Reklama

Reklama

Halifaxová, soudní psychiatr

(seriál)
  • Austrálie Halifax f.p. (více)
Austrálie, (1994–2020), 39 h 46 min (Minutáž: 48–130 min)

Hrají:

Rebecca Gibney, James Armstrong, Andrew McFarlane, Sophie Lee, Rod Mullinar, Bill Raymond, Steve Millichamp, Jared Daperis, Donna McRae, Maya Stange (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Forenzní psychiatrička Jane Halifaxová (Rebecca Gibney) vyšetřuje případy týkající se duševního stavu podezřelých nebo obětí. Když se Jane ponoří hluboko do temné stránky lidské mysli, musí čelit svým vlastním démonům. Jane žije ve světě lží a stínů, kde pravda nikdy není taková, jaká se zdá. (sator)

Recenze uživatele Kosir k tomuto seriálu (1)

Ukojení (1995) (S01E03) 

Pětka se sice víc než odpovídá balanci s "opravdovým uměním" (příště už nebude), nicméně nutno uznat, že seriál jde skutečně nad průměrnou úroveň žánru. Trochu bych ho přirovnal k novácké Expozituře, která má ovšem pevnější kostru (provázanost, vývoj v čase). Soubor je více fragmentální, avšak nespojuje ho pouze osoba hlavní hrdinky. Jednotlivé příběhy mají napětí a gradaci. Nápaditost však není úplně vyrovnaná, takže postupem času autoři začali tak trochu vařit z vody. Je to ovšem pochopitelné, geniální neomylnost patří spíše do americké produkce. Jistou slabinou, aspoň pro mne, byl nepřesvědčivý nástin sexuálního života psychyatričky, takový plochý, jakoby narychlo naroubovaný, aby se neřeklo. ()

Reklama

Reklama