Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (134)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Troskov vysostne protivny styl tu nucham takmer neustale. Troska ako byvaly vodnik postihnuty kliatbou tocit farebne presaturovane gyce s presladlymi hrdinami a komickymi nepriatelmi. Nechyba vodnik, ktory odporne sprevadza princeznu za akoze dobrodruzstvami, ktore funguju epizidne ale ako celok je to otravne. Troska potvrdzuje svoju neschopnost premiest emocie na divaka. Zazracne pierko je teda dalsi nezmysel s pocitom divakovej utrpnosti. ( videne 29.12.2020 ct1 archiv) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No to je zase hodnocení 44%. Ano Troška vykrádá, ale většinou pouze sám sebe. A tak tu máme další princeznu ze mlejna, tentokrát i s vodníkem. Dvě zlé sestry jako by vypadly z oka čarodějnicím z Jasněnky a princ je unylý. Jinak ovšem bez výhrad. Aninka se vydává do světa vysvobodit zakletého prince, kterého poznala; přičemž vypadá opravdu velmi nezletile. Ale zato je úžasně hodná a roztomilá. A jako sidekick je zmiňovaný vodník, který je v podání kupodivu snesitelného Pavláska nejen vtipný, ale i celkem schopný a znalostmi, proměnami i mluvením se zvířaty značně zvyšuje hrdinčiny šance. A zbytek je zábavné putování, kde nechybí krásná příroda, načinčané zámky i děsivé lokace, dojde ke spoustě zajímavých setkání a kupodivu i k dvojitému hororově/fantasy finále. SPOILER: Ty postavy v kápích byly opravdu děsivé! KONEC SPOILERu. Mě se to až na to sebevykrádání moc líbilo a prostě mě Troškův pohádkový styl až na výjimky (obě Z pekla štěstí, druhá Princezna ze mlejna) sedí. 4*. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sranda, když Troška vykrádá sám sebe. To figurkaření v pohádkách totiž od Jasněnky nezměnil, snad v každé musí být dvě žvatlající kravky roztomile záporné. Tady toho hodně stojí a padá na komičnosti a bezprostřednosti Lukáše Pavláska. Jemu lze odpustit i výrazivo, které prostě do pohádek nepatří, nebo je alespoň na hraně. Co Troškovi nelze upřít, je výběr herců. Anastasii už jsem chválil dříve (no tvl taková kočka se jen tak nevidí), Sara je i v malé roli sexy jako blázen. Pro menší role překvapivě došli výrazní herci, nebo zkrátka nikoho známějšího neobsadil, trochu škoda. Co se ale současné pohádce zoufale nedostává, je nápad. Tenhle pel mel od Rumburaka, Sněhurku, Jeníčka a Mařenku (jasně, ten je tu trochu z hecu jako parodie) a kdoví co ještě, nemá to patu ani hlavu a bezradný scénář si pak musí pomáhat živou vodou. Lepší ústřední nápad, aspoň trošku! Petr Urban byl předabovaný? Znělo to totiž hrozně! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To je ale patlanina. 1)  Z pohádkového telenoveloidního rozpláclého kýče made by Troška si odnáším nejedno poučení. Tak například, že spolupráce s vodníkem se vyplácí._____ Zaujal mě životní styl prince Vítka z Heřmánkového království - lov, koupání v jezeře a rybaření._____ S hereckými manýry ze Slunečné si vystačíte i v pohádce - viz 33letá Lucie Polišenská (Boubelína) či 24letý Marek Lambora (hrabě Jaromír)._____ Získat pozornost mladé zlé čarodějnice lze velmi snadno - stačí nabídnout věneček z lučního kvítí._____  2)  Jako obvykle v Troškových filmech i zde jsou výborně vybrané lokace._____ 3)  Svěže zapůsobil 21letý přitažlivý Antonín Mašek (kupecký tovaryš Šimon) v malinkém štěku. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka pro děti a dětem se to fakt líbilo. V kině i z doslechu. Někteří potrati tu na to asi zapomněli a čekaj s dobrým hodnocením na dalšího Avatara (tam nevadí, že je to 100% vykradený příběh - Bitva o planetu Terra aj. -, tam nevadí, že to nedává nejmenší smysl... tam jsou totiž efekty). Ale u české, potažmo dětské pohádky s drtinkovým rozpočtem nutně musí být efekty a krev, ne? Mě osobně okouzlilo už jen to, že se to prakticky celé odehrává v přírodě. V naší krásné přírodě. Líbilo se mi obsazení, stylové efekty, originální příběh... ačkoli jsem se nemohl ubránit tomu, že je to Eliška ze mlejna 3. :D Anastasie Ch. by si mohla procvičit pláč, ale vzhledem k její čarovné kráse odpuštěno. Za mě ubírám hvězdu za nedotažené příběhy postav "po cestě" a trošku uspěchaný konec. Nicméně pochybuji, že všechna ta děcka nad tímhle zrovna přemýšlí. Stále je to uvěřitelnější, než většina popcornu z "jůesej". Klobouk dolů před Pavláskem, dal do toho vše co ho dělá kým je a často na sebe strhl většinu pozornosti - hlavně u těch dětí. Doporučuji a doufám, že to nahradí některou z multikulti pohádek, které se nám začali srát do sváteční doby. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)
  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama