Reklama

Reklama

Mikeovo nové auto

  • USA Mike's New Car
všechny plakáty
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2002, 4 min

VOD (1)

Mike zjistí, že být jedním z nejlepších „sběračů smíchu" pro společnost Příšerky s.r.o. přináší řadu výhod - zlaťáčky se jen sypou a on si konečně může dovolit koupit nové auto nacpané jen tou nejmodernější technikou. A komu jinému by se měl pochlubit, než nejlepšímu příteli Sulleymu? Pozve Sulleyho, že ho sveze do práce, jenže Mike své auto ještě úplně ovládat neumí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Několik absolutních gagů, můj nejoblíbenější je Sullyho jemná manipulace se zrcátkem – čistá autorská radost z ovládnutí nul a jedniček do té míry, že se s nimi dokážu dostat nad rámec napodobení fyzikální reality, až k vyjádření hromotlucké něhy a stoického přijetí neúspěchu v dokonale zvládnuté komediální „podehrávce“ jako od Bustera Keatona. Takové málem zenové momenty nejsou ani u Pixarů na denním pořádku. V jiných kraťasech ale dokážou na minimální ploše nejen navršit pár skvělých fórů, ale ještě přijít s překvapivou myšlenkou nebo trefným aforismem, a teprve ty jsou u mě pětihvězdičkové. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Znova si tým proti sebe postavím zopár miliónov obyvateľov Slovenska, ale hoci si Pixar vážim a mám rád, už z princípu, MONSTERS A.S. ma nebavili až tak, ako som čakal. Preto ma nijako zvlášť nevzal ani štvorminútový počin s hrdinami fantastického sveta príšeriek všetkého druhu (vrátane dabingu Johna Goodmana a Billyho Crystala): http://www.youtube.com/watch?v=GZgChX8lDnA ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Příšerky s.r.o. mám moc rád, takže tomuhle snímku přidávám trochu bonusových bodů už z principu. Ve výsledku se to od celovečerního filmu nijak neliší, je to taková krátká taškařice. Spousta lidí se tomu určitě zasměje, já jsem si párkrát odfrkl a nemohl jsem se opět jednou zamyslet, jak může takový moloch s desítkami animátorů, jako je Pixar, soupeřit ve stejné kategorii s one-man projekty, kterých už během několika ročníků bylo nespočet. Aspoň, že to tentokrát Pixar nevyhrál. [Oscary 2002] ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Možná první pokus Pixaru v krátkometrážním filmu dále rozvíjet postavy z filmu celovečerního dopadl docela průměrně. Nad šeď ostatních podobných filmů od kohokoliv jiného než od mistrů z Pixaru ho povyšuje jen klasicky krásná animace. Nezapomenutelného gagu nebo nápadu se nedočkáte a víc než bonusový film to připomíná vystřiženou scénu z hlavního snímku. Vcelku nuda... ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Jsou to vtipálci, tihle dva... to vám povím. Mikea i Sullyho mám rád, stvořit tak sympatické postavičky se rozhodně nepodaří každým dnem a tahle kratičká hříčka, i přes důležitou věc, že nepřináší žádné ohromení, je rozhodně vtipná a zabaví (počáteční nastavování polohy sedadla a u toho přítomné výrazy... nemají chybu). Navrch tradičně propracovaná pixarovská animace a já tak vlastně jediné, co mohu vytýkat, je délka. Klidně bych zvládnu celovečerák. ;) 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama