Reklama

Reklama

Letohrátky

(seriál)
  • Česko Letohrátky: Rebeka, Kid a Balú (více)
USA, (1990–1991), 24 h 55 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Ed Gilbert, Sally Struthers, Jim Cummings, R.J. Williams, Pat Fraley, Charlie Adler, Chuck McCann, Frank Welker, Tony Jay, Janna Michaels, Jack Angel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(65)

Kto by nepoznal slávnych hrdinov dobrodružnej Knihy džunglí? Jednou z najobľúbenejších postáv bol múdry medveď Balú, ktorý spolu s panterom Bagírom pomáhal malému Mauglímu uniknúť pred smrtonosnými zvieracími nepriateľmi - vlkom Akélom, hadom Haa a tigrom Šer-chánom. Populárny medveď Balú sa stal ústredným hrdinom ďalšieho seriálu z produkcie Walta Disneho. Odohráva sa na ostrovčekoch Tichého oceánu v tridsiatych rokov minulého storočia. Medveď Balú pracoval ako pilot lietadla v neprosperujúcej pacifickej leteckej spoločnosti. Keď firma skrachuje, ustarostený a nešťastný Balú zostane bez práce aj lietadla. Pomocnú ruku mu podá šikovná obchodníčka Rebecca Cunninghamová s dcérou Molly. Kúpia lietadlo, najmú ho ako pilota a rozbehnú sľubný biznis v oblasti logistiky, prepravy nákladov a poštových služieb na tichomorských ostrovoch. Z medveďa Balú sa stane letecký doručovateľ pošty a nákladov v Pacifiku. Ich vzťahy sú spočiatku veľmi premenlivé, ale stále viac sa upevňujú, predovšetkým po každom šťastne sa končiacom dobrodružstve. A o tie nebude núdza. Lenivý, trocha sebecký a do seba zahľadený pilot Balú však miluje divoké dobrodružstvá a na svojom novom lietadle ich zažije do sýtosti aj so svojimi novými priateľmi. Popri tom sa ešte stará o Kita Cloudkickera, malého lišiaka sirotu, ktorého si adoptoval. Ako otec a syn spolu vytvoria skvelý tím a Kit je jeho verným asistentom. Ďalším priateľom je Wildcat, pomerne nešikovný mechanik. Ich priateľka Louie zase vedie reštauráciu na jednom z ostrovov v Pacifiku. Nájdeme tu aj ďalšiu postavu z Knihy džunglí. Je ňou tiger Šer-khan, ktorý tu vystupuje ako bohatý a úctyhodný veľkoobchodník, naháňajúci všetkým poriadny strach. Pirát Don Karnage je zase mixom Čierneho piráta a Ricky Ricarda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

-soch- 

všechny recenze uživatele

Jedna zo seriálových disneyoviek, ktoré si spájam s Kakaom a Bábovkou. Aj s tými, ktoré som pil a jedol každé sobotné a nedeľné ráno. Nejasnosť u mňa nastáva v prípade slovenského dabingu. Markíza (pred nedávnom aj TV JOJ) vysielala tento seriál s dabingom Štúdia ROKO: IVO GOGÁL, JAKUB ČOPÍK, ANDREA KARNASOVÁ a MARIÁN LABUDA ml. Niekde som ale čítal, že dabing sa vyrábala aj v Štúdiu DAVAY, ten však nepoznám. A teraz som natrafil na dabing s LEOPOLDOM HAVERLOM a MARIÁNOM ZEDNIKOVIČOM a musím povedať, že Haverl bol v tejto úlohe o 50% lepší a mám taký pocit, že to bol STV/ČST dabing. + V úlohe toho orangutana, čo predáva koktejli v tom doku sa mi viac páčil mladý Labuda, hoci jeho hlas sa s tým Zednikovičom naozaj podobá. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Chytré dialogy, brilantní kresba i animace, skvěle napsané postavy - Rebecca co má nemanželské (zřejmě) dítě, Balů který tráví volný čas v hospodě, barový povaleč Luďa... dialog za všechny (mezi Rebeccou a její malou dcerkou): "Mami, co to je za rámus?" "Klid, to jsou asi jenom děla, střílejí na piráty". Parádní seriál pro větší děti a i dospělí si v něm najdou své. ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Nasedat! Držte si klobouky! Órijé, startujem,  órijó, s medvědem, přátelé tví tady jsou, opět s novým příběhem. Órijé, chvíli níž, Órijó, chvíli výš, lítáme v tom jak se dá, ať se s náma nenudíš. Pozor! Připoutejte se! Orijé, orijé Orijó, orijó Orijé, orijé Orijó,orijó Kid a Balů když jsou spolu nikdy nenaletí, Letohrátky to jsou hry co na ně letí děti. Startujem! V tomhle seriálu začínajícím touhle znělkou jsou hlavními hrdiny spousty zvířecích partáků protože žijí ve velkém přístavním městě San Bambíno  a já je tady všechny vypíšu Medvěd Balů, jeho letadlo Drakouš, medvídek Kid Mrakouš, lev technik Siky, medvědice Rebeca Kennighemová a zároveň šéfka letecké společnosti Aeroexpres  a s její malou dcerkou Molly Elizabeth Kenninghemová a nakonec opičák Lůda ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

V dětství mě to příliš neoslovilo a i dnes mi přijde, že Letohrátky jsou docela pozadu za seriály jako My z Kačerova a Chip a Dale. Přestože je každý díl o úplně něčem jiném, nemohla jsem se zbavit dojmu, že sleduju pořád to samé do kola. Ani ty charaktery mi nepřišly nějak moc výjimečné nebo zajímavé. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co říct? Animáč za všechny prachy z doby, kdy tyhle animáče ještě byly o něčem a taky dobře dabovaný. Škoda, že tohle i u nác nevydávaj na DVD, hned bych to koupil, i když nemám DVD přehrávač. Tohle je možná i lepší i jak... Vlastně ne. Tohle je společně s Gumídkama, Kačerovem a Rychlou rotou ten nejlepší seriál, kterej Disney natočil. (ale fakt nevím, jaký a jestli ještě nějaký natočili). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Epizoda nazvaná "The Ransom of Red Chimp" je adaptací slavného příběhu O. Henryho "The Ransom of Red Chief". Stejně jako O.Henryho příběh končí tento díl tím, že únosci musí zaplatit peníze uneseným hlídačům. (HappySmile)

Reklama

Reklama