Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná minisérie zaměřená na život pracovníků dispečinku tísňového volání. Minisérie Linka si klade za cíl jediné. Ukázat, že na lince 112 pracují také jen lidé, kteří kromě dalších schopností musí umět přesně rozdělit pracovní a soukromý život. Právě na ně totiž spoléhají volající, kteří potřebují pomoci zachránit život, uhasit požár a vyřešit další stovky složitých situací. Denně, každou hodinu, každou minutu. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Umělecká hodnota nulová, ale to u současného českého seriálu už ani nečekám. Pozitivum je, že to má jen 4 díly, takže není tolik prostoru k tomu, aby z toho prima udělala telenovelu jako ze všech svých seriálů bez ohledu na původní žánr, přestože samozřejmě snaha rozvíjet osobní vztahy tam je, ale jak píšu, za 4 díly to nejde stihnout "přetransformovat". Některé jednotlivé případy jsou i zajímavé, takže na to, že to točila prima, je to překvapivě snesitelné. I obsazení je v pohodě. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit čtyři epizody. Mě seriál přišel docela zajímavý. Opět něco nového, co se netýká čistě jen lékařského oboru a policie. Ty rodinné vztahy tam sice opět zasahují, ale ne moc. Obsazení je dost silné a i charakterově pestré. Docela zajímavě se seriál rozjel, ale jak jsem již řekl, čtyři díly nejsou moc. Zatím bych dal za tři a pokud bude seriál pokračovat, tak si úplně nemyslím, že hvězdu přidám nebo odeberu, ono se toho už moc nezmění, seriál si nastavil nějaké koleje a v nich pojede, ale já bych jej určitě docela rád sledoval. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Nova v roce 2010 udělala pilotní film Hasiči, aby otestovala jak bude mít úspěch seriál z prostředí záchranářů respektive hasičů, tak narazila do zdi a seriál nikdy nevznikl, ikdyž to nebyl špatný nápad a ani tragicky provedené. Prima to o pár let zkusila s tímto seriálem a nevzniklo víc než čtyři díly, takže mám pocit, že taky narazila do zdi. Ne že by se to nesnažilo být akční, zajímavě obsazené, ale neklaplo to. Za mne nejvíce iritující byla ta vecpaná vztahová věc, kde mi přišlo dementní, aby člověk měl fandit Brzobohatýmu Gregorovi, že rozbíjí jednu šťastnou rodinku s jedním snaživým tatíkem. Počítám, že za dalších deset let tady bude další pokus o něco akčního, a to už by mohlo mít třeba osm dílů, jinak snad jediná dobrá věc s povedenou akcí byla Renčova Sanitka 2 (TV seriál) (2013) , která dostala paradoxně kartáč za milion jiných věcí. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak často jsou právě v českých seriálech a filmech nevěra, krádeže a podvody nejrůznějšího druhu mezi blízkými v rodině i jinde považovány za něco normálního, co vlastně jako by ani nebylo skvrnou na charakteru. Pyšní se jimi standardně všechny možné české postavy. Je to pro vás taky normální, dámy scénáristky Hornová, Konečná a Turnovská? Je to každopádně dost vidtelný rozdíl proti zahraničním filmům, a to dokonce i proti těm laciným na stejné úrovni, jako je tento opus magnum ;) Když se v nich tyto rysy vyskytují, je to buď u kriminálníků nebo v jasně negativním světle. Podobně jako jiný recenzent jsem se i já nachomýtla ke sledování náhodou. Seriál je nejlacinější z nejlacinějších, nic závratného jsem proto nečekala, přesto mě vrcholná dávka nevkusu a nedostatku základních mezilidských hodnot překvapily. Zajímalo by mě, kde berou pro své postavy dámy scénáristky inspiraci, jestli to takhle vypadá v jejich rodinách a stejné „hodnoty“ předávají i svým dětem, když se je nestydí vtělit do veřejně vysílaných příběhů jako něco normálního, tak je to opravdu špatné. Herce lze těžko pochopit, že takové role vezmou kvůli penězům. To už je lepší při absenci jiných kompetencí pracovat poctivě například v pekárně, než se deklasovat ztvárněním tak příšerných typů, a to navíc na podobných kanálech v jednom seriálu za druhým. Souhlasím také s komentářem Darth Revan – příběh by byl aspoň k něčemu, kdyby namísto personálních kliček jedné hlavní postavy sledoval práci záchranářů a policistů v terénu. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že seriál si bere za cíl, že na lince 112 pracují také jen lidé. Ale už si nebere za cíl, že linku 112 provozuje HZS. Takže tu úplně nesmyslné vidíme callcentrum s policisty a záchranáři, kteří jsou vlastně v hlavních rolích. Přesto ani tato pitomost nepomohla seriálu být zajímavější, protože navzdory námětu, potenciálu a charismatickému obsazení (což u Primy nebývá zase tak zvykem) je seriál strašně táhlý, špatně natočený, výprava nezajímavá. Určeno pro letní pauzu, kdy jsme zvyklí možná tak na opakování už tisíckrát vysílaného, tak úplně nevyslo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • První epizodu seriálu vidělo při televizní premiéře 17. 6. 2019 1,1 milionu diváků starších 15 let. Šlo o nejlepší výsledek večera po 20:00. (SONY_)
  • Seriál se natáčel v Praze. (SONY_)

Reklama

Reklama