Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Recenze (575)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, vcelku hlavopatoidní a poměrně zábavný, ovšem veskrze tuctový a nijak výrazně nevybočující sterilní vybíjecí kočkopes pro náctileté požírače vypukané kukuřice, který nenašel varlata vydat se ani k pořádnému hororu, ani k pořádně brutální kokotmédii. Partička snobských člověčenezlobkářských kokůtků nedisponuje kromě opravdu kulantní tety Heleny dostatečně úchylným potenciálem k vytvoření pořádného tlaku a ňoumovitá nevěsta celou dobu spíše jen tak zdrhá a ječí, přičemž sem tam někoho náhodně nehodově típne. Na jedno snězení to jakž takž ujde, ovšem zdejší přehnanou vyčerveněnost přikládám výhradně výronům nevkusných paniců nad tou čuňákovitou blonckou, která sice téměř i hraje, ale film je pak globálně hodnocen optikou mnutí si šulínka neestetickými nekňuby, co by ze zoufalství vlezli i na jejího strýce Yga. Já si tedy v první chvíli myslel, že omylem čumím na hranou verzi Nasraných ptáků. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná odlehčená hororově komediální zábava, jaká už tu dlouho nebyla. Tvůrci tímto složili reparát za nepříliš povedený Devil's Due a navázali na svůj segment z první antologie V/H/S, kterým na sebe před lety poprvé upozornili. Krvavá nevěsta je vkusná taškařice, jež hravě využívá vlastně tak trošku nablblého námětu (který se ale zcela akurátně hodí pro film, jenž se nebere smrtelně vážně), panoptika ujetých zbohatlíků a nesmírně sympatické hrdinky v podání Samary Weavingové. Výsledkem je svižná jízda, které se jen těžko odolává. Osobně bych možná uvítal, kdyby to bylo ještě o trochu divočejší, ostřejší a ulítlejší (zas tak krvavé, jak se budou snažit naznačovat někteří mainstreamoví komentátoři, to fakt není). Jakmile se ale hrdinka dostane do ráže a začne neskutečně roztomile fuckovat na všechny strany, jdou veškeré výtky k ledu. Užil jsem si to moc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slušná a nápaditá vyvražďovačka, která z běžné rodinné večeře udělá rachot, na který jen tak nezapomenete. Navíc s bonusem hlavní herecké nevěsty, které se chopila něžná Samara Weaving, ze které to čarodějnictví, strach a tajuplno čiší již z jejího samotného jména. No a to přitom za nic v tomto filmu vlastně nemůže. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Grace se právě vdala a dochází jí, že to nebyl dobrý nápad. Její noví příbuzní s ní totiž chtějí hrát hru na schovávanou. Když ji do rána nenajdou, vyhraje. Když ji objeví, pravděpodobně zemře během krutého rituálu. Bude legrace. Krvavá nevěsta je černohumorná hororová podívaná, ve které se střídají vcelku brutální scény s hodně drsným humorem, ale i solidně napínavými momenty. Má skvělou hlavní hrdinku a jediný problém nakonec je, že do toho tvůrci nešlápli ještě víc. Jako celek je to ale hodně fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $28,714,231Tržby Celosvetovo $57,615,777▐ Dosť ustrelené od boku. Taký ako že zábavný krvavý béčkový mišung, ktorý sa rýchlejšie rozpadá v rukách režiséra než by si asi prial, fakt tak trošku bezhlavé . /40%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka, která se naštěstí nebere moc vážně. Ve správných chvílích ví, kdy má být gore, kdy to odlehčit černým humorem, kdy jít trošku do hloubky, aby se neřeklo. Samara Weaving v hlavní roli velice sympatická, stejně jako zbytek osazenstva. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jednohubka co odsýpá. Chtělo to snad jen o chlup větší příklon k pulpovosti, zapojit Grace aktivněji během finále a především cameo od Vina Diesela s nějakým tím proslovem o rodině. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nehorázná pecka, která se neštítí gore, ale nebere se vůbec vážně. Už tak bizarní situace vždy doprovází skvělý neprvoplánový humor. Samara Weaving je navíc boží. Krásná, cool a naprosto přirozená. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ PŘIJDE NA RODINU, ČLOVĚK MŮŽE JENOM DOUFAT...“ /// Parádní kulisy a promakaná úvodní story. Až se mi vybavilo, jak tenkrát v lese ve filmu s JCVD lovili ty lidi. Protože tady je několik lovců v jednom (celkem velkým) baráku a obětí má bejt bílá nevěsta. Dokáže se holka přizpůsobit? Nebo umře potupnou smrtí – třeba sekyrou? Je to hlavně zábava. Má to tempo bez blbejch keců a nepamatuju, kdy jsem se u hororu naposledy takhle smál a bavil. A další hvězdu dávám za Andie MacDowell, která mě účastí v tomhle kusu plným akce, humoru i hororu překvapila! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju kusy ve stylu Sama Raimiho. 2.) Zjistím, že přes díru v ruce se dá dojít k nejjednoduššímu rozvodu. 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horror, se sympatickou herečkou v hlavní roli. Jinak Andie MacDowell je už stará bába :-) Já se bavil. Kéž by bylo více takových horrorů. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době konečně zase jednou horor (no, spíš černá komedie), který si klade otázku: je rodina něco, co stojí za to v životě mít? Spoiler: lol ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jasná letošní hitparáda, která se mi přesně trefila do vkusu. Podmanivé Viktoriánské sídlo, bohatá fanatická rodina, nádherná Samara Weaving, která je momentálně nejžádanější a nejlepší herečkou na Hororové scéně a skvělý nápad, který je pro hororový žánr jako stvořený. Od začátku film nabírá obrovský drajv, který nepoleví až do konce, funguje také humor, který jde nejlépe věčně sjeté Melanie Scrofano a dojde i na slušnou porci násilí, které ve finále vypukne doslova v krvavé lázně. Napínavé, intenzivní, stylové a díky skvěle hrající Samaře to byl pro mne nezapomenutelný zážitek. Nevěsta v converskách, s potrhanými šaty a celá od krve je pro mne už teď symbolické. Letos jsem se u hororu v kině tak dobře nebavil, takže slabší 5 dám rád. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalšia hororová „hra“, ďalšia skazená, šialená rodina. A vcelku sympatická obeť uprostred toho (Samara Weaving – Mayhem, Monster Trucks, The Babysitter). Nemám rád takéto horory, ale postupne, ako začalo ísť do tuhého, sa to predsa len začalo relatívne baviť a vždy, keď som si povedal, že ma to nemá čím prekvapiť, tak prišlo niečo, čo ma prekvapilo. Takže s prižmúrenými očami (a za „ruku“ a „kafilérku“) 3*. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, budou se výsledky jejich snažení lišit jednak podle míry talentu, ale také žité zkušenosti. A tak zatímco by "Krvavá nevěsta" chtěla být dalším "Uteč", jak zdůrazňují i propagační materiály, nikdy nemůže mít takový osten. Zde se totiž neodhalují křivdy jednoho etnika a fantasmagorické bludy privilegované společenské vrstvy, ale jen si parta zajištěných lidí dělá v rámci žánrových mantinelů srandu z pracháčů. Díky tomu sice "Krvavá nevěsta" funguje skvěle jako ventil pro frustrované dělníky našeho kapitalistického reálu, ale příznačně své téma nijak neotvírá, neobsahuje jakýkoli přesah do každodenní reality, ale především ani nikomu neotvírá oči. Je to jen taková veselá epizodka, kde namísto zrůdnosti v lidském nitru či soukolí kořistnického systému nahlédneme leda tak vlastní potřebu si prostě jarmarečně ulevit náležitě explicitním lynčem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, po docela stylovejch ukazkach jsem od toho cekal vic. Po relativne nijaky uvodni casti, kde padne jen par forku a zacne se nam predstavovat posahana rodinka konecne zacne hra na schovavanou, ktera je prijemne krvava, misty trochu halucinoidni a cekal jsem, ze se to konecne rozjede, obzvlast, kdyz nevesta nasadila kecky a vytahla brokovnici. Bohuzel v tu chvili tvurci jak kdyby ubrali plyn a misto nejaky gradace film az do konce jede vicemene stejnym tempem, kdy misty docela brutalni sceny a sem tam nejakej forek stridaj sceny prinejlepsim nezajimavy. Je to skoda, kdyby z toho tvurci v druhy pulce udelali trochu akcnejsi komedii, kdy si to pujde nevesta poresit, mohlo to bejt o uroven lepsi. Ne, ze by film vylozene nudil, jenom proste to neni ani buhvijak vtipny, ani nijak zvlast napinavy nebo strasidelny a tak se to zachranuje jen docela fajnovou brutalitou a hektolitrama krve. Navic i postavy jsou vam vicemene ukradeny, Weaving mozna vypada docela cool, ale tvari se desne krecovite a moc sympatii si taky neziska. Takze celkove oddechovka na jedno skouknuti klidne, ale zadnej zazrak. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "I want a divorce." Bez Samary by to bylo poloviční, nicméně i tyhle příjemný filmový oddychovky se sexy blondýnkama v hlavních rolích jsou čas od času potřeba. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vyblbli se pěkně. Mohli i víc. Chybí tam explicitnější násilí na dětech a je rozhodně na pováženou, že nevěsta nikdy nikoho nezastřelí brokovnicí. Ale i tak budu hodný a docením to. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zámožná rodina Le Domasovcov sa chystá prijať nového člena. Grace (Samara Weaving) si za muža berie Alexa (Mark O'Brien) a ich svadba je plná radosti. Keď ju rodina večer pozve zahrať si hru, pozvanie prijíma, aj keď si prvú svadobnú noc predstavovala trochu inak. Chápe ale, že keďže rodina získala svoje bohatstvo práve prostredníctvom predaja stolných hier, znamená to pre nich mnoho. Ešte ale netuší, že sa nevinná rodinná hra zmení na hru o život. - Velmi podarený horor. Mám z tohto filmu skvelý pocit hlavne preto, že si to režiséri odmakali a dostali sa z americkej indie scény do kín po celom svete vďaka svojmu talentu a úsiliu. Tvorcovia zvolili velmi dobrú tematiku, pretože tento subžáner je jeden z mála, ktoré ešte nie sú úplne vyčerpané a dokážu prísť s niečím novým. Samara Weaving je fenomenálna a som rád, že je v hororovom žánri velmi aktívna, pretože ona sem patrí vďaka svojmu menu už od narodenia. Velká škoda, že sa neobjaví v sequeli k The Babysitter. Bol som prekvapený aj množstvom gore, ktoré je na kinohoror na velmi chutnej úrovni a je sa na čo pozerať. Pred koncom som váhal medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale finále ma velmi pobavilo a každému sa ušlo to, čo si zaslúžil. Tiež ma zaujalo viacero zvratov, ktoré úplne rozhodili moje predpoklady o tom, ako to celé skončí, takže po dlhej dobe svieži horor, ktorý na konci dokáže prekvapiť. PS: Takto nejak si predstavujem rodinné oslavy u Clintonovcov. Nanešťastie je tu namiesto odvážnej nevesty nejaké neplnoleté dievčatko od Epsteina, ktoré sa ďalšieho dňa v žiadnom prípade nedožije. + Samara Weaving + herec z The Ring a Yoga Hosers + herečka z Saw VI, Nurse 3D a Wolves + herec z Regression + herec z Our House ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Heck yeah! Nebudu se dlouze rozplývat nad tím, že to funguje na úrovni hororu i rodinného dramatu, jako u Hereditary, protože tohle je ze všeho nejvíc správně podvratná i poťouchlá komedie, nicméně pár slz tam padne a přijdou mi opravdové, takže i tak klobouk dolů! Všechno šlape jako má a průběžně se zesilující a čím dál více animální a sprostý řev nevěsty mi přinesl velmi terapeutický zážitek. Čistá radost. ()

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama