Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Recenze (576)

choze 

všechny recenze uživatele

Sice tu není nouze o mordy ani krev, ale dějově je to nenápadité a uspávající, nemá to zajímavější atmosféru nebo styl a humor i fuckování otravovaly. Samara i Andie potěšily. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neber si to osobně. Přemýšlejí, jestli nejsi zlatokopecká fuchtle…jako moje manželka.“ Na některé svatební noci se nezapomíná…Tušil jsem, že se mi film trefí do nálady. Ono narazit na novější horor, který není tupý a smrtelně vážný, je složité. Krvavá nevěsta je každopádně svěžím závanem. Lehce brutálním, krvavým, černohumorným…a přestože dané téma není vyždímáno na maximum, spokojenost u mě převládá. Člověk sice musí ignorovat detaily (a fakt, že „handicapovaná“ blondýna vážící 50 kilo i s postelí, disponuje výdrží a silou udělaného chlapa), ale film má nadhled, takže proč ne. Krom suchých hlášek mě bavily i postavy, hlavně ústřední Grace Samary Weaving (bonus v podobě nádherně chrochtavého smíchu), maminka Andie „Omlouvá mě, že už jsem dlouho nestřílela.“ MacDowell (naprosto přesná), tlouštík „Seznamte se s kuší“ Fitch či tetička Helen (perfektní afektovaná rašple). A nechybí dobrý konec, takže dávám solidní 4*. „Aspoň, že nenosíme ty uhozený masky.“ - „Ty vymyslel táta. To víš, osmdesátky.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bílý bohatý muž zase jednou za své rozmary dostává na frak, ale všechny ty satirické, hororové, thrillerové i komediální noty byly zahrány s mírnou falší a bez upřímné vášně. Konec skladby ovšem uspokojivý, takhle nějak si představuji rozvod ve zkráceném řízení.. Vzhledem k typologii se dá očekávat, že fuckující a při smíchu chrochtající Elrondova Roklinka bude v následujících letech bojovat o místo na slunci s Margot Robbie.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Moc dobře propracovaná odlehčená hororová komedie s výborným koncem. PS: shlédnuto v originálním znění v kině. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebýt pozitivní recenze, pravděpodobně bych Krvavou nevěstu s klidem vynechal a odsoudil jako jeden z mnoha generických hororů. A tím rozhodně není, jelikož režisérská dvojka Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett jsou talentovaní chlapíci, jež dokáží stokrát viděný námět natočit zábavnou a poměrně neokoukanou formou, která člověka na 90 minut hravě zabaví. Navíc mám slabost pro mystéria, takže to na mě skvěle fungovalo. Na druhou stranu to není žádná klasika a po prolétnutí v kinech to hravě zapadne v televizních reprízách, takže si doporučuji posvítit. PS : Samara Weaving, je skutečně mimořádná a pevně stvrzuje, že je neteří Huga Weavinga.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajný príbeh svadobnej noci. Vášnivé objatia práve oddaného páru v ňom nahrádza klasická hra na schovávačku. Výhrou nie je objatie v náručí manžela, ale prosté prežitie jednej či druhej strany. Zábavné, dramatické, kruté i s nadhľadom nakrútené elegantné dobrodružstvo v elegantných kulisách sídla ultra bohatej rodiny, úzkostlivo ctiacej, i keď sa jej to hodí porušujúcej, nemenné tradície. Rozmary mocných a bohatých naozaj nepoznajú hranice. Rovnako tak sarkazmus a irónia tvorcov, pomiešané s vcelku vernými satanistickými rituálmi a poverami. Všetko pod taktovkou Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, ktorý nahral originálny soundtrack a Slovenského národného symfonického orchestra, ktorého nahrávky ikôn klasickej hudby s vkusom sprevádzali vydarenú zábavnú svadobnú jazdu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že jde do kina na klasickou slasher kravinku, kde bude Samara Weving běhat standardně po domě a snažit se přežít tuctové vraždění (i když se zajímavou myšlenkou). Ale nakonec se z toho znenadání vyklubalo jedno z největších "hororových" překvapení tohoto roku. Postavy jsou i na tak malém prostoru poměrně komplexní a jejich chování dává oproti žánrovým zvykům smysl. Do toho všeho se děj vyvíjí mnohdy nečekaně, a nebýt dvou laciných chyb se vzdáleností (člověk někam ujede autem, ale rázem jsou u něho osoby, které neměly reálnou šanci se tam dostat), byl by scénář prakticky bezchybný. I tak si ale Ready or Not zaslouží maximálně podpořit, protože přišla s krasně černo-humornou podívanou, která v kinech dlouho nebyla. A kvůli tomu na plný počet půjdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ustrojená-neustrojená, obutá-neobutá, učesaná-neučesaná… ne, nechci vzpomínat na pohádku s Dádou Patrasovou, nicméně Krvavá nevěsta se nachází rovněž někde mezi. Tvůrci totiž nenašli koule, aby ze solidního (ač pitomého) námětu předložili pořádně výživný slasher. Takhle to není ani pořádný horor, ani vědomý brak, ani úplně černohumorná záležitost. Všechno zůstalo jen u náběhu. Kopie Margot Robbie se bude vdávat. Hoch je to docela pohledný a hlavně zatraceně prachatý. Jenže jeho rodina je plná ujetých zbohatlíků, takže jestli bude její manželský slib dostatečně osobní, není až tak důležité. Podstatné je to, aby se dodržela rodinná tradice a nevěsta si zahrála náhodně vybranou hru (famílie na deskových hrách zbohatla). Osud a duo scénáristů tomu chtěli, aby si vybrala schovku. Proč ne? Musí se ukrýt v obřím rodinném sídle.. jenže.. její pronásledovatelé mají brokovnice a kuše. A já si přál jediné: aby to bylo ostřejší a ulítlejší!! Není. Naše cynická hrdinka spíš jen ječí a má štěstí, protože zbohatlíci jsou bandou debilů, jež jí to zatraceně ulehčují. A většina úmrtí je spíš náhodných. Napětí i nápadů bych čekal víc. A na daná pravidla hry mi prostě nějak nešlo přistoupit. Ve výsledku žánrovka, která se chce vysmívat sama sobě, ale za pár měsíců si na ni málokdo vzpomene. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na filmy Sama Raimiho, tedy na ty jeho dobré filmy, a nepřestával jsem málem až žasnout nad tím, jak dobře se bavím. Krvavá černohumorná schovávaná rozhodně umí překvapit i napnout a nebýt pár trochu slabších a předvídatelnějších částí (útěk do lesa), neměl bych co vytknout. Kromě Samary Weaving (na rozdíl od netflixovské The Babysitter je tentokrát za hrdinku a mě napadá, že oba filmy toho mají hodně společného a byl by z nich ideální program na celý večer) a dalších sice méně známých, ale výborně (se) bavících herců, musím vyzdvihnout hudbu Briana Tylera, která dělá v pravých chvílích tu pravou atmosféru. Scéna rituálu a toho po něm je bez přehánění nezapomenutelná. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nápad super, jenomže prostě musí platit nějaká pravidla. Je hrozné, jak s tím tenhle žánr neustále válčí. V situaci, kdy je nevěsta ještě v domě, tak mají všichni hrozný problém ji nalézt, čím je od sídla dál, tím ji všichni nalézají na první dobrou, třeba i v hustém temném lese za stromem. Náhodou se týpek zastaví s autem. Náhodou se někdo objeví ve stodole, protože proč ne. V podstatě je pravidlem, že čím víc se nevěsta od všech vzdálí, tím spíš dříve na někoho narazí. Všichni se najednou teleportují přesně tam, kde potřebují být. Autoři chtějí, aby neustále stoupalo napětí a divák neměl nic jisté, ale je to za cenu toho, že z díla udělají píčovinu. Další věc, co mě dostala, Grace dokáže vyšplhat a vylézt ze dna sklepa, přičemž se drží původně jen pár prsty jedné ruky, čili něco jako super těžký shyb, což naprostá většina lidí nezvládne ani ten normální, ale zároveň se o chvíli později nedokáže dostat přes třímetrovou branku, která má normálně dva vodorovné sloupky na zapření. Rádoby zvraty při změnění stran jistých postav, to už taky nějak spíš kroutím očima. Jinak je to samozřejmě super zábavný snímek, sympatický casting, docela mě potěšil i konec, za který přidávám hvězdičku (což u hororů dělám většinou naopak), to byla legrace. Ale škoda, že u toho zároveň musím pořád i kroutit hlavou. Šlo by to někdy bez toho? ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Fucking rich people. Půvabně zvrhlé a nebývale hravé. Krvavá nevěsta je svěží černohumorná variace na Connellovu povídku The Most Dangerous Game s boží Samarou Weaving, whedonovskými postavami a dostatečnou dávkou brutality, co příjemně odsýpá, sympaticky pomrkává na Schoedsackovu adaptaci a zvládne i překvapit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svět potřebuje víc blonďatejch vdávajících se krásek, který chce hned po ceremoniálu rituálně zabít ženichova rodina!! Takovej ten typ filmu, kterýmu lze se zapnutým mozkem vytýkat první poslední, a v podstatě jen počítat logický chyby, jenže o to tu nejde. Žánr zábavný vyvražďovačky dlouho nedostane výraznější zářez do pažby. Lepších 7/10. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Most dangerous game meets Clue. Milunka hovadina, z ktorej sice nebude klasika ale na jedno pozretie potesi. Skoda, ze to obcas stracalo tempo. Chybaju mi podobne filmy. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice by se našla spousta výhrad a celé to šlo udělat ještě v ujetějším módu, ale v záplavě krásných Disneyho pohádek příjemný oddech. Samara si svatební noc představovala trošku jinak, než že ji bude pošahaná familíe lovit ve svém domě. Prvních 30 minut je zcela jednoznačná 5hvězdičková záležitost. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I HONESTLY CAN'T WAIT TO BE A PART OF YOUR MODERATELY FUCKED-UP FAMILY." ------------------------------------ Fetiš na svadobné šaty práve nabral nový rozmer. A to zlato-čierne osvetlenie celého filmu... úplná lahôdka. O interiéroch, kamere a, samozrejme, dokonalej Samare Weaving nehovoriac. Jedno lepšie ako druhé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s prvky černé komedie se v závěru promění v satanský horor. Le Domasovi jsou svázáni tradicí a smlouvou, kterou jejich pradědeček uzavřel s jistým pánem Le Bailem, což není nikdo jiný, než Belial. Grace má samozřejmě smůlu, že si místo šachů, Černého Petra nebo dámy vytáhne zrovna schovávanou, která by měla skončit jejím obětováním. Popravdě čekal jsem větší taškařici, zběsilejší naháněčky a brutální gore. Ne že by se člověk neuchechtl při nepodařených zabitích nebo nástupu tety Heleny na scénu, ale na záchvat to rozhodně nebylo. Grace je blondýna, a tak se chová jako klasická blbka - své pronásledovatele (až na jednu výjimku) nedobíjí, a tak ji mohou být zakrátko opět v patách. Ale budiž. Na druhou stranu jsem se nenudil, ponuré sídlo bylo báječné a na krev v menší míře také došlo (a až v závěru rovnou na větší rubínovou lázeň). Lepší průměr - 3,5* jsem zaokrouhlil nahoru. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak "shit" a "fuck" v každé větě všech postav, mi přijde dost v pasti. Nechutně sprostý film, kdy mi každá nadávka skřípala v uších, protože se to do toho filmu vůbec nehodilo. __ Trailer ukázal vše zajímavé, kdybych zůstal jen u něj, byl bych happy borec a nemusel 90 minut trpět víc, než ta pošahaná nevěsta, která půlku filmu kvičí jak podsvinče. __ Postavy nevykreslené, hloupé, toporné, motivy zvláštní. __ Nejhorší film, který jsem viděl za poslední roky. Něco tako nesmyslného a amatérského, chcát na to! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tomuto počinu rozhodně neschází sebevědomí, určité kouzlo a poměrně zdařilý námět. Na horor je to však až příliš málo děsivé, spíše je to vtipné a hodně ulítlé, avšak na komediální žanr to zase nemá správné parametry. V rámci namíchání žánrů to tak nějak funguje, ale řekl bych, že tak maximálně průměrně. V zásadě jde o pohodovou oddechovku v lehce hororovém hávu, což si zaslouží alespoň pěkné 2*, ale na víc to nevidím..zatím. ()

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama