Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Recenze (214)

POMO 

všechny recenze uživatele

Představte si temnou, atmosferickou Válku světů nebo Věc v béčkovějším podání a v hlavní roli s Nickem Cagem, vtipně energicky přehrávajícím, jak ho máme rádi v ulítlých komediích. To někdo chce? Ve filmu se střídají kvalitní slizké freek-show efekty s levnými “vesmírnými mlhovinami”, a docela silné hororové scény s oným komickým Cagem. Rodina ve vážném ohrožení, prakticky o nic jiného než o její ohrožení ve filmu nejde, a režisér přes Nicka Cage naznačuje “hlavně ten film neberte vážně”. Za mě trochu problém, přestože mě to bavilo a byl jsem zvědavý, jak to dopadne. [Sitges FF] ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pod trestem sežrání Ctulhem by měli okamžitě zakázat jakékoliv Láskolstivákovy adaptace! Filip je v písemné podobě naprostý mistr úsporné atmosférické hrůzy, avšak jakákoliv jeho dosavadní vizualice vždy nemilosrdně skončila jako pičoidní narkáčská gigapruda v žumpě ambicí nějakého céčkového neumětela. Přičemž tohle je snad zatím největší hovno plovoucí na hladině. Famózní mrazivá povídka o plíživě hrůzném šílenství a odporných mutacích v děsivých temných lesích kolem pochmurného Arkhamu, kdysi zasažených pěkně divným meteoritem, je podána následovně (bojlerový poplach): Z kosmu náhle přiletí na alpakovou farmu šutrák, vysere duhu, nachomýtne se k tomu přiblble se pitvořící a ukrutně přehrávající dávno mrtvý Klec, jeho nesympatické rodince začne masově jebat, což se projevuje tak, že furt někdo tak 20 minut stojí na místě (nejčastěji u studny) a čumí do blba, posléze mámě přiroste synek k zádům, dceruška si vyryje na čelo nožem kundu, šutrák uvaří pěkně amatérské lečo z lam, udělá PUF, všechny je vybarví xmrti a odfialoví si to zpátky do té aldebaranovské prdele, odkud přiletěl. A kromě všech těch „vynikajících“ herců, jejichž bezkonkurenčně nejlepší kreací bylo nafialověle ležet mrtvý, navíc „režiséra“ + „scénáristu“ a jeho „střihače“ patrně pohryzal akutním kokotismem a infekční unylostí nakažený Dagon. Raději si místo toho pusťte plyn, je to rozhodně rychlejší a méně bolestivé, než když pomalu v agónii chcípáte nudou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkově příliš zábavné, vtahující, zajímavé a odlišné od toho, co se nyní v žánru obvykle točí, na to, abych tohle dílko hodnotil za méně než čtyři hvězdy. A to přesto, že k němu mám i určité výhrady, které nejdou jen tak odmávnout. První je veliká nevyrovnanost v tónu filmu, respektive jeho tonalitní neujasněnost. Párkrát mě Color Out of Space až překvapila tím, jak byla hororově drsná, na některé scény se nekoukalo vůbec příjemně, což jsem od filmu upřímně nečekal. Tenhle typ scén je ovšem bohužel ředěn výstupy Nicolase Cage v roli Nicolase Cage, který se sem tonalitou vůbec nehodí. Být postava otce o něco umírněnější, byl by snímek aspoň o deset procentních bodů lepší. Druhý problém, který s filmem mám, se týká chování postav. To je trochu ošemetné, neboť ona mimozemská barva právě chování a smysly všech postav degenerativně ovlivňuje, takže jakákoli "nelogičnost" se dá právě takhle vysvětlit. Jenže v některých chvílích se zdá, že postavám hlavou mrdá nikoli vesmírná barva, ale líná scenáristika (studna!). A osobně se mi ani moc nelíbí, že celá ta rodina je dost divná ještě předtím, než jim tam ten meteorit vůbec dopadne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovskou atmoséru to zachytit nedokázalo ani omylem. Má to jiný triumf a to šíleného Nicolase Cage, který je prostě zábavný, když tam dissuje svoje děti a maniakálně žere zmutovaná rajčata. A ty nepopsatelné potvory, při jejichž zhlédnutí se o vás pokouší šílenství jsou taky docela fajn. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný filmový experiment z Lovecraftského universa, kde rodině přistane na farmě meteorit, který začne ovlivňovat jejich chování a postupně všichni ztrácejí rozum. Film je silný v jednotlivých segmentech, ale jako celek mě úplně neuspokojil. Měl jsem problémy se do filmu dostat a plně mě nevtáhnul, takže mě příliš ani nebavil, ale atmosféra je velmi slušná, praktické efekty podařené, troška gore také potěšilo a ani Cage překvapivě nevadil. Při jedné scéně se vášnivým fanouškům vybaví i stará Věc. Za leden rozhodně nejzajímavější hororový přírůstek, ale spíše budou nadšení hororoví veteráni ( 80´s 90´s) zbytek film určite neocení. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Billy žije v studni.“ Legendárny režisér ešte legendárnejšieho Ostrova Dr. Moreaua (pravda, v trochu pejoratívnom zmysle slova) sa vracia a to rovno v ničom menšom, než vo filmovej adaptácii jednej z mojich najinšpiratívnejších hororových poviedok od HPL. Sám som zo seba prekvapený, že dávam až 4* (a treba dodať, že to nie sú tak úplne čisté 4* a došlo k čiastočnému prižmúrenému oku), ale proste sa mi to páčilo. Je pravda, že to obsahuje niekoľko nazvime to „klasických scén Nicolasa Cagea“, ale zaujímavé je, že ani tieto WTF okamihy nedokázali sabotovať/zničiť skvelú atmosféru a pôsobivý vizuál. Ten naberá na neskutočnej intenzite hlavne ku koncu, kedy už je toho (všetkého) veľmi veľa, možno až príliš, ale paradoxne napokon i vďaka všetkej tej absurdnej, bizarnej smršti bolo dôveryhodne dosiahnuté vyvolanie v divákovi dojmu, ako by mohol vyzerať stret s mimozemským šialenstvom, ktoré by krehkú (a nepripravenú) ľudskú myseľ postretlo a ona by naň nevedela adekvátne zareagovať. Lama! Produkcia: Elijah Wood. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je to jako modrorůžovofialový Blob mixlý s epizodou Goosebumps a byť shitový a pátý přes devátý, tak ve finále celkem vděčná a zábavná "půlnoční" kravina. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Nicolasi Cageovi je fascinující, že opsal kruh šílenství a opět se stal fungujícím hercem, na kterého je radost se koukat zcela neironicky. Jinak přesně ten film, který chce člověk vidět v sobotu odpoledne. Zábavný, ale ne pitomý. Přístupný, ale ne naprosto přímočarý. Jo, fajn práce. Jako vše od Lovecrafta to nemá jinou pointu než hrůzu z neznáma přesahujícího člověka (snaha naroubovat na něj nějaká eko či společenská alegorická čtení vždy selhávají, Lovercraft je o primárním strachu z vesmíru a je dobře, že tenhle film si s tím vystačí) - víc nakonec není potřeba. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina Gardnerovcov žije na odlahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. - Je mi jasné, že nie každému sa bude táto forma hororu páčiť, ale pre mňa jednoznačne jeden z top indie hororov poslednej dekády a zároveň po dlhej dobe perfektné spracovanie tematiky maestra H.P. Lovecrafta. Chytilo ma to už od prvej sekundy a pohltilo ma to tak, že som sa občas cítil, ako keby som podobné procesy prežíval aj ja sám. Film má úžasnú hudbu, ktorá vás vtiahne do deja a pomáha budovať dusnú atmosféru, ktorá sa neustále stupňuje a vytvára pocit neistoty, takže v tomto smere je film bezchybný. V úplnom závere je tu už tak závratné tempo, že som začal mať pocity, že sa to celé nebude dať dotiahnuť do úspešného konca, v ktorom ma ale tvorcovia príjemne prekvapili a ostali verní predlohe a celkovému významu tvorby autora. Z nedostatkov musím spomenúť kolosálny fail, kedy Benny vlezie do studne, občasné amatérske strihy, ktoré vyzerajú, ako keby do filmu ani nepatrili, a tiež miestami slabšie masky. Dúfam, že režisér bude na hororovej scéne aktívnejší, pretože pri pohlade na jeho filmografiu je až smutné, ako je jeho talent málo využitý. + herec z Mom and Dad a Pay the Ghost + herečka z Grace: The Possession + herečka z Vampire Academy, The Messenger a Maggie + herečka z Unnatural a The Vault + herec z Fear the Walking Dead ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nothing has been fucking this place up!“ Alpakový taťulda Cage je se svým úsudkem zase jednou mimo. Stejně jako při svém hereckém projevu, když se stává panem Hydem a v amoku nadává autu do cocksuckerů. Stanleyho láska k Lovecraftovi z toho sálá, obzvláště když sundává tenkou krustu vnímání reality a nechává člověka v jeho nepatrnosti padat do černé díry šílenství, nicméně na můj vkus tím tématem prostupuje až příliš mnoho nucené zábavy. Sic stejná produkce, nezařaditelnost a psychedelické barvičky, na uhrančivost Cosmatosovy Mandy se to nechytá.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ideální půlnoční film, v němž do sebe zarůstá Annihilation, Věc i Čarodějnice. Cage je super, jen to nemá moc jistou režii, takže to bod G spíše poutavě hledá, než skutečně nachází. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že chtěl Lovecraft své dílo určitě vidět takhle. :) Já osobně miluju Cageovy výstřelky a mít neomezeně peněz, najmu si nějaké kreativce překypujíc nápady a natočím s ním filmy tak špatné a divné, až by bylo zábavné je sledovat. Něco jako Barva z vesmíru, akorát bych nechal více vyřádit Cage jako v Mendym. Nicméně by mě skutečně zajímalo, co přesně zamýšlel režisér Richard Stanley, jež se do titulků hrdě po tarantinovsku podepsal, a jestli si skutečně myslí, že natočil veledílo (které dokonce šlo do kin a taktéž by mě strašně zajímalo, kdo na to vyrazil a zůstal až do konce). Takže ano, druhá polovina tak nějak splnila má rozpačitá očekávání (jednou musím nakoukat takové ty největší bizáry), v té první jsem se ale začal nudit. Pro milovníky fialové povinnost...4/10!! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jazda a doposiaľ najsilnejšie priblíženie sa atmosfére Lovecraftových poviedok vo filme. To všetko napriek súhlasu s väčšinou výhrad, prezentovaných v komentároch. Pretože, ako v prípade poviedok legendárneho spisovateľa, tak vo filme, nie je primárna logická, technická, ba ani dejová stránka, ale práve atmosféra temnej, nikdy nevyriešenej záhady s fatálnymi dôsledkami. Prichádzajúcej bez varovania. Nemilosrdne likvidujúcej a pretvárajúcej na svoj obraz, na svoju myseľ (aj nezmysel) všetko živé. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych okomentoval tenhle úlet a jako za mě si nijak výrazně nestěžuju. Hlavně za první půlku kdy je ta atmosféra místy tak hustá, že se na ní dá sáhnout bych dal i čtyři hvězdy. Od chvíle kdy mamča zahlásí, že je diner ready což zvládne se dvěma useklými prsty se to i docela rozjede a je tu i pár dalších dobrých scén jako Cage který nemá pochopení pro nové formy života a jeho odstřel mnoholamy, ale přeci jenom ke konci kdy to mohlo víc vygradovat to bohužel trochu vyznělo do ztracena.65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Odlozim bokom fakt, ze ide o adaptaciu kultoveho autora a budem to hodnotit ako hororove becko s Cagom. A v tomto ohlade som mimoriadne spokojny. Okrem slabych trikov a obcasnej straty tempa je to skvele 80's retro ako od Carpentera (vratane niekolkych citacii). Atmosfera hustne pomalsie, no ked sa to rozbehne, je to velmi posobive, bizarne a aj Cagova variacia Jacka Torranca na kokaine sa sem naramne hodi. Samozrejme je to velky hit or miss, no tentoraz sa radim do prvej skupiny. Velmi mi to sadlo. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Působivé. Dopadnout mě na zahradě meteorit, na nic nečekám a s celou rodinou se okamžitě stěhujem. Nicolas Cage tyhle postavy, kterým hrabe umí jako nikdo. Pro současný Kinohollywood je ho vlastně škoda. 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi hodnotí hrozně těžce, protože originální povídka je jedna z mých nejoblíbenějších věcí vůbec a mám ji asi ve třech vydáních, ovšem na druhou stranu chápu, že se podle ní nedá udělat film, aniž by to bylo něco jiného, než psychologická artovina pro pár magorů, ala lighthouse, což by se mi sakra hodně líbilo, ale chápu, že to jen tak nikdo nenatočí a pokud, tak tam neobsadí NIcolase Cage. Jenže tady příběhu spousta změn prostě nesluší a když jsou to změny, co by dávali smysl, herci je prostě neutáhnou a to ani Cageovo taťka rodiny, který se snaží replikovat Nicolsonovo změnu nálad jako v Osvícení. Hrozná škoda je, že je film zasazený do moderní doby, ačkoliv kterákoliv ne-digitální doba bez mobilů a internetu by udělala mnohem lepší službu a tísnivá atmosféra zapadákova, odkud se všude sakra daleko, by byla silnější. Nějaké změny v postavách mě vlastně docela potěšily a pro tenhle druh horroru fungují lépe, než vyprávění o tom, co se stalo před desítkami let. Je tu pár docela dramatických scén, pár zajímavých horrorových momentů (a tím pár tedy myslím jeden, ale chtěl jsem být alespoň trošku hodný). Bohužel ale film selhává v jedné důležité věci a to v tom, že děs v HPL povídkách je nehmotný, nepopisovaný a tajemný - zdejší závěr je ale příliš doslovný a hraný na vizuálno. Kdyby to mělo lepší herce, byla by to průměrná jednohubka pro podprůměrný večer, ale bohužel. ()

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama