Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (64)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kompletní recast sice nepotěší, ale hodně rychle jsem si na nové herce zvykl. Je to minimalističtější, jak co do hereckých projevů, tak režijně, a celý příběh působí spíše jako delší epizoda klasické televizní kriminálky. Jenže takové té seversky chladné, umírněné a přesto do děje vtahující kriminálky, takže i když to není ani zdaleka taková pecka, jako díl předchozí, pořád je to vlastně dost dobré. Česká stopa potěší a Zdeněk Godla se i nekomediální role k mému překvapení chopil se ctí. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

totální fiasko.To není o tom,že chci aby bylo všechno oukej podle prvních tří dílů Oddělení Q.Jde o zpracování.Věčně zuřivě přežvykující Morck .Kdy už to vě mě vzbudilo podezření že mu scénář neudělil pár řádků ve scénáři pro stávající záběr,tak ho nechali přežvykovat jako tura ve stáji?.Nevýrazný Assad a o Rose se ani nezmíním....Tvůrci zřejmě vsadili na úspěch předešlých scénářů a stylem "vono to ňák dopadne "sesmolili toto dílko.A navrch posadili Romy z Čech.Fakt reklama..Mám doma čtyři knihy Oddělení Q do té poslední jsem investovala nemalý peníz, ale Marca doma nemám.Vzbudilo ve mě podezření téma.A tak jsem ji raději vynechala. Mizerná kamera,která jakoby pronásleduje herce do záběru.To není dokument ale film!Neskutečně protahované záběry na obličeje kdy se dočkáme jen toho že Morck polomrkne.Ve finále všechno špatně od začátku!Do posledního písmenka souhlasím s Arsenal83 koment 5.10.2021 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Olsenovy knížky mám hodně rád a s drobnými výhradami mám rád i "původní" filmovou sérii.Když sem zjistil,že díky změně studia došlo ke kompletnímu přeobsazení,byl sem značně skeptický a bohužel oprávněně.Ulrich Thomsen a Zaki Youssef jsou sice o něco blíže knižní předloze,ale oproti dvojce Nikolaj Lie Kass a Fares Fares mezi nimi absolutně nefunguje chemie a hlavně Youssefův Assad se proměnil z charismatického bouráka v nevýrazného podržtašku.Samotný film je na tom dost podobně a zatímco předchozí díly nabízely moderní detektivky se solidním tempem a tahem na bránu,Marco působí spíš jako taková ta "klasická" socialistická detektivka,kterých u nás vznikl nespočet (obsazení některých postav opravdu vypadá jako kdyby je hledaly v roce 1987).Tempo je mizerné,akce prakticky neexistuje a body navíc nenažene ani česká účast.Dost možná moje poslední setkání s filmovým oddělením Q...40% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ano původní herecké obsazení vůbec neodpovídá předloze, ale vůbec to nevadilo, když to skvěle fungovalo, tohle byl děs. Naši romové tomu moc nepřidali, to byly otřesné herecké výkony. Nový Carl neumí chodit, natož běhat a na jeho věčné přežvykování se nedá koukat. A celkově je to taky nuda a to mě kniha dost bavila. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pátý zfilmovaný případ Oddělení Q je průser jako Brno, a to hned ze dvou důvodů. Nevím tedy, co vedlo filmaře k přeobsazení celého vyšetřujícího týmu, ale pro mě se jedná o zásadní problém, a to nejen kvůli tomu, že prostě takovýto krok nepřináší nikdy nic dobrého, zde navíc ale oba noví ústřední herci působí jako naprosto nedůstojné ,,náhrady´´, které Kaasovi ani Faresovi nesahají ani po kotníky, nehledě na to, že se chovají i dost jinak a postava Assada je pak i hodně upozaděna, no prostě v tomto ohledu katastrofa. Na druhou stranu je ovšem i pravda, že případ, kterým se zde zabývá Oddělení Q tentokrát, tak by ale stejně nejspíš nezachránili ani původní herci, jelikož oproti předchozím parádním thrillerovým nářezům působí tento opravdu hodně nudně a nevýrazně. Začátek tedy ještě navnadí, jelikož pedofilie je pro pořádný potemnělý severský thriller téma jako dělané, jenže ono to postupem času nabere celé úplně jiný směr a ve finále se jedná o ryze politické šaškování, navíc s velmi brzy odhalitelnou pointou, a to i kvůli naprosté absenci zvratů a překvapení. Celé to vyšetřování je navíc zpracováno strašně unyle, bez výrazných momentů, bez akce, bez gradace, prostě tomuto filmu zkrátka chybí naprosto vše, co dělalo předchozí případy tak výraznými, tedy napětí, zvraty, syrovost, nekompromisnost, no a ono nové ústřední duo detektivů tu celou mizérii pak už jen podtrhává. Bohužel, za mě se tak jedná o strašný kvalitativní sešup dolu a s tímto přístupem prosím už další díl raději snad už ani ne. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama