Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (214)

Claw 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zas po nějaké době viděl parádní moderní horor! Zdálo se, že v dnešní době horory nemohou obnovit klasiku z 80. a 90. let, "Barva z vesmíru" je vzácnou výjimkou. Líbilo se mi na tom snad všechno. To, že film netlačí zbytečně na pilu, pomalejší děj a vyprávění, parádní temná atmosféra, neustálý jemný wtf feeling, vizuál (!!!VIZUÁL!!!), triploidní scény (to myslím jako když si dáte LSD nebo houbičky a rozteče se vám celý svět, a ještě se do něj začnete bořit jako do bahna). Hlavně na konci je dokonalá digitální scéna "vhledu" do podstaty toho svinstva z vesmíru, a to je fakt námrd. FX efekty jsou na takový béčkový film hodně propracované. Dialogy jsou slušně debilní, ale takovým milým a vtipným způsobem, že mi to tak přišlo naschvál. Hlavním triumfem filmu je šílený Nicolas Cage, který je prostě zábavný, když tam uráží svoje děti a maniakálně žere zmutovaná rajčata. A ty nepopsatelné potvory, při jejichž zhlédnutí se o vás pokouší šílenství jsou také docela fajn. Strašně se mi to líbilo, zcela mě to pohlcovalo, nikam nehnalo, bylo mi u toho skvěle. A i když to na poctivých 5* nebylo, tak tomu trochu přidávám, protože cením tu snahu, cením tu formu, že tam není žádná stupidní zápletka, která by byla úplně zbytečná. Prostě to tradiční skvostné téma: "Přiletí sajrajt z vesmíru a rozsračkuje všechny kolem na maděru!!!". No, tetelím se ještě teď... /85%/ ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Pozor, obsahuje spoilery. Mít tak blízko k barvě, ale zůstat černobílý - jak zbytečné. Zprvu vás vtáhne, našlapuje po špičkách, drží si vaši pozornost a překvapivě dobře zapadne do dnešní doby. Pak se otočí zády a začne uřezávání prstů, spojování zdeformovaných těl a adorace zvířecích vnitřností. Pak dlouho nepřichází víc, než tento hororový balast a nakonec stojí čelem k šarmantnímu zakončení. Evidentně tvůrci povídky četli, ale nepochopili autorův záměr ze strachu z neznáma. Když má přijít nepopsatelná hrůza, proč se jí snažit popsat hrozně? Přitom by stačilo naznačit, chvíli nechat tápat, to důležité neukázat a zpracování mohlo být skvělé. No nic, alespoň že mladé čarodějce se splnilo přání. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Odlozim bokom fakt, ze ide o adaptaciu kultoveho autora a budem to hodnotit ako hororove becko s Cagom. A v tomto ohlade som mimoriadne spokojny. Okrem slabych trikov a obcasnej straty tempa je to skvele 80's retro ako od Carpentera (vratane niekolkych citacii). Atmosfera hustne pomalsie, no ked sa to rozbehne, je to velmi posobive, bizarne a aj Cagova variacia Jacka Torranca na kokaine sa sem naramne hodi. Samozrejme je to velky hit or miss, no tentoraz sa radim do prvej skupiny. Velmi mi to sadlo. 8/10 ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Wau, nečakane wau. Veľmi som sa tohoto filmu obával, pretože ako spisovateľa mám Lovecrafta veľmi rád a recenzie a názory na film sa veľmi líšili. Ale...Dušu pohladilo už úvodné hovorené slovo a zábery na nedozierne lesy a krásne padnúca orchestrálna hudba. Je síce pravda, že Cage svoje herectvo občas preháňa, ale vôbec nie v množstve, v akom som čakal. Vlastne to všetko do seba krásne zapadá a film má atmosféru Lovecraftových poviedok, samozrejme s citom updateovanú do dnešnej doby. Čo je čosi ako zázrak, za ktorý mu tu piatu hviezdičku prihodím. Atmosferické prostredie farmy a lesov, človek až cíti ten strach z neznáma, dokonca linka s mamou a dieťaťom je až nepríjemná. Možno by som trochu vytkol niektoré digitálne FX, ale inak to asi pri tomto námete nešlo...Všetko krásne uhladí poviedkový záver. Tlieskam, a viac takýchto adaptácií! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Color Out of Space byl pro mě hodně očekávaný kousek už jen kvůli tématu a předlohy a hlavně zahraničním recenzím. Nakonec to nebylo asi až tak dobré, jak bych chtěla, ale některé aspekty byly super. Například celková atmosféra byla vyobrazena opravdu nepříjemně, bezmocně a až surově si hrála s psychikou zdejších postav. Efekty taky byly znamenité a gore scény potěšily. Nejzapamatovatelnější scénou byla určitě proměna matky a syna, což bylo fakt hrozně nepříjemné a asi nejvíce hororové z celého příběhu. Oceňuji takové ty vedlejší maličkosti spíš než námět a postavy. Takže za tři lepší. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Filmové natáčení probíhalo v Portugalsku, a to jmenovitě v Lisabonu a v letovisku Sintra, ale téměř celý film byl natočen uprostřed svěží zelené krajiny přírodního parku Sintra-Cascais. Dokonce i Gardnerův dům, který je dějištěm filmu téměř po celou dobu jeho trvání, se nachází daleko od hlavního města a je ukryt hluboko uvnitř temných a vlhkých zemí přírodního parku. (Trajektt)
  • Kniha ležící na stole, která je vidět v 19. minutě filmu, je Simonova verze Necronomiconu (Avon Books, New York 1980). Jde o fiktivní dílo, ale minimálně jedna část textu, obsahující kolekci exorcismů, čerpá ze seriózní vědecké publikace (Die Assyrische Beschwörungsserie Maqlu nach den Originalen im British Museum herausgegeben, Acta Societatis Scientiarum Fennicae, Tom XX, Nr. 6, Helsinky 1895). K tomu však byly přičleněny neautentické doplňky, hlavně tzv. „Svědectví šíleného Araba“. Název „Necronomicon“ obdrželo dílo z komerčních důvodů. (Adramelech)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama