloženě špatný seriál to není. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Každý má své problémy. Oni je mají ale mnohem větší a snaží se najít cestu ...Horizont je pro ně cesta. Joe Lando jako hodný Peter, kterého by každý chtěl mít za strejdu a Hayden Christensen ve svých začátcích, kdy se umí tvářit hodně naštvaně. Apoň už vím kde Sawyer z LOSTů okoukal tu mimiku :-) Jinak jeden z mých neoblíbenějších seriálů mé puberty a dospívání. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála koukatelných kanadsko/USÁckých seriálů pro adolescentní publikum. Postavy disponují širším výběrem problémů dnešní mládeže a jsou uzavřené v horské soukromé škole pro problémové, takže vualá - řeší se něco jiného než kdo s kým kde spal nebo kdy zase bude párty u bazénu. Jen by neuškodilo více osobitosti...a krom Haydena Christensena mne ostatní z osazenstva vůbec nepřesvědčili, že by si vůbec někdy prošli tím svým seriálovým životním peklem. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Best seriál #9 - - - Jen 2x v životě mi bylo líto, že seriál skončil, respektive neměl bohužel takovou sledovanost aby byla natočena další série. Cesta vzhůru je jeden z těch dvou případu. V té době nevýznamní herci dali dohromady skvělou sympatickou partu, která se prala s běžnými problémy. Všechny díly si držely konstantní povedenou kvalitu a obzvlášť poslední se hodně povedl. Závěr epizody jak se patří. Hayden si nastartoval kariéru a doufám, že A.J. Cook, Meghan Ory a Jewel Staite budu vídavat v kinech. Zajimavý komentář: Freddy (hodnocení za 1. sérii - konec) ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál o mladých pro mladé, kde se neřeší jen povrchní problémy, jako u jiných bratříčků a sem tam se v něm celkem slušně tlačí na pilu. Solidní zábava a já říkám: proč ne? ()

lucieK 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých hodně oblíbených seriálů. Perfektní herecké obsazení, skvělá muzika, krásná příroda, strhující a neustále se měnící příběh, spousta rozmanitých a zajímavých postav jakotřeba tvrďák Oggy, roztomilá a přesladká Juliett a nebo uštěpačná a výbušná Shelby, když k tomu všemu ještě přičtu okouzlující usměvy Haydena Christensena a A.J. Cook, tak nemůžu jinak než tenhle seriál zbožňovat. Občas je to sice docela přehnané a vyumělkované, ale i tak mám tento seriál vážně moc ráda. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

V nedávném teen-věku mi to příšlo výborné, teď už vidím místy ten skrytý lehký kýč a zvedlý ukazováček "nenene, děti, tohle nedělejte, tohle je špatné", ale i přesto má tenhle seriál svoje kouzlo. A pro mě má navíc kouzlo i Haydensen, takže se na to ráda dívám i teď. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Zidealizovaná ukázka dnes velice módní "výchovy prožitkem", která se dostala se zpožděním i do ČR a v rámci tzv. teambuildingů zachvátila mnoho skupinek nadšenců...Nenáročné, odpočinkové, občas opravdu kýčovité... ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Cílovkou je v případě tohoto seriálu zřejmě pubertální obecenstvo. Pak ovšem nechápu hodinu, kdy v televizi běží, tedy dlouho po půlnoci. Přestože se zde jedná o sociální tematiku, kterou mám rád, způsob, jakým je tento seriál natočen, mě odrazuje dát více než dvě hvězdičky. Klišovíté, hloupě napsané, učitel/soc. pracovník na rovni hrdiny zachraňujícícho svět atd. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Vážně super charakterově nažvýknutý jednosezónní seriál. Sice si i přes rok vzniku 2000 bere opravdu hodně ze stylu 90. let a Joe Lando (aka "ten pablb ze seriálu Dr. Quinn") je správný ve své roli až to bolí, ale mne to opravdu baví. Herci jsou atraktivní, mladí, pestří a hlavně se skvěle vyjadřují a když jde do tuhého tak hrají poměrně věrně, zejména Hayden Christensen si své trauma "užívá". Hodně slušná podívaná s atraktivním střihem a perfektním soundtrackem. ()

Reklama

Reklama