Reklama

Reklama

ZZ Top, vousáči z Texasu

  • Velká Británie ZZ Top: That Little Ol' Band from Texas
Dokumentární / Hudební
Velká Británie / Kanada / USA, 2019, 91 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

Nejen typický vzhled, ale hlavně nezaměnitelný zvuk udělal z texaského tria rockovou legendu... Když v roce 1969 mladí hudebníci Billy Gibbons, Frank Beard a Dusty Hill spojili síly pod značkou ZZ Top zřejmě netušili, že je čeká více než padesátiletá společná pouť. Během ní je čekaly nejen úspěchy, ale i složitá období, které se jim nakonec podařilo překonat. Přestože je kapela stále aktivní, bohužel už bez Dustyho Hilla, který zemřel v roce 2021. Podrobný obraz ZZ Top v dokumentu Sama Dunna pomáhají dotvářet upřímné rozhovory s kapelou i jejich slavnými fanoušky, kterými jsou třeba Billy Bob Thornton nebo Joshua Homme. Vše pak dokreslují dosud nezveřejněné archivní materiály nebo exkluzivnímu vystoupení v legendární Gruene Hall. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Se stylem Sama Dunna mám velký problém. Obzvlášť iritující je jeho snaha udělat ze starých fotek jakousi 3D animaci. Z téhle křeče jsem umíral už u jeho filmu o Alice Cooperovi. Jinak samotní ZZ Top a jejich sedmdesátkový blues rock samozřejmě za pět hvězdiček. Raději ale přímo z alb jako Rio Grande Mud, Tres Hombres nebo Fandango než z tohohle poněkud zdlouhavého dokumentu s takřka minimální informační hodnotou pro každého, kdo si někdy přečetl jakýkoliv trochu zasvěcenější článek o téhle kapele. Jinak úvod s triem projíždějícím se v ZZ mobilu nebo archivní koncertní záběry z jejich bláznivě experimentálního období na přelomu 70. a 80. let jsou určitě fajn. Celkový dojem ale vylepšují jen malinko. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kdo z vás má taky tak rád kaktusácký ZZ Top sound, tady to je určitě dobrá volba k výletu do počátků a prapočátků texaské legendy, tj. převážně do let sedmdesátých - a novější tvorba už zůstane úplně beze zmínky. Těší účast komplet trojice členů, stejně tak (mě osobně) pár komentářů Joshe z Queens. Ať žije! 🌵 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na Ceske televizi Artu poskytuje slusny nahled do pocatku kapely, ale do jejich hlavy zas tak moc neproniknete. Ale mozna se opravdu zajimali jen o hudbu. Na koncerte v Praze jsem byl. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

ZZ TOP jsou moje srdcová záležitost❤️ Škoda ale, že tento dokument končí úspěchem "Eliminatoru", rozhodně by bylo zajímavé sledovat, co 90. léta a 21. století, nebo co na spolupráci s nimi říká takový velikán jako Rick Rubin, který produkoval jejich poslední album. Každopádně neopakovatelná (bohužel!) příležitost vidět tyto "tři chlápky" pohromadě... RIP Dusty Hill, a proto * navíc. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Zrzavý plnovous, tmavé brýle, klobouk a chlupatá kytara, jejich poznávací znamení.ッ ZZ Top mají můj obdiv. Ta malá kapela z Texasu, jak je často nazývali a oni si pořád šli za svým a páni, kam až to nakonec dotáhli a tolik let spolu. Sam Dunn opět nezklamal, takže díky za tento zajímavý hudební dokument. "Už navždy budeme ZZ Top, jó ty tři týpci z divnýho místa zvanýho Texas. Viděl si jejich turné se zoologickou zahradou?"ッ ()

jethrotull 

všechny recenze uživatele

Od ZZ Top mam rad mozno 5-6 veci,ale aj napriek tomu som si z radostou pozrel tento dokumant,ktory mi dal odpoved na mnoho veci. Za mna spokojnost. ()

Reklama

Reklama