Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Harvey Birdman býval superhrdina, který zachraňoval svět. Dnes je právnické eso, které se specializuje na obhajobu a zadostiučinění, pro známé i vyhaslé kreslené hrdiny z různých seriálů, filmů a příběhů. (geklon)

Recenze (4)

Chupacabra 

všechny recenze uživatele

Harvey Birdman, superhrdina v ptačí masce, skončil se zachraňováním světa a dal se na právničinu. V každé epizodě teď se svými kolegy řeší problémy slavných i nepříliš známých postaviček ze zlaté éry (60. - 70. léta) studia Hanna-Barbera. Parádní zábava. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Who's the man in the suit? Who's the cat with the beak? Harvey, Attorney, Marvey Attorney, Harvey Birdman, Attorney at Law - Co dělat, když vás přestane bavit superhrdinství? Dát se na právničinu! Harvey, zapomenutý superhrdina, řeší případy postaviček od Hanny-Barbery. Jeden z prvních pořadů Adult Swimu, který byl animovaný od píky. I přesto však dost stojí na postavách Hanny-Barbery , které AS používalo už v pořadech jako Space Ghost Coast to Coast a Brak Show. Později jsme podobný styl mohli vidět u už propracovanějšího Venture Bros, kteří se inspirovali Johnny Questem (postavy z Questa se v Harveym taky objeví). Harvey Birdman stojí na tom, že chrlí ohromné množství gagů za sebou a na právnických vtipech. Nutno také zmínit, že důležitou dvojroli v seriálu hraje Stephen Colbert - moderátor skvělé Colbert Report (kde si dělal srandu z konzervativních pořadů na Fox News) a momentálně moderátor Late Night Show, která rozhodně NENÍ nejhorší talkshow v US a A (eh, eh, James Corben) ale ani tou nejlepší (Conan). Ještě jsem neviděl spin-off s Birdgirl, který doufám, že aspoň bude na stejné úrovni jako Attorney at Law a Attorney General. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Však to znáte. Takové to, když vás práce už dlouhodobě neuspokojuje a máte zrovna jeden extrémně náročný den, tak se rozhodnete pro radikální zvrat a změníte úplně kariéru. Jenže s vámi změní kariéru i všichni vaši známí a tak se vlastně nedočkáte žádné změny, protože se stýkáte stále s těmi stejnými lidmi a ani ta práce není tak růžová, jak se zdála a stále vám přináší nějaké problémy a rozhodně víc starostí, než radosti a ani v ní nejste nijak dobrý. Tak přesně o tomhle ten seriál je. Původní seriál jsem nikdy neviděl, jen tu jednu "ztracenou" epizodu, ale ani po tom netoužím a není to potřeba. Konečně ten správný právnický seriál, který má vše, co by měl právnický seriál mít. Napínavé případy, právnické kličky, dokonale padnoucí obleky, nečekané svědky, zmatečné procesy, konflikty na pracovišti, provinilé padouchy i nevinné nešťastníky, kteří jsou obětmi společnosti. Neschopné právníky, asistenty k ničemu, stále stejnou porotu, dokonalého Redukta, soudce, co čte myšlenky, kočku se zobákem, bující incestní vztah i Hulka. 75 % (ten humor ne vždy funguje, ale většinu času ano). ()

Reklama

Reklama