Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA The New Batman Adventures (více)
Animovaný / Akční / Dobrodružný / Mysteriózní
USA, (1997–1999), 8 h 48 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Frank Miller (komiks), Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Ron Perlman, Roddy McDowall, Mark Hamill, George Dzundza, Jeffrey Combs, Richard Moll, Robert Costanzo, Henry Silva (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Jedná se o volné pokračování animovaného seriálu Batman (od r. 1992), od kterého se odlišuje zejména stylem animace a designem postav. Příběh je zaměřen nejen na maskovaného ochránce Gothamu, ale též i na jeho pomocníky Nightwinga, Robina a Batgirl, kteří odvážně bojují proti takovým padouchům jako jsou Joker, Penguin nebo Scarecrow. (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (8)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem dokoukal i tento seriál, který je jakýmsi sequelem ke kultovnímu Batman: The Animated Adventures. Rozhodně to není tak špatný, jak by se podle hodnocení mohlo zdát. Oproti TAS je tu několik změn - především je to vzhled jednotlivých postav - všechny vypadají jinak a bohužel většinou ne tak dobře jako u předchozího. Nejhůř dopadla Catwoman. Tvůrci asi bohužel chtěli, aby to bylo víc pro děti. Atmosféra už taky není tak temná. Další změnou je, že Batman již nepůsobí jako ten osamělý Temný rytíř, jakým byl po většinu TAS, ale má zde svoje sidekicky - Batgirl, nového Robina Tima Drakea a starého Robina Dicka Graysona, který nyní vystupuje jako Nightwing. Je to docela fajn oživení. V jedné epizodě se Batman dokonce vůbec neobjeví a hlavní roli převezme Batgirl, které kupodivu na pomoc přiletí z dalekého Metropolisu Supergirl. I když těch změn je celkově dost, tak to hlavní, totiž perfektní hlasové obsazení jednotlivých postav se naštěstí nezměnilo. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

No nejedná sa ani tak o nový seriál ale o akési pokračovanie pôvodného dnes už legendárneho animáku s jednoduchšou kresbou, rovnakými hlasmi jednotlivých postáv ale zato opäť s kvalitnými epizódami. Je síce pravdou, že tie legendárne diely ako The last laugh, Christmas with a Joker alebo Two - Face part 1 a 2 sem nepatria ale aj napriek tomu obsahuje aj pár geniálnych dielov z ktorých je najznámejší asi Mad love, ktorý sa dočkal aj komiksového spracovania, čo je myslím si skvelé. Celkovo je tento seriál resp. sezóna "len" pokračovaním tak megaúspešného animáku a plný počet si právoplatne zaslúži. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 O čosi slabšie ako The Animated Series, ale stále fantastické. Väčšinu trademarkov si to zachovalo, viaceré postavy ale boli prispôsobené dobovému mainstreamovému komiksu (ale taký Scarecrow tu je mimoriadne strašidelný), je to o niečo viac pre deti (je tu aj detský Robin Tim Drake), ale zápletky sú stále výborné a väčšina štylizácie ostala. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mírně slabší pokračování, nebo spíše dalších 24 dílů původního seriálu. Batman zůstal stejný, ale ostatní postavy postihla změna animace, která se na některých nepěkně vyřádila (Mad Hatter, Penguin, Poison Ivy, Catwoman) a z jiných se pokusila udělat úplně nové postavy (Scarecrow, Killer Croc). Rovněž změna Robina (i když později vysvětlená) nepotěšila. To plus pár slabších dílů dává "jen" 4 hvězdičky, jinak se jedná o stejnou pohodovku jako původní seriál s některými vynikajícími díly (Over The Edge je jeden z nejlepších "co kdyby" dílů co jsem kdy viděl). ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Sice na tomhle jedno-sériovém pokračování ještě občas pracovali tvůrci Batman: TAS, ale kvalitativně šel seriál dost dolů. Zábavná je zhruba půlka dílů, z nichž exceluje tolikrát zmíněná Mad Love a Legends Of The Dark Knight. Mad Love si vysloužila komiks, Legends ... zase komiksu a původnímu seriálu vzdávají hold. Na něco takového se vždycky rád podívám. Celkově mi ale přišel seriál cílený na ještě mladší publikum a na frak dostal jak vzhled některých postav (Joker), tak i třeba charakter Mr. Freeze. To jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou a snažil se zapomenout. Nejlépe přechod ustál asi Scarecrow, který konečně není k smíchu a kladem stále ještě zůstává báječný dabing hlavního ansámblu a nezměněný charakter Gothamu. ()

Rieux 

všechny recenze uživatele

Dostojne pokracovanie legendarnej serie o Batmanovi z roku 1992. Napriek takmer priamej navaznosti na predosle diely - ako aj video film Subzero - tu vidiet ze tvorcovia sa rozhodli pridrziavat stareho znameho: "zmena je zivot". Najmarkantnejsim znakom tejto serie je prave novy typ animacie, ktora okrem postavy Harley postihla uplne vsetko. Uprimne, stare Dark Deco sa mi pozdavalo viac, tento novy "dizajn" je akoby robeni len pre deti. Joker, Mr. Freeze boli doslova odflaknuti. Ale na druhej strane treba povedat, ze vsetko ma rub aj lice, napr. mne sa viac pacil Killer Croc v tejto vynovenej verzii. Ako kazda starsia seria aj tato pozostava z 24 dielov, niektore su slabsie - The Ultimate Thrill, Mean Seasons - ine su az na plakanie a zbytocne zhadzuju hodnotenie - Critters - naopak najdu sa aj take, ktore kvalitou prevysia vacsinu starych casti - Over The Edge, Mad Love. Prave na tych najlepsich sa opat podielal slavny batmanovsky scenarista Paul Dini. V celku priemer, pretoze cela seria az prilis balansuje v kvalite, ale po jej dopozerani som mal sto chuti pustit si dalsiu... ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Priame pokračovanie Batmana z 1992. Kľudne by sme to mohli rátať ako piatu a šiestu sériu. Dabingoví herci ostali, zmenil sa len vizuál a celková atmosféra a štýl príbehov. Najprv k tomu vizuálu. Oproti pôvodnému seriálu je jednoduchší, ubudlo detailov. Najlepšie je to vidieť na Jokerovi, ktorý prišiel o svoj typický vzhľad. Vlasy sú skôr čierne ako zelené, žlté oči nahradili čierne kruhy a taktiež zmizli červené pery a žlté zuby. Niektoré postavy ale v tomto novom kabátiku vyzerajú lepšie, menovite Batgirl a Scarecrow. Čo sa týka atmosféry, tak zmizla temná, takmer až noirová atmosféra a príbehy sú viac zamerané na akciu. Svojím spôsobom mi to pripomenulo neskoršie animované spracovanie z roku 2004 (ktorý som ale videl skôr, ako Batman TAS či tento projekt). Vďaka tomu to musím hodnotiť slabšie ako pôvodný seriál. To ale neznamená, že sa jedná o zlé spracovanie Batmana. Tak, ako vo verzií z 1992, aj v tejto sa nájde pár dokonalých epizód. Ako príklad pár vymenujem: Joker's Millions (asi jedna z najvtipnejších epizód), Over the Edge, Old Wounds a nesmieme zabudnúť na legendárnu Mad Love. Celkovo môžem The New Batman Adventures odporúčať. Je možno slabší ako predchodca, stále sa ale jedná o kvalitný Bat-animák. ()

Reklama

Reklama