Reklama

Reklama

Letohrátky

(seriál)
  • Česko Letohrátky: Rebeka, Kid a Balú (více)
USA, (1990–1991), 24 h 55 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Ed Gilbert, Sally Struthers, Jim Cummings, R.J. Williams, Pat Fraley, Charlie Adler, Chuck McCann, Frank Welker, Tony Jay, Janna Michaels, Jack Angel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(65)

Kto by nepoznal slávnych hrdinov dobrodružnej Knihy džunglí? Jednou z najobľúbenejších postáv bol múdry medveď Balú, ktorý spolu s panterom Bagírom pomáhal malému Mauglímu uniknúť pred smrtonosnými zvieracími nepriateľmi - vlkom Akélom, hadom Haa a tigrom Šer-chánom. Populárny medveď Balú sa stal ústredným hrdinom ďalšieho seriálu z produkcie Walta Disneho. Odohráva sa na ostrovčekoch Tichého oceánu v tridsiatych rokov minulého storočia. Medveď Balú pracoval ako pilot lietadla v neprosperujúcej pacifickej leteckej spoločnosti. Keď firma skrachuje, ustarostený a nešťastný Balú zostane bez práce aj lietadla. Pomocnú ruku mu podá šikovná obchodníčka Rebecca Cunninghamová s dcérou Molly. Kúpia lietadlo, najmú ho ako pilota a rozbehnú sľubný biznis v oblasti logistiky, prepravy nákladov a poštových služieb na tichomorských ostrovoch. Z medveďa Balú sa stane letecký doručovateľ pošty a nákladov v Pacifiku. Ich vzťahy sú spočiatku veľmi premenlivé, ale stále viac sa upevňujú, predovšetkým po každom šťastne sa končiacom dobrodružstve. A o tie nebude núdza. Lenivý, trocha sebecký a do seba zahľadený pilot Balú však miluje divoké dobrodružstvá a na svojom novom lietadle ich zažije do sýtosti aj so svojimi novými priateľmi. Popri tom sa ešte stará o Kita Cloudkickera, malého lišiaka sirotu, ktorého si adoptoval. Ako otec a syn spolu vytvoria skvelý tím a Kit je jeho verným asistentom. Ďalším priateľom je Wildcat, pomerne nešikovný mechanik. Ich priateľka Louie zase vedie reštauráciu na jednom z ostrovov v Pacifiku. Nájdeme tu aj ďalšiu postavu z Knihy džunglí. Je ňou tiger Šer-khan, ktorý tu vystupuje ako bohatý a úctyhodný veľkoobchodník, naháňajúci všetkým poriadny strach. Pirát Don Karnage je zase mixom Čierneho piráta a Ricky Ricarda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

novoten 

všechny recenze uživatele

Určitě nejhorší ze zlaté čtyřky disneyovských raníčků (Ducktales, Rychlá rota a Gumídci). Kid byl sice ve vzduchu frajer, ale jeho momenty, kdy se jenom naštval na všechny kolem, byly vážně otravné. A když je Balú většinou horší ňouma než za celou Knihu džunglí, je zle. I přes oblíbené postavy z Mauglího světa. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Letohrátky to je srdcovka mého dětství. Balůa mám opravdu rád a Rebeku a Kida jakbysmet. Nemohu si pomoci a tak i po těch x letech je na co koukat. Vtipná úvodní znělka a příběhy co se odehrávají převážně ve vzduchu. Nejlepší na Letohrátkách je báječný humor. Hlášky, kterých je habaděj, a směju se jím dodnes. Oblíbený Disney animáček s nejlepším kresleným Méďou na světě. Viděny epizody: 01, 11, 22, 29, 36. (90 %) ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol bezkonkurenčne môj naj kreslený seriál........dodnes si pamätám dvojdielnu epizódu "Komu zvoní zvon" ktorú som pozerával niekoľkokrát za sebou .....tento seriál formoval moju lásku k dobrodružným filmom.....nezabudnem nikdy! EDIT: Narozdiel od Ninja korytnačiek či Scooby-Doo v prípade Rozprávkovej jazdy zázrak naďalej trvá. Stretávka po rokoch s mojou detskou láskou dopadla vynikajúco. Obzvlášť v pôvodnom znení a v stereo zvuku je zážitok ešte o stupeň vyšší. Skvelá hudba, postavy (Balú, Rebeka, Kid, Wildcat, Šérchán, Don Karnage, Molly, Louie) príbeh, animácia. Pre niekoho je najlepší Disneyho seriál Káčerovo, pre mňa je to Tale Spin! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Kačery a Rychlou rotu jsem v jejich vzájemném srovnání řadil na stejnou úroveň, Gumídky o poznání níže. Ale jakmile přišel tento skvost, okamžitě šel na vrchol mého pomyslného žebříčku. Sarkastický černý humor v podání nekonečně flegmatického piloga Balúa, nesmrtelné hlášky mírně upjaté afektované Rebeky, flámová oáza u opičáka Luďi a samozřejmě nebetyčně dutá cháska kolem vzduchového piráta. K tomu krásné letecké bitvy. Tomu se nemohly ostatní tehdejší dysneyovky rovnat, proto ostatní dostanou povětšinou za čtyři. Tady je to jasná pětka. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Když běžely Letohrátky poprvé roku 1992 na ČT, nějak mě to moc nebralo. Kdyby bylo možné hodnotit tehdy, asi bych dal slabé 2 *. Postupem času mě však tento disneyovský seriál zaujal přece jen o kapku víc, i když zdaleka ne tolik co Gumídci. Na Letohrátkách bych vyzdvihl tři pozitiva - jednak že se děj neodehrával v současnosti (míněno v letech natočení seriálu), nýbrž někdy ve 20. letech 20. století. Za druhé vtipné hlášky, nejčastěji vyplývající z dialogů a hádek Balúa s Rebekou a za třetí vydařený český dabing. Některé díly měly zajímavý a napínavý příběh, jiné mi přišly nudné a nezáživné. Nyní dávám 3 * a vyšší průměr 60%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Architektura a dekorace jsou ve stylu Art Deco. Žánr, který s tímto stylem pracuje, se nazývá Decopunk. (Jan.Kanak)
  • V epizodě Zachraňte Drobečka se Kid a Baloo seznámí s velrybou, která trpí v zábavním parku a její majitel chce jenom vydělávat. Když Kid a Baloo  velrybu ukradnou, tak je majitel velryby pronásleduje. O tři roky později se velmi podobný děj objevil ve filmu Zachraňte Willyho (1993), což symbolizuje i velmi podobný název epizody a filmu. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama