Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddaná evangelická křesťanka Mary Cummings nastupuje do posledního ročníku na střední škole poblíž Baltimoru. Ona a její kamarádky, Hilary Faye a Veronica, založily dívčí skupinu nazvanou Křesťanské klenoty. Jednoho odpoledne při koupání v bazénu se Maryin přítel Dean Withers dívce přizná, že má podezření, že je gay. V šoku se Mary udeří do hlavy a má vidění, ve kterém jí Ježíš říká, aby Deanovi pomohla, že jí potřebuje. Věříc, že jí to Ježíš odpustí, Marie ztratí své panenství v posteli s Deanem v naději, že probudí jeho heterosexualitu. Když Deanovi rodiče najdou v jeho ložnici časopis s gay pornografií, pošlou ho do křesťanského léčebného centra Mercy House. Tato zpráva šokuje nejen Mary, ale i její přátele, kromě Hilariina paraplegického bratra Rolanda. Ten tvrdí, že je to již dlouho jasné. Mary brzy zjistí, že je těhotná. Vzhledem k tomu, že má termín porodu po maturitě, rozhodne se utajit těhotenství před svými spolužáky, stejně tak jako před svou matkou Lillian, která tajně chodí s rozvedeným ředitelem školy Pastorem Skipem. Má pocit, že Ježíš ji opustil. Je zarmoucená reakcí svých vrstevníků na Deanovu sexualitu a začíná pochybovat o své víře. Rozzuřená Hilary vyloučí Marii z Křesťanských klenotů a nahradí ji neoblíbenou spolužačkou Tiou. Hilary, Veronika a Tia Mary obtěžují na ulici a pokoušejí se z ní vyhnat ďábla. Mary se brání a Hilary ji praští Biblí. Tím jejich kamarádství definitivně končí. O Vánocích židovská spolužačka Cassandra, školní rebelka, odhalí její těhotenství. Mary se spřátelí s ní i s Rolandem, který s Cassandrou chodí. Mezitím se Skipův syn Patrick pokouší získat Mary, a to k velké nelibosti Hilary, která si na něj myslí... (TV Nova)

(více)

Recenze (53)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Teda přistupoval jsem k tomu dost s nedůvěrou. Myslel jsem si, že to bude spíš nějaká moralitka. Navíc režisér před timhle filmem v podstatě nic nenatočil. A o to víc jsem byl překvapenej, že se film hned od začátku do těch náboženskejch fanatiků pěkně strefuje a nebere si žádný servítky. Přirovnal bych to možná k některejm epizodám Městečka South Park. Ale zábava vydrží zhruba tak hodinu. Závěrečná třetina mě spíš otrávila, protože je plná moralizování a poučování. Scéna na školnim plesu je pak jedno velký klišé. Mimochodem dost mě překvapil Kulkin, kterýho jsem znal pouze jako uječenýho zmrda ze Sám doma. Tady sice seděl celej film na kryplkáře, ale pobavil mě asi nejvíc ze všech. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Černá ovce je snímek, který se v podstatě svým zpracováním ve většině neliší od desítek podobných amerických filmů ze škatulky typu "O mladých pro mladé." Zaujal mě však hereckým obsazením, které svými postavami vytvořilo dokonale sympatickou a příjemnou partu. Roztomilá a opět jako nevinná holčička působící Jena Malone (jak to dělá, že pořád vypadá jako děvčátko ze škol(k)y?:), Patrick Fugit, který má přirozený talent pro role outsiderů či introvertních typů, Macaulay Culkin v nezvyklé roli, Mandy Moore zase v roli podobné té, která jí skvěle seděla již v Deníku princezny, či mnohým neznámá Eva Amurri coby drsňačka s dobrým srdcem. Právě to všechno, co z této skupinky dospívajících vyzařovalo, si získalo mé velké sympatie a ode mě si zase získalo čtvrtou hvězdičku navíc. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mean Girls feat. Jesus Camp. Sympatická teenage fraška podľa ohranej platne, ktorá ale prepiera fanatizmus (že ide v tomto pripade skrz krasťanstvo je naozaj druhoradé) cielene, priamo a bez zbytočných servítok pred papuľou. Slušných 70% za to ako sa s kontroverznou témou film popasoval. Ad. Macaulay Culkin - ja som teda žiadne zmŕtvýchvstane neregistroval, skôr také posmrtné škubnutie. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jena Malone - (Mary) +++ Mandy Moore - (Hilary Faye) +++ Macaulay Culkin - (Roland) +++ Patrick Fugit - (Patrick) +++ Heather Matarazzo - (Tia) +++ Mary-Louise Parker - (Lillian) +++ Martin Donovan - (Pastor Skip) +++ Hudba: Christophe Beck +++ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nemám čo dodať, užívateľka Ben Nevis to vystihla. A zároveň dala 4*, takže napriek určitým nedostatkom ju film bavil, rovnako ako mňa. Ešte by som dodala, že čiernobiely príbeh dal aspoň príjemný priestor čiernemu humoru. Navyše Patrick Fugit bol opäť sladký a veľmi pozitívne tiež hodnotím Maculaya Culkina a Evu Amurri. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu sa podla mna podarilo presne "trafit klinec po hlavicke"...Ukazkovym sposobom vykresluje pokrytectvo niektorych kvazi krestanov. Zaroven kritizuje aj vsetky formy nabozenskeho fanatizmu, kvoli ktoremu nas svet vyzera v sucasnosti tak, ako vyzera. Vsetci mladi herci hraju velmi slusne, najviac vsak potesilo "zmrtvychvstanie" samdomachlapca Culkina. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Holy Jesus! Skvelé, dlho som sa pri filme tak nebavil, dokonca v poslednej dobe som sa pri filmoch začínal pravidelne nudiť, ale Saved! ma príjemne zabával počas celej doby. Môže za to chytrý humor, svieža réžia a hlavne úžasní herci na čele so skvelým Culkinom. Film okrem iného hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré, asi bolo dobré, že Macaulaymu došli prachy ... ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No nějak nevim, o co v tom filmu vlastně šlo a navíc představitelka hlavní role Jena Malone je strašný koště a Mandy Moore je sice rošťěnka, ale v tomhle filmu byla bohem posedlá kráva s obrovskym uhrem na bradě na konci. Naopak mě ale velmi mile překvapil výkon Macaulayho Culkina. On je asi ten jediný důvod, proč dát filmu 1*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čo scéna, to hláška. Akú najlepšiu vybrať pri filme o kresťanoch? Rozhodujem sa medzi "Jesus rulez" a "Mám tak mokrou píču." :D ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad jen tolik, že důvody mého hodnocení přesně vystihl uživatel dobytek - cituji jeho slova: "A o to víc jsem byl překvapenej, že se film hned od začátku do těch náboženskejch fanatiků pěkně strefuje a nebere si žádný servítky." On byl "překvapenej" mile, já naopak nemile... ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Ááááá jak tohle nemam rád.Nevadí mi katolíci, ale když jsou až tak zaslepený bohem, tak to je moc. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když to ošmrdláte na kost, zbude jen obyčejná teen komedie se zaběhnutým schématem, ale ta náboženská tématika, která onu kost obaluje, tomu dává navíc něco originálního a ve světě komedií pro mládež takřka nevídaného, čímž mám na mysli především samotnou myšlenku. Jistě. Aby to bylo srozumitelné, tak Saved! zůstává tendenčním vůči křesťanům, takže na hodného Ježíšova vyznavače tady nenarazíte. Na druhou stranu věřím, že v USA existují taková maloměsta i školy, kde by podobné chování znamenalo naprosto stejné reakce okolí, jaké se vyskytly tady. 70% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Docela fajn snímek. Vadily mi snad jen ty řeči o Ježíšovi. Nikdy tuhle víru asi nepochopím ... Jinak herecky to bylo hodně super. Sešli se tu všichni herci, co mám ráda. 60%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, který mě naprosto ale vůbec nelákal námětem, ale naopak naprosto úplně lákal obsazením. Jena Malone a Mandy Moore v jednom filmu... no sakra. Do toho hláškující na-kriplkáře-sedící Macaulay Culkin (škoda toho kluka zatraceně), Mary Louise Parker jako matka křesťanka a DEA chlápek, s nimž postava Mary Louise Parker v seriálu Weeds spala, v roli pastora? Nářez! A i ten děj mě nakonec překvapil, v první půlce si dělá film ze střelených amerických křesťanů docela prdel, v té druhé trochu sklouzne do šablony klasické americké teen komedie, ale nakonec z toho vybruslí dobře. Mám tyhle milé komedie s ne úplně kýčovitým happy endem rád. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Uživatelka Ben Nevis to vystihla skutečně přesně. Takže, vlastně nemám, co bych ještě měla dodat. Macauley Culkin mě příjemně překvapil. Vždycky jsem ho viděla jen jako prcka Kevina. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Super nastup s vybornyma hlaskama trefnymi postrehy. Bohuzel se to cca v puli zlomi do 487 krat videneho klisoidniho balastu, takze to uz takova pecka neni, ale jako pekny "vychovny" hajanek to jiste potesi - i ten sam doma a na koleckach je tam docela jedly. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Byť kresťanom a nebyť pritom pokrytcom alebo bigotným je ťažké. Myslím, že tento film by sa mal premietať na mládežníckych stretkách. Snaď by sa v ňom mnohí diváci našli, hoci zvlášť katolíci sú veľmi odolní voči kritike, takže možno by to nepomohlo. ()

Reklama

Reklama