Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddaná evangelická křesťanka Mary Cummings nastupuje do posledního ročníku na střední škole poblíž Baltimoru. Ona a její kamarádky, Hilary Faye a Veronica, založily dívčí skupinu nazvanou Křesťanské klenoty. Jednoho odpoledne při koupání v bazénu se Maryin přítel Dean Withers dívce přizná, že má podezření, že je gay. V šoku se Mary udeří do hlavy a má vidění, ve kterém jí Ježíš říká, aby Deanovi pomohla, že jí potřebuje. Věříc, že jí to Ježíš odpustí, Marie ztratí své panenství v posteli s Deanem v naději, že probudí jeho heterosexualitu. Když Deanovi rodiče najdou v jeho ložnici časopis s gay pornografií, pošlou ho do křesťanského léčebného centra Mercy House. Tato zpráva šokuje nejen Mary, ale i její přátele, kromě Hilariina paraplegického bratra Rolanda. Ten tvrdí, že je to již dlouho jasné. Mary brzy zjistí, že je těhotná. Vzhledem k tomu, že má termín porodu po maturitě, rozhodne se utajit těhotenství před svými spolužáky, stejně tak jako před svou matkou Lillian, která tajně chodí s rozvedeným ředitelem školy Pastorem Skipem. Má pocit, že Ježíš ji opustil. Je zarmoucená reakcí svých vrstevníků na Deanovu sexualitu a začíná pochybovat o své víře. Rozzuřená Hilary vyloučí Marii z Křesťanských klenotů a nahradí ji neoblíbenou spolužačkou Tiou. Hilary, Veronika a Tia Mary obtěžují na ulici a pokoušejí se z ní vyhnat ďábla. Mary se brání a Hilary ji praští Biblí. Tím jejich kamarádství definitivně končí. O Vánocích židovská spolužačka Cassandra, školní rebelka, odhalí její těhotenství. Mary se spřátelí s ní i s Rolandem, který s Cassandrou chodí. Mezitím se Skipův syn Patrick pokouší získat Mary, a to k velké nelibosti Hilary, která si na něj myslí... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když to ošmrdláte na kost, zbude jen obyčejná teen komedie se zaběhnutým schématem, ale ta náboženská tématika, která onu kost obaluje, tomu dává navíc něco originálního a ve světě komedií pro mládež takřka nevídaného, čímž mám na mysli především samotnou myšlenku. Jistě. Aby to bylo srozumitelné, tak Saved! zůstává tendenčním vůči křesťanům, takže na hodného Ježíšova vyznavače tady nenarazíte. Na druhou stranu věřím, že v USA existují taková maloměsta i školy, kde by podobné chování znamenalo naprosto stejné reakce okolí, jaké se vyskytly tady. 70% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Krestanske rodinky chodi do krestanskych skol a otehotneni slusne a obetave sluzce boha Mary (Jena Malone) s klukem, ktery je asi gay da pribehu korunu a roztoci cely film na vysoce vtipne obratky, kterym se musi normalni clovek a jeste k tomu ateista pri jejcih absurdite smat. Přetvářka a falešnost jejich přátel ji otevre oci a k jejimu prekvapeni nachazi pomoc u neprilis oblibenych jedincu na skole. 80% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Černá ovce je snímek, který se v podstatě svým zpracováním ve většině neliší od desítek podobných amerických filmů ze škatulky typu "O mladých pro mladé." Zaujal mě však hereckým obsazením, které svými postavami vytvořilo dokonale sympatickou a příjemnou partu. Roztomilá a opět jako nevinná holčička působící Jena Malone (jak to dělá, že pořád vypadá jako děvčátko ze škol(k)y?:), Patrick Fugit, který má přirozený talent pro role outsiderů či introvertních typů, Macaulay Culkin v nezvyklé roli, Mandy Moore zase v roli podobné té, která jí skvěle seděla již v Deníku princezny, či mnohým neznámá Eva Amurri coby drsňačka s dobrým srdcem. Právě to všechno, co z této skupinky dospívajících vyzařovalo, si získalo mé velké sympatie a ode mě si zase získalo čtvrtou hvězdičku navíc. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřimi hvězdami. Na film jsem se díval hlavně kvůli Fugitovi, kterého jsem chtěl vidět jinde než v Almost famous nebo Housovi. První polovina filmu je skvělá coby parodie na zapřísáhlé věřící, kteří tak vehementně chtějí rozšiřovat učení Ježíšovo, až se sami stávají těmi, kteří jeho učení špiní. Bohužel v druhé polovině už to bylo jen takové melodrama na téma, jak budoucí svobodná matka obstojí ve světě ortodoxních věřících fanatiků. Fugit nedostal moc prostoru a je spíš zapadlý, takže ve finále mne zaujal Macaulay Culkin coby vozíčkář. Za podívání film stojí, ale jako oddychovka na odpoledne/večer. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No nějak nevim, o co v tom filmu vlastně šlo a navíc představitelka hlavní role Jena Malone je strašný koště a Mandy Moore je sice rošťěnka, ale v tomhle filmu byla bohem posedlá kráva s obrovskym uhrem na bradě na konci. Naopak mě ale velmi mile překvapil výkon Macaulayho Culkina. On je asi ten jediný důvod, proč dát filmu 1*. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Brian Dannelly zavzpomínal na dobu, kdy chodil na střední školu: „Vzpomínám si, že jsem se každý večer modlil, abych nebyl gay.“ V sedmnácti letech však rodičům přiznal svou orientaci a rodiče ho vyhodili z domu, nakonec však jeho sexualitu přijali. (BMW12)
  • Producenti se běžnou cestou snažili získat práva na zařazení části titulní písně z muzikálu „Jesus Christ Superstar“ (1973), ale všechny jejich žádosti byly zamítnuty. Nakonec jim jeden přítel dal osobní telefonní číslo Tima Rice a ten poté, co film viděl a zamiloval si ho, souhlasil, že jim poskytne právo píseň použít. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama