Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho rána jdou čtyři kluci do školy. Ovšem je veliká mlha, která je hustá jako mléko. Je tak hustá, že se v ní snadno sejde z cesty. Tohle se bohužel stalo i klukům a zabloudili k tajuplnému vchodu do ještě tajuplnější zahrady, kterému neodolali, ačkoliv již měli být ve škole. (zdeny99)

Recenze (16)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde se ta zahrada vzala? Proč se z malých pejsánků stali obrovští, nezbední sloni? A proč naopak z malého koťátka vyrostl jen nevrlý kocour? To vše nezbývá než objevit čtyřem uličníkům, jimž se cesta do školy poněkud zkomplikuje, kteří vyprázdní své kapsy, znepřátelí si kocoura a rozbrečí čyři lidumilné slony. Nepřekonatelná zásobárna poetiky toho nejkrásnějšího dětství, vyšperkovaná kouzelnými dialogy i situčním humorem. ()

duddek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní mlha na cestě čtveřice kluků do školy je spouštěčem sledu dadaistických událostí a jevů - od radostného naházení všech věcí do zámku a odemykání parníkem-harmonikou přes cholerického kocoura až po kvarteto slonů, které děti začne stalkovat při pospíchání do školy. Ani pan učitel se na počtech moc nevycajchnoval, zadává jim totiž příklady s triviálně "postupkovými" řešeními 3, 4, 5. "V takové mlze snadno cestu ztratíš a sejdeš na jinou. Ale... proč ne: nakonec všechny někam vedou a na konci každé něco čeká." ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MILOVNÍK ZVÍŘAT zahradu vytvořil a "páni kluci" v díle O TÉ VELKÉ MLZE zahradu objevují. Snímek je výborně zpracován a obsahuje perfektní hlášky a gagy, kterým se zasměji děti i dospělí. Děj v mnoha snímcích Břetislava Pojara si pomyslně rozděluji na dvě části: V 1. části se odvíjí klasický a vcelku realistický příběh čtyř malých "škrčků", kteří mají své představy o světě, sny, trable etc. Ona 2. část je pak charakteristická jakousi "cirkusovou estrádností", nekonečnou hrou (nejen dětské) fantazie, jenž v určitých momentech hraničí až s fantasmagorií. Poznámka: Loutková forma ZAHRADĚ neskutečně sluší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Volné pokračování Pojarova ´Milovníka zvířat´ a první z příběhů o partě kluků, kteří podnikají výpravy do tajemné zahrady na kraji města, kde žie nevrlý kocour, učená velryba a jiné bytosti. Velmi zábavné, plné hlášek, trochu to poetikou, stejnou animační technikou a animacemi v bublinách připomíná jinou "pojarovku" ´Pojďte pane, budeme si hrát´. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální! ČT 1 by to mohla dávat jako večerníček - hned bych koukal! Výborná animace a hlavně ta atmosféra která doprovází všechny díly je opravdu kouzelná. Navíc sou tam bezvadně udělané "myšlenky" když někdo něco vymýšlí nebo na něco myslí. Jsou sice animovany ručně ale smíchy se člověk neudrží. A nad tímhle vším ale stojí jedna z nejlepší animovaných postaviček v našich seriálech. Kocour - takový český Tom, který partičce kluků ( mimochodem skvěle namluvených - hlavně Janžurová ) dělá naschvály,žije si v zahradě a má výborné hlášky! Myslím si že zahrada dostane prostě každého a tento díl považuju vůbec za to nejlepší co česká animátorská tvorba dokázala. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama