Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Basil Fawlty vede malý hotýlek, ovšem kolem sebe má lidi, kteří ho neskutečně vytáčí. Tak za prvé je tu jeho manželka, která mu neustále přikazuje, co má dělat. Pak tu máme oddaného španělského sluhu, jenž ovšem nerozumí ani slovo anglicky, takže všechny rozkazy absolutně překroutí. Jediný člověk, se kterým by se snad dalo vydržet je číšnice Poly, jen kdyby nekreslila ty příšerné obrázky. Postavu Basila údajně inspiroval jeden vlastník anglického hotýlku, kde strávil John Cleese několik dní s dalšími Monty Pythony. (Tery16)

(více)

Recenze (181)

BerniX 

všechny recenze uživatele

První serie by byla za 5*, druhá až naposlední epizodu Basil the rat za 3*. Další z mnoha seriálů, kterým český dabing hodně ublížil. ()

Kangaroo 

všechny recenze uživatele

Bez diskuze za 5*. Možná by se jedna hvězda dala ubrat za to že je to pouze 12tidílné :)) .John Cleese je prostě machr! Proboha kdo mohl ubrat hvězdičku - když ne tady za pět tak kde jinde !!!! A na zaver jedno uprimne varovani : nikdy ale opravdu nikdy nesledujte Fawlty towers s ceskym dabingem - to co se povedlo prekladatelum ve spolupraci s reziserem ceskeho zneni je opravdova ubohost a degraduje to serial o nekolik pater niz!!! ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Prosím, nehodnoťte tento seriál s českým dabingem, je to zločin co s tím ten dabing provedl.Tento seriál je opravdový klenot mezi britcomy a dle mne se podle nálady střídá na stupínku vítězu s červeným trpaslíkem, premiérem a Black books :). Jen tak mimochodem je vidět co dabing provedl s hodnocením když to srovnáte s IMBD.Takže raději si stáhněte originál verzi s titulky a tento skvost si vychutnejte do sytosti protože tu není jediný slabší díl. ()

gombarix

všechny recenze uživatele

Věřím, že ten dabing je opravdu pekelný, jinak bych dal max. 2*. Ale přesto nevěřím, že by to v originále mohlo být na 5*, na to je tam příliš mnoho opakovaného humoru (v každém díle se z velké části děje skoro totéž) a scénky mi často přišly zbytečně natahované. A to Johna Cleese a pythonský humor opravdu můžu. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Ujetá, Cleesovská záležitost, o pouhé dva roky mladší než já, mě královsky pobavila originálním, britským humorem, který nemá lautr nic společného s americkou tvorbou... (Nic proti ní!) Basil Fawlty a Manuel jsou dokonalí... ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Basil mě svou energickou postavou celou dobu neskutečně nabíjel a dodával lepší náladu. Když se nám něco nepovede, proč se nepodívat na někoho, kdo dokáže "převrátit na hlavu" i každodenní činnosti a tím si odhlehčit? Ale musím uznat, že chování k některým hostům bylo opravdu přehnané a nesedlo mi. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

85% - někdy až přehnané "herectví" Cleese neubírá tomuto seriálu na prvotřídnosti. Břitký humor, který prostě umí pobavit. Doporučuji nikdy se nedívat na český dabing. Mě stačilo 10 minut a značně to ovlivnilo můj názor na českou dabingovou školu. ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Senzační seriál s pomalejším rozjezdem, než bych od Johna Cleese čekal, ale tyto stestky přebije ke konci s takovým nasazením, že si přejete, aby seriál nikdy neskončil. Škoda, že se dočkal jen dvou sérií a příšerného českého dabingu. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Fawlty Towers je skvělý sitcom, sledování každého dílu dokáže člověku zvednout náladu o 100%. Teď sleduji dabovanou verzi a je pravda, že je o poznání horší než originál s titulky, zvlášť dabér Johna Cleese dost nezvládá, ale ani se mu nedivím:-). Jestli chcete vidět toho nejnevrlejšího, nejúlisnějšího, nejšetřivějšího, nejnešikovnějšího a vlastní manželkou nejšikanovanějšího hoteliéra všech dob, neváhejte zkusit tento sitcom. Nebudete litovat! "Basile, už věšíš toho soba?":-)Velký apel na pět hvězdiček, k dokonalosti Zmijáka a Bernarda Blacka však ještě trošičku schází. ()

Magggie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo až moc ujetý, ale časem si na ten humor zvyknete... Pravdou je, že se kvalita dílů dost liší...některé jsou prostě geniální, ale občas je to až trochu křečovitý humor...takže právě teď osciluju někde mezi tím, jestli je to kultovní záležitost nebo hrozná blbost.. ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto seriálu mám úplne protichodné pocity. Seriál sám o sebe s jeho myšlienkou, postavami, priestormi a celou svojou atmosférou sa mi veľmi páči, avšak čo ma neskutočne doráža a irituje je charakter hlavného hrdinu. Ja viem, že zrejme práve na ňom je postavený celý vtip seriálu (a poznám ľudí, ktorí by sa ňom isto riadne pobavili), ale ja ho neznášam. Toho človeka by som zabil, vytáča ma skoro každý jeho názor, veľa toho čo podnikne mi príde absolútne nelogické a nad obrovským množstvom rozhodnutí, ktoré učiní len krútim hlavou. Videl som jeden a pol série ale viac sa naňho nemôžem pozerať lebo by ma už asi porazilo. To ma ale mrzí pretože seriál ma celkom bavil. ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Neskutečný John Cleese! Škoda, že nejsou aspoň 3 série, protože s každým dílem stoupá kvalita. Basil Fawlty je postava, která vás baví, i když v reálném životě byste na ni narazit asi nechtěli.Ostatní postavy jsou taky skvělé. Nejvíc mě bavil vztah Basila a Sybil. Basil byl vždycky nejkomičtější. Nejlepší epizody: 1x06, 2x01, 2x02, 2x05 ()

Jadis 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice pouze s českým dabingem, ale stejně to bylo obrovské zklamání. Čekala jsem něco ve stylu Monty Python, něco velmi vtipného místy až geniálního (a takoví Pythoni určitě jsou), ale...Hotýlek mě ukrutně nebavil, vtipy se někdy opakovaly až mi bylo docela trapně...a to jsem vážně chtěla, aby se mi líbil. ()

mistvan 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že to je nějaký nepovedený fór, ale pak jsem tomu přišel na chuť. Vynikající počin, škoda, že to má jen 12 dílů. A na rozdíl od některých kolegů si myslím, že český dabing se povedl. ()

Reklama

Reklama