Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Diskuze

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Když už musím googlit, tak určitě ne proto, abych sbíral nějaké bláboly nudících se internetových hejtrů o komkoliv. Takže ne.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Je samozřejmě vynikající. Viděl jsi vůbec někdy film Vampires Kiss, ze kterého jsou ty první ukázky? Já už několikrát a to, že výkon Nicolase Cage je v něm naprosto fantastický, uznávají i mnozí jeho nepřátelé. To, co tam vytvořil z něj plným právem dělá legendu. Plus ten film je podceněná a běžnými filmovými konzumenty často nepochopená klasika. Třeba pro mě je to jeden z dvaceti nejlepších horrorů 80. let. Snímek, který je svým významem na úrovni románu Americké psycho. A Cageův výkon v něm má právem kultovní status.

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

A doporučuji si rovnou si zagooglit, názory na Cage, shoda na tom, že je to jen proteční sráč bez špetky talentu, je poměrně běžná.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

PozorGranat

a jestli se nepletu tak nakonec, vše musí ještě vypálit tu divnou flóru a všemu předchází úhyn všeho živého, neúroda atd. nějaké spodní vody tam nehráli vůbec žádnou roli.

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

PozorGranat

No tak to jsi dost mimo, původní povídce se rodině farmářů věnuje úvod a pak až úplný konec a žádné nestvůry tam podobným tím z the Things tam fakt nejsou. Tohle povídkou se inspirovalo i Akta X. s těma světluškama z pařezu jak ze všeho sajou život. Ono to takhle i končí ta povídka, jak se rozpadnou a vyletěj z nich "světla".

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Ale je tu spousta který ho rádi nemají, například já, hraje mizerně, je to protečkní spratek nic víc, ale to že v tomhle filmu hrál slušně uznávám i já.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Kdyby se prostříhala většina scén, zkrátila se stopáž na polovinu, chtělo by to asi změnit režii a upravit scénář...atd. Neměl jsem na tu čumět, škoda času. Byl jsem ale zvědav na Madeleine, kterou jsem zahlédl v Zajetí kouzel, byla tam rozmile protivná trochu jako tady. 

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Marian_79

"Je mi jasný ze Nicolas Cage jako herec je tu na csfd celkem hodně nenáviděn...".

 

Jasně, je tady 16. nejoblíbenější herec. To musí být obrovská nenávist.

na příspěvěk reagoval Han_Quintet

iWoman

iWoman (hodnocení, recenze)

Marian_79

Suhlasim s tebou, ze je tu neoblibeny a tiez ze je to celkom dobry herec. Ako kazdy herec, aj on zostarol. Dovod, preco sa nechava nahovorit do srackovych filmom su jeho bankroty. On ako vie byt 'crazy' vo filme, tak je aj v zivote a proste rozsafroval okolo 150mil len tak do luftu na rozne excentricke veci. A ked mas potiaze s IRS v Amerike, to nie je sranda. Takze zacal brat cokolvek a tym padom aj vacsia sanca ze to bol odpad..

Pre mna ostane Nicolas ako bol v Moonstruck tam som ho totalne zrala a zavidela Cher lol :D 

 

Co sa tyka filmu.. not my cup of coffee...

Marian_79

Marian_79 (hodnocení, recenze)

mne osobně se ten film líbil, příjemné překvapení. dal jsem 4*

Je mi jasný ze Nicolas Cage jako herec je tu na csfd celkem hodně nenáviděn, už jen proto že to je Cage. Já s ním filmy celkem mám rád, za mlada hrál dost dobře např. Peggy Sue se vdává, Potíže s Arizonou, Zběsilost v srdci (masakr), Red Rock West (paráda), Leaving Las Vegas (TOP), Adaptace atd atd. Ten herec proste dokáže zahrát vše a vyloženě si filmařinu užívá. Jasný několik filmů jsou odpad.... ale....

 

Právě proto jsem začal sledovat i jeho veškeré poslení filmy, s hodnocením odpad - 50% a světe div se.... mne osobně se prostě ty filmy líbí ( Grand Isle, Kill Chain, Krvavé účty, Primal, Between Worlds, Za zrcadlem, Cena lidské duše, Pomsta: Milostný příběh atd.) .

 

Nicolas je prostě šílenec, točí i 8 filmů ročně i s vědomím že to budou defakto sračky. On to snad i divákům dělá naschvál. Nelíbí? Nedívejte se. Tak si říkám - kdyby režiséři a producenti na těch filmech nic nevydělali a nikdo se na ne nedíval -- tak by toho Nicolase ani neplatili a neobsazovali, i kdyby to hrál zdarma. Nu ale opak je pravdou. Nejsou to áčkové kino filmy, ale podle mne prostě Cage je herec, hrát umí, zahraje cokoliv a většinou dobře.

 

Barva z vesmíru  - příjemné překvapení a já se hodně bavil, takový mix všeho. Stopáž je solidní, efekty OK, drama horor hnus .... a opět NIcolasova úchylka - ve většině jeho filmech v posledních letech vždy umírá. Asi má takovou úchylku. Ostatním hercům v hlavních rolích se moc umírat nechce. Tedy i zde palec nahoru.

na příspěvěk reagoval iWoman, Mr.Apache, Han_Quintet

Příspěvek byl smazán administrátorem.

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Strašně se mi na filmu nelíbí ten rychlý vývoj děje. V původní povídce se všechno mění pomalu, trvá měsíce než se postavy fyzicky změní a zešílí. Ve filmu udeří blesk a bum, Lovecraftovská kreatura.

na příspěvěk reagoval Han_Quintet, Han_Quintet

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Taky jsem trochu zklamaný z traileru. Lovecraftova Barva z Vesmíru je naprosto dokonalá povídka, která si nezaslouží změnit ani jeden aspekt. Četl jsem tu povídku snad stokrát, ale kdybych nevěděl, že je scénář inspirovaný Lovecraftem, asi bych na to ani nepřišel.

na příspěvěk reagoval PKD

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Aargh

Teoreticky mohli snímek vidět na nějakém festivalu (Toronto International Film Festival, Sitges či třeba London Film Festival). 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Seabeast

no tak to v Rituálu nedal no a co jako ? spousta velkých herců nedala své role, nebo hráli v debilních filmech, těžko se tomu věří, ale i takový Vincent Price nehrál v samých peckách. 

Seabeast

Seabeast (hodnocení, recenze)

Nicolas Cage... Bojím bojím, aby ho ve filmu nedostaly včely. "Not the bees, not the bees... Aaaaaaarrrrghhhh! :-D

na příspěvěk reagoval PKD, Yoshitsune

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Agonie

Souhlasím s tebou,prakticky ve všem. Ano,Re-animator je spíše sranda,než pravý HPL,takže u něj jaksi neva,to přesazení do tehdejších 80tek. Stejně,jako se to povedlo s Dagonem aka Stín nad Innsmouthem,nebo From Beyond. Ono taky,když to točil Gordon,vždy to bylo vážnější a hororovější,než když to režíroval Yuzna. Ten ze všech HPL udělal bohapustou šaškárnu,ale byl relativně,zábavný. Jenže já,jsem tedy nikdy HPL nečetl proto,abych se zasmál,ehm. Tohle bude nejspíše taky parodie,byť nechtěná. Ta předloha má pro mě velký význam a tak se logicky velmi obávám,co z tohohle vyleze. Na té povídce je právě TA doba,ve které se to odehrává pro mě to zásadní a z toho vyplývající ta hrůznost a atmosféra ve smyslu,v té době toho lidé,potažmo vědci ještě tolik nevěděli,vše bylo ještě tajemné,neznámé apod. Dnes? Jako sorry,ale na dnešní době nevidím nic úžasného,a už vůbec ne tajemného/mysteriózního. Už to vidím,Cage příjde ke studni,vyfotí/natočí si,co se tam děje,pošle to na fejs a pak o tom meteoritu bude vesele twitterovati,haha. To bude nářez. Je to jen můj názor,ale konkrétně u této předlohy je zásadní ta doba děje,stejně jako samotný děj a ne,nesouhlasím s názory,že je jedno,do jaké doby se HLP předlohy,zasadí. Ale to je věc názoru. Každý to má jinak. U některých mi to nevadí,u některých zase ano. A tady rozhodně ano. Ale to by je samoz. stálo víc,dobové kostýmy a další prvky,jsou prostě dražší,a je rozhodně levnější,dávati staré předlohy do dnešní doby. Když nemají v takovýchto případech na to peníze,a nebo  na to prostě kašlou,tak to nemají dělati. Lepší nic,než pak nějakou blbost,nebo trapárnu,ve kterou se adaptace zvláště HPL,mohou zvrhnouti velmi snadno. Ostatně,nejen,u něj. Asi tak. I když je šance,že to bude dobrý. Ale ten Cage...já ti nevím.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Agonie

protože byli odříznutí od zbytku vesničanů a jediný kdo s nimi byl nejvíc v kontaktu, byl právě Nathan. Ono se to v povídce, začalo s nimi začalo řešit až na poslední chvíli, do té doby je lidi nechali být. S tím že, to sou přece Gardnerovi a ti byli vždycky divný a i když ti kluci přestali chodit do školy, tak je omluvili, že musejí pomáhat na farmě. Tam až Nathan, na jaře bil na poplach a snažil se je zachránit. 

na příspěvěk reagoval Agonie

Agonie

Agonie (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Znovu: Re-animator je pošetilá parodie, které se dá zasadit do jakékoliv doby. Barva z kosmu taková není. Jak v dnešní době vysvětlíš, proč jim nikdo nepomohl, proč se neudělala karanténa, proč nikomu nezavolali o pomoc, atd. ? Na začátku minulého století se to dá vysvětlit, né dnes. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Agonie

tak buď jedno né obojí. Filmový Re-Animator, byl zasazen do dnešní moderní doby a na kvalitě filmu to neubralo. Takže asi tak. 

na příspěvěk reagoval Agonie

Agonie

Agonie (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Obojí. Některé povídky/díla jdou jednoduše zfilmovat, některá hůře. A obávám se, že Lovecraftova typická tvorba je hodně na té druhé straně. Proto jsem poměrně skeptický. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Agonie

tak počkej, počkej, budeme se bavit o povídkách nebo o filmových adaptacích ? Protože zbytek komunity, tady odborně a znalecky, kritizuje tento film. 

na příspěvěk reagoval Agonie

Agonie

Agonie (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jenže re-animator není typická povídka pro Lovecrafta a už vůbec to není Cosmic horror. Lovecraft to napsal jako parodie na rip-offy Frankeinsteina, kterých v té době bylo až až. Něco takového se dá přenést jednodušeji. Navíc, když to vzniklo v době, kdy každý ujížděl na zombie filmech. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Jakož to expert na horory a taky někdo kdo je schopen vypít oceán, si dovoluji poznamenat a připomenout, že https://www.csfd.cz/film/3349-re-animator/komentare/ se taky odehrával v aktuální době a nikdo si nestěžoval. Ale nejenom Re-animátor, ale i další jeho povídky, byli často přizpůsobeny moderní době. A je si třeba uvědomit, že Lovecraft byl vázán na svoji dobu, takže věřím tomu, že kdyby nezemřel ve čtyři sedmi letech, tak by psal dál a své povídky, by situoval do oné doby. Lovecraft byl jeden z mála spisovatelů, který šel s dobou a proto v jeho povídkách si lze povšimnout, že do nich dával, to co bylo aktuální, ať už jde o zbraně, či různé přístroje. A teď mně omluvte, musím točit padesátý hororový film, který se opět stane veleúspěšným a pak půjdu a uspokojím, všechny své přítelkyně. 

na příspěvěk reagoval Agonie

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Taky myslím, že jediný dobrý způsob jak zvizualizovat Lovecraftovy "neznámé" barvy, je černobílý film s barevnými prvky. Možná ještě jejich zobrazení jako nemožné barvy (impossible color) pomocí 3D efektu. Nelíbí se mi, že to ve filmu vyobrazí jako růžovou.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

PozorGranat

Já to říkám pořád. A u velkého HPL to platí už tuplem. Ta doba,když si tohle mohli dovoliti Yuzna s Gordonem,je dávno pryč.

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Podle mě je hlavní chybou časové zasazení. Měli se více držet předlohy. Tohle vypadá spíše na pouhou inspiraci od Lovecrafta.

na příspěvěk reagoval PKD

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Tento horor propadne. Dejte na slovo odborníka a neztrácejte se snímkem čas.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Goldbeater

P.p.s. doufám,že když film bude státi za prd,tak si aspoň autor hudby,dá záležeti. Abych alespoň mohl míti doma pěkné scorečko,když už nic.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Goldbeater

P.s.ovšem poster (který tu samoz. není,jaký to šok) k tomuto filmu,vypadá super. To je zatím ta jediná věc,která na mě udělala dojem a opravdu mi připomíná tu povídku.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Goldbeater

A to je právě ten průser. U jakékoli adaptace. Si vypůjčím jen něco (to co se mi hodí do krámu) a zbytek pak nemá s předlohou téměř nic společného. Na takové filmy já mám alergii. U filmů (většinou) dle mistra PKD (ne mě,haha),jsem si na to tak nějak zvykl,ale u HPL si na to zvykati nechci. Vyjímka je pouze Gordon/Yuznův Lovecraft. Tohle by mohlo u mě uspěti jen v př.,že by tu byl přítomen ten stupidně hravý přístup k látce,jako u těch 2 výtečníků,tak by z toho pořád mohlo býti zábavné béčko. Jenže tahle věc je u mě čistokrevný SF/H a ne komedie (v což se to asi zvrhne,se obávám) a jak jsem již podotkl,má pro mě až osobní hodnotu. A to,že to má větší rozpočet než Lemanovky,nezaručuje (jak jistě sám víš) kvalitu filmu. Spíše je tomu v 21.st.obecně,naopak,se obávám. Ale abych jen negativizoval,ta fotka vypadá opravdu,zajímavě. Popisek mě sice poněkud děsí (nikoli ve smyslu hororu),ale třeba to fakt nebude státi za exkrement. Naděje umírá poslední.

Goldbeater

Goldbeater (hodnocení, recenze)

PKD

Tohle má mnohonásobně větší rozpočet než filmy od Lemana a určitě se to nebude odehrávat ve 20. letech. Z předlohy si to určitě vypůjčí jen námět, to je ostatně na R. Stanleym, aby scénářem překvapil. Každopádně TIFF už zveřejnil i jednu fotku z filmu a vypadá to na extrémně psychedelickou podívanou.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Goldbeater

No,sakra. To je ale hodně varovné,když to takto podáš. Achjo. Nevím,co si o tom mysleti. Ale jelikož tu předlohu (hl.její audioverzi,čte Lukáš Hlavica,která je prostě neskutečná! a to nejsem přítelem audioknih,dokonce jsem to jednou večer,pustil i máti:) žeru,tak to asi pak,když to bude někde k mání,prubnu,jen z čiré opičí zvědavosti. Já hl.už dopředu dosti pochybuji,že to bude v těch 20.letech (byť je hl.ústřední příběh vlastně,ještě dál v minulosti),páč z mého pohledu,je to na tom dosti stavěné a nedovedu si zatím představiti,že to bude v souč. Asi to nebude jako ty čb nářezovky od Lemana a spol.,že?

na příspěvěk reagoval Goldbeater

Goldbeater

Goldbeater (hodnocení, recenze)

PKD

Tady je spíš velkou neznámou režisér a scenárista Richard Stanley, který od 90. let nenatočil žádný celovečerní film. Každopádně produkční společnost XYZ Films zastřešuje v posledních letech zajímavé a relativně kvalitní filmy (mimo jiné nedávné Spring a The Void, což jsou prakticky lovecraftovské snímky), tak snad pod jejich dohledem to bude minimálně ok.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Goldbeater

Ale stejně. Ta povídka je kulervoucí a já prostě nevěřím,že by z toho byl kvalitní HPL. A Cage a jeho obsazení mě děsí. Ten chlap má posl.10let takovou smůlu na sračky že jeho přítomnost,je pro mě varující. A hl.,do hororu si ho neumím,vůbec představiti.

na příspěvěk reagoval Goldbeater

Goldbeater

Goldbeater (hodnocení, recenze)

PKD

Jako s Horami šílenství to určitě nebude, tenhle film už je prakticky natočený a měl by premiérovat v září v Torontu. Stylem by se měl údajně blížit loňské Mandy a na netu už je k nalezení minimálně jedna fotka z natáčení.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Haha. No,jasně. Tohle bude stejné,jako s Horami Šílenství. A to bizarní obsazení,to by se HPL,líbilo.:)

na příspěvěk reagoval Goldbeater

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama