Reklama

Reklama

League of Gods

  • Čína 3D封神榜 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Král Zhou se přidává na ''temnou stranu síly'', i kvůli své manželce, krásné a krvežíznivé liščí démonce. Panovníka, jehož vnitřní síla se má brzy ještě znásobit, může zastavit pouze meč světla. Ten je ovšem nejprve zapotřebí najít a za tím účelem vzniká něco jako ''společenstvo prstenu''. (ČSFD)

Recenze (15)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už by to potrebovalo zmenu a v rámci filmovej produkcie začať investovať peniaze nejak inak, na niektoré tieto čínske extrémne predigitalizované blockbustery sa síce dá celkom dobre pozerať, ale League of gods teda medzi ne rozhodne nepatrí a mám pocit, že je to čím ďalej len horšie. Hlavne spočiatku je to takmer nepozerateľná úplne preplácaná katastrofa s nezaujímavou zápletkou, ktorá neponúkala vôbec žiadny potenciál a nevypol som to len kvôli obsadeniu, ale časom sa to predsa len trochu ukľudní a síce to stále nie je nič, čo by ma skutočne bavilo, ale aspoň sa na to už dá pozerať. Konečne to už začne byť také trochu dobrodružnejšie, s nápaditejšími sekvenciami, nechýba romantická línia, ktorá tomu tiež len pomôže a dokonca aj nejaké vtipné scény dokážu zabaviť. Obsadenie je na prvý pohľad perfektné, je tu množstvo mojich obľúbencov, ale nielen, že tí lepší herci majú menej priestoru, ale hlavne sa kvôli typu filmu nikto nemôže predviesť, nemyslím nutne akčne, ale ani charizmou a herecky. Hlavným hrdinom je prakticky Jacky Heung, ktorý sa pritom viac hodí na vedľajšie postavy, Jet Li sa objavuje len sporadicky a radšej by som ho bral v nejakej civilnejšej polohe a nie takto zamaskovaného, záporákov tvoria Fan Bing-Bing, Tony Leung Ka-Fai a Louis Koo a k tomu ešte plno známych tvárí vo vedľajších úlohách a sympatické ženské postavy. Čo sa týka akcie, opäť je postavená len na efektoch a tak hlavne rôzne súboje nestoja absolútne za nič, ale nájde sa tu aj pár nápaditých a celkom zábavných sekvencií, taká naháňačka so stonožkou je aj technicky celkom dobre zvládnutá, ale najlepšia je akcia v podmorskom kráľovstve, sama o sebe nič, čo by mohlo nadchnúť, ale v takomto filme je to rozhodne vrchol, aspoň to bolo nápadité a zábavne uletené. Režijne to síce má pár dobrých momentov, ale inak je to podľa mňa nezvládnuté, pričom aj efekty sú premenlivých kvalít a hlavne je ich neskutočne veľa. Keď už si myslím, že si aspoň minútu oddýchnem od nejakých viditeľných efektov, tak sa len opäť mýlim a do popredia musí ísť minimálne aspoň hovoriaca kvetina. Takže nakoniec to nie je až taká katastrofa, ako som sa spočiatku obával, ale aj tak nič, čo by stálo za pozornosť a dúfam, že už čínska produkcia konečne začne s nejakou výraznou zmenou. 41% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neoformalistická analýza se v každém filmu snaží hledat tzv. dominantu, tedy základní prvek, z něhož vychází jeho vypravěčská i stylistická výstavba. V případě League of Gods by neoformalistickou dominantou zřejmě byla přeplácanost. Neustávající divoké kamerové jízdy začnou být otravné tak po deseti minutách a jen pár minut poté se člověku začnou zajídat i všechny další expresivní stylistické postupy, které film neumí použít pro zdůraznění dramatických momentů, ale jednoduše jimi diváky bombarduje horem spodem. A koho neumoří přebujelá snaha o vizuální působivost, ten bude muset čelit překombinovanému vyprávění, které sice stojí na primitivní výchozí situaci, ale je permanentně zahlcované novými postavami, které vysvětlují nové a nové zákonitosti a mýty stojící v pozadí fikčního světa. A může tedy film být působivý alespoň jako audiovizuální spektákl? Inu, velmi těžko, neboť z výtvarného hlediska jde o jakousi kýčovitou kolotočářskou nápodobu barokně zdobných filmů Yimoua Zhanga kříženou s hollywoodkými blockbustery a i méně pozorný divák si snadno všimne řemeslně odfláknutých prvků ve výpravě i kostýmech (postavami hrdě nošené zbroje či různé ozdobné doplňky jsou zcela očividně z papundeklu a laciného plastu) či digitálních pozadí na úrovni předělových videí z Dune 2000. League of Gods je tak jen jedním z dalších dokladů skutečnosti, že v oblasti (rádoby) globální popkultury momentálně čínské ambice výrazně přerůstají tvůrčí schopnosti. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ji Lei (Jacky Heung) a Naza se vydávají najít meč světla, který by pomohl porazit krále Zhou (Tony Leung Ka-fai)... Příběh není nijak složitý, ale objevuje se v něm velké množství postav, které divák blíže nepozná. Filmu také nepomáhá velké množství CGI animace různorodé kvality. Jet Li (Jiang) je sice v závěrečných titulcích uveden (nepochopitelně) na prvním místě jako Starring, ale jeho role není tak velká a z bojových umění nepředvede bohužel vůbec nic. Akční režii dělal Dion Lam. Herečky Fan Bingbing (Daji) a Angelababy (Blue Butterfly) hrály pouze v menších rolích a mají v titulcích kredit jako Guest Appearance. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Ze začátku pěkně rozjetá akce, bohužel postupem času je kvalita filmu snížena. Zcela nesmyslně je děj filmu násilně ukončen, a vypadá to, že zkrátka tvůrci filmu už chtěli jít domů si odpočinout. Nedovedu si představit, že by bylo zrealizováno (chtěno dostatečným množstvím diváků) pokračování, na které lákají tvůrci po-titulkovou scénou. ❌ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šmrncovní ségra doktora Octopuse, mluvící kytka, větší digitální mimino, menší digitální mimino s ploutvema, vzteklá megastonožka, obrněnej vlk, obří jízdní kočka, vesmírná flotila, která sem zabloudila z předaleký galaxie, klan neviditelnejch albínů, obojživelnej dřevěnej člun plus spousta jinejch šíleností a to všechno je spatlaný do přepálenýho bordelu, ve kterym jde o nějakej světelnej meč, nebo co. Občas jsem moc nerozuměl tomu, na co se vlastně dívam. Pár věcí tu sice za pozornost stojí, ale to stačí sotva na 25%. Jinak pokud vás láká výhradně jméno Jeta Li, tak se do toho ani nepouštějte. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je asi ešte viac trikov, ako vo všetkých hollywoodskych filmoch toho roku dokopy. Samozrejme kecám, ale je ich naozaj veľa a premenlivej kvality. A nikdy by som neuveril, že ma trikový nárez začne unavovať ( pričom som fanúšikom vizuálnych efektov ). Neprestane to od začiatku do konca, stále tu niečo vybuchuje, rúca sa, svetielkuje, všade samé CGI postavičky...proste ako sa v dnešnej dobe s obľubou hovorí, že digitálny bordel. Príbeh je klasickou rozprávkou na pokračovanie, ktoré ale dúfam nepríde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tenhle snímek vypadá strašně zajímavě. Jasně, že je to kvůli jeho vizuálu. Ale bohužel je to první pohled, který je hodně rychle rozmetán hlavně dějem a postavami, které jsou prostě prázdné. Postavy jsou karikatury, děj je taková podivná fantastická slátanina, která má něco z legend. Škoda, forma nakonec zase tolik nevítězí. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem to čekala horší, nakonec se to ale celkem dalo a i mi to rychle uteklo. Přišlo mi to jako připitomělá pohádka pro děti o putování a hledání Meče světla. Nepřestane mě udivovat, jak se jim do takovýchhle filmů daří přitáhnout takový herecký hvězdy. Nejvíc jsem se těšila po dlouhý době na Jeta, jenže ten se tam vyskytuje dost sporadicky a navíc skoro nic nepředvede. Bavil mě ale Wen Zhang, který sice taky moc prostoru nedostal, ale takovýhle role mu prostě sedí. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skoro nekoukatelný vizuální galimatiáš s příšerně předimenzovanými digitálními triky, primitivní zápletkou a bez pointy. Postav hromada a úplně beze smyslu, souboje mizerné, hudba strašná. Za mne jen pidi krůček od naprostého odpadu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pro Evropany těžkopádná asijská fantasy natočená podle čínského románu ze 16. století Feng Shen Yan Yi (The Investiture of the Gods), kterou pochopí jen Asiaté. Rychlé tempo vyprávění, přeplácanost děje a neobvykle markantní vizuální stránka prostě u nás nikoho neosloví. To je jako s humorem. Ten současný český také leckde nechápou, ale my to div nepovažujeme za vrchol zábavy. V Hongkongu takovéto fantasy snímky točí už několik desítek let a dříve si vystačili s technickými triky a efekty. Nyní si už jako každý jiný taktéž vypomáhají CGI a je vidět, že si na tom dali setsakramentsky záležet. Tento velkolepý subžánr je dle tradic a legend asijské provincie, který neznáme a tak ho nemáme šanci pochopit. Dějově bohatý scénář, ohromná výprava, nádherné kostýmy, dobře využité CGI. Tady se na snímku nešetřilo. Pro nás slátanina, ale jinak povedený film, jaký z Hollywoodu, alespoň po vizuální stránce, můžeme těžko očekávat. ()

stihac10 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát alespoň jednu hvězdu za některé triky, ale za scénu s miminem ve vodním paláci prostě nemůžu.... ()

Reklama

Reklama