Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž se zaplete do mezinárodního pašeráckého obchodu a dostane se až do Evropy, kde se setká s agentem, jenž si ho mylně splete s členem triády. (mikki089)

Recenze (3)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Rookies" je absolútna filmová akčná katastrofa. Myslím si, že všetci čo dali filmu negatívny rating majú pravdu. Film je natočený mizerne, má neskutočne stupídne postavy (do takej miery, že Johnny English oproti nim pôsobí ako najlepší agent na svete), ohromne šialený scenár, katastrofálny strih a vo výsledku v ničom nedáva absolútny zmysel a je to len stupidita najhrubšieho zrna akú si môžete predstaviť. A úprimne, skoro celé som to od začiatku do konca zožral aj s navijakom. Toto je jeden z tých filmov, že je tak neskutočne za hranou stupidity, tak veľmi sa snaží mať štýl, tak veľmi sa tvári ako fenomenálne môžu číňania spraviť svojho vlastného fail agenta Jamesa Bonda, že vo výsledku tu spravili svoju vlastnú verziu filmu "Men In White". A nemôžem si pomôcť, ale toto je hold ťažké guilty pleasure. Je pravda, že film nejde až do tak absurdných parodických momentov ako spomínané "Men In White" no niekedy som mal pocit, že im k tomu veľa nechýbalo. Prvých 20 minút je neskutočný chaos, kde som absolútne netušil kde je sever a kde juh. Zoznamujeme sa s postavami v štýle, obrovskej akcie a extrémnych športových výkonov. Proste čistý nonsens, kde nič nedáva zmysel. Scénka v Zhaovej izbe je ešte väčšia ukážka niekoho demencie. Nakoľko budeme mať za úlohu schovať nafukovaciu Anču pred mamou. A potom prídeme na to, že mama ju volá Marie a neustále ju synovi dezinfikuje, lebo o ňu sa treba starať. A potom tu máme červeného Volkswagen chrobáka, s očami, mihalnicami a funkciami, že by aj James Bond čumel. A neskutočná dávka hlášok, ktoré pôsobia štýlovo, hoci sú tak stupídne, že len prinesú salvu smiechu: "Maria, charge everything on my card!" "Every battle needs a theme song." "The name is Feng. Zhao Feng". Reálne som pochopil o čo tvorcom išlo už keď sme mali možnosť vidieť v Zhaovej izbe postery filmov "Jason Bourne" a "Hitman: Agent 47", že toto bude poriadna sprostosť. No film sa tak neskutočne prekonával vo svojej stupidite, že vo výsledku je to proste kolosálna guilty pleasure blbosť. Btw, nemala v originálnom scenári byť Milla Jovovich terminátorom? Myslím si, že tak nejako poňala svoju postavu "Bruce". Takže výsledné pocity? Asi takto. Objektívne hodnotenie: F , Osobné hodnotenie: B ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Totálně nemám zkušenosti s čínskou kinematografií a nebýt letu s Air China asi bych ani neměl, ale chtěl jsem zkusit film, vidím Millu Jovovich, říkám si proč teda ne a wow to je bordel...jako totální. Film letí strašným tempem vpřed, střih je každou desetinu vteřiny, v akčnějších scénách vůbec netušíte pozici, kdo kde je. Humoru je tu dost, ale asi nechtěného, což bude tím, že ten film je zkrátka hloupoučký, až to bolí. Postav spousta, nesmyslný vychytávky tu postavy tasí z rukávu jako by se nechumelilo, motivaci záporáka jsem ani nezkoušel pochopit. Nakonec je film asi nejnormálnější, když je na scéně Milla, která i jediná zvládne (i přes bizár její postavy) působit opravdu vtipně. Sečteno podtrženo: Chaos, panika, epileptický střih, digibordel a nesmyslnost v téměř každé vteřině, film dobrý fakt tak maximálně na dlouhý let a zabití času (a pár mozkových buněk). ()

Elnarrya 

všechny recenze uživatele

"Who was scared?" To je tak strašný, až je to hrozný. Filme, z nás kámoši nebudou. :-D Jestli to měla být parodie poskládaná z absurdností a rádoby cool zabalená v přepáleném stylu, tak výběr humoru většinou zábavný není a děj, orientace ve scénách a formální úprava jsou divný. Režie byla, jako když já řídím auto. Kdo ale chce filmu dát šanci, asi se pobaví. :-D Pokud bych musela vybrat nějakou část, tak mi v paměti zůstalo akorát to přátelské pošťuchování na věži a následná improvizace hlavní postavy u mafiánské předávky, kam náhodnou spadl. Hned po jeho útěku už vše zase ztratilo tu chvilkovou rádoby odlehčenost. "The Rookies" výstižně z různých pohledů popsali "Jamall" a "silentname", víc asi netřeba. Darren/Ta Lu Wang byl jediným důvodem, proč shlédnutí filmu vydržet... No, když už se nechal do něčeho takového uvrtat, tak aspoň dalším filmařům ukázal, že si umí ze sebe udělat srandu a zahrát i takovou křeč. A když už by film světu neměl co jiného dát, tak na pozadí filmu se za klad může považovat Darrenovo doporučení Xiao Zhana do malé role. Protože místní fanoušci si jejich dobrých vztahů velmi cení. Obzvlášť po pozdějších událostech ve zrádných vodách asijského showbyznysu, kdy v roce 2020 musel Zhan čelit rozsáhlému kyber útoku, jehož následky stále ještě pociťuje. ()

Reklama

Reklama