Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysokoškolačky Mo a Vera jsou kamarádky už od dětství. Moin otec zemřel, když byla ještě v pubertě, ale ona se dodnes nedokáže se svou ztrátou vyrovnat. Během zkoušky přistihne Ursu, jeden z nejpřísnějších profesorů ze školy, Mo při podvádění. Ta mu ovšem začne vzdorovat a tak jí Ursu zabaví mobilní telefon a vyhodí obě dívky ze zkouškové místnosti. Odpoledne Ursu dívkám zavolá a pozve je do restaurace, aby jim zabavený mobil vrátil. Po večeři dostanou pozvání k němu domů, kde se z profesora stane neuvěřitelně vlídný a chápající muž, který si získá Moino srdce skvělou hudbou a sbírkou snad všech filmů světa. Studentky budou muset projít nečekanou zkouškou. Všichni se skvěle baví, dokud se ovšem Mo nepřestane ovládat. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Swansea 

všechny recenze uživatele

Rumuni jsou Rumuni, a když se zadaří, vznikají filmy jako Mo, Pozice dítěte, Zkouška dospělosti, Monstra nebo Sieranevada. Mám ten jejich nepříjemný realismus ráda. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Slušné konverzační drama, u kterého mrazí zejména z důvodu, že probíhá přesně dle očekávání. Jsou to však právě očekávání, která tvoří většinu atmosféry. Režisér Dragomir dokázal velmi dobře vykreslit postupné vyhrocování zpočátku uvolněné atmosféry a zvláštního pnutí mezi profesorem a jeho studentkami. Zpočátku to vypadá jako nevinná hra s podivnou motivací, ale postupně se přidávají další slůvka, otázky, doteky, pohledy... Hodně tomu napomáhá postava Mo, která je střemhlavá a o ničem příliš nepřemýšlí. Ona je svým způsobem usnadněním, které tvůrcům napomáhá, aby se celý děj mohl odehrávat dle jejich plánu a divák se nemusel pozastavovat nad chováním postav. Samotný závěr je ale pouhou projekcí toho co bylo celou dobu očekávání a nedokáže přijít s potřebnou gradací. Trpká pachuť a pocit naprostého prázdna, kterou po sobě zanechává, jsou však dostatečným vzkazem. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Chválím stručnost scénáře, rozdělení snímku do několika větších základních scén bez namotávání zbytečností a okras by se měli naučit čeští filmaři. Dialogy jsou taky poměrně dobře napsané, především diskuze a poznatky o kinematografii a hudbě jsou zde kromobyčejně zábavné. Ovšem je mrzuté, že v poslední části se film zvrhne do klišé, když plán ani jedné ze zúčastněných stran neklapne. Závěrečnými vyhrocenějšími scénami je tak osten filmu paradoxně otupen, protože se dostává do významově pohodlných vod znásilnění či pokusů o něj. Kdyby všechno dopadlo tak, jak bylo profesorem i studentkami naplánováno, byl by film mnohem realističtější a ostřejší, přestože by končil svého druhu happyendem. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Velká škoda,že tyhle příběhy jsou vždycky nedotažený do konce a jen chtějí ukázat na to hlavní proč byly napsány.Rumunsko umí a tak jsem byl zvědavej.Bez obsahu k filmu sem si říkal o čem to vlastně celé bude.Jakmile holky dorazí do restaurace už to bylo jasný.V tomhle by vlastně nebyl problém,spíš proč.Je vidět,že jeden šarmantní prasák,který se strefí do noty druhé má vlastně vyhráno.Balící technika pro ty nezadaný tu je obrovská:)Samozřejmě holky potřebují udělat zkoušku.V tomhle zesílil snímek,protože tu zkoušku by mohli dát obě,když mají fígl,který jim o pár minut dříve řekl jeden,ale to Ursa ve skvělém podání Vasilescu je jinej kalibr.Scéna kdy přijde v nějakým kimonu Ursa je už víc než jasná,ale Mo je celá uhrančená.Tady opět moment vzápětí,který trochu hapruje a konec vyloženě do prázdna.Díky velmi krátké stopáži a třem lidem na malém prostoru dávám 75% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama