Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Recenze (576)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem tomu dal šanci a jsem za to rád. Co se bude dít je jasné už z traileru, ale i tak je tento survival horor zajímavý. Bohatá rodina, která uctívá Satana ráda hraje hry. Po svatbě přivítají nevěstu do rodiny, ale neobejde se to bez hry. Je zvolena hra na schovku, ale to ještě nevěsta netuší, co ji čeká. Musí se schovat, přežít do rána a zároveň se pokud možno vyhnout členům této šílené rodiny. Tak jednoduché to ale samozřejmě není a lidé začnou umírat. Podaří se zlomit onu rodinnou kletbu a dožije se nevěsta rána? Místy je to dost brutální a jindy zas trochu vtipné. Nevěsta není žádné ořezávátko. "Zasraní zbohatlíci!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Úžasně odlehčená, místy hodně zábavná a hlavně neskutečně akční střílečka, která si vůbec na nic nehraje a jede pořád vpřed. Přesně něco takového jsem dnes potřeboval a proto jsem spokojen skoro na maximum. Navíc Samara je typově natolik perfektní, že mi svým šarmem a pózami v průběhu filmu na tváři několikrát vykouzlila úsměv. A hlavně v situacích, kde bych to vůbec nejmíň čekal. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé souhlasím s názvem filmu, který je úplně jiný než anglický a za mě lépe popisuje filmu. Není to úplně na 4 hvězdy, ale jedná o letní svěží překvapení, o kterém nikdo moc nevěděl. Dokonce bych řekl, že tvůrci mohli ještě 10 minut přidat. Film má dvě slabší pasáže a to pomalý rozjezd a rychle utnuté finále. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Ready or Not mě velmi příjemně překvapilo, a to především proto, jak umně kombinuje napětí, gore a humor. Ve výsledku se ale nejedná o žádnou krvavou taškařici – humor je filmem sice prostoupen dost, ale rozhodně z děje nedělá úplnou frašku, spíš mu dodává nadhled a zvyšuje tím divácký zážitek. Příběh je sám o sobě dostatečně promyšlený a nastolená mytologie byla rozhodně zajímavá. Ze začátku mi to přišlo lehce o ničem a na první nadechnutí jsem z toho trošku cítil smrádek fádnosti – dopředu jsem počítal s mnoha nedostatky a dírami –, ale tím, jak se příběh vyvíjel, se tyto zdánlivé nedostatky začaly hezky vyjasňovat a pomalu do sebe vše krásně zapadalo, až jsem musel uznat, že je to vlastně promyšlenější, než jsem předem čekal. Měl jsem pocit, že rozehraná zápletka nemůže utáhnout celovečerní film, ale naštěstí měl děj připravená esa v rukávu. Jak stopáž plynula, užíval jsem si to víc a víc a i samotné zakončení bylo více než uspokojivé. Ready or Not je morbidně zábavná laskomina a opravdu kvalitní komediální horor, který stojí za to vidět. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný pseudo-horor, ktorého atmosféra v úvode stojí za pozrenie. Hlavná hrdinka sa v prvých minútach filmu správa pomerne logicky. Pravdaže, pre pokračovanie hororových klišé, ju niekedy v polovici zdravý rozum opustí. Film je naozaj príjemný. Čo hodnotím nanajvýš pozitívne je jeho stopáž, pretože utečie ako voda bez toho aby ste sa nudili. V príbehu nie sú žiadne prehnané sentimentálne scény, či tiché miesta. Moja obľúbená scéna, na ktorej som sa veselo zabávala, je pripevnený ženích (o posteľ) a jeho zábavný únik z pút. Určite si pozriem ešte raz. 65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ready Or Not" ma zastihlo už trošku pripravenejšieho, no aj tak môžem povedať, že je to jedno z najväčších tohtoročných prekvapení. Pravda je taká, že tento film som skutočne žral a užil si ho naplno. Nebyť pár drobných detailov, tak by som skutočne asi siahol po vyššom ratingu. Ale o tom potom. V prvom rade čo sa mi páči. Celkovo na mňa film pôsobí, ako keby sme si zobrali filmy "Get Out" a "The Purge" a dali to dokopy. Výsledok nie je úplne rovnaký, ale keď si film pozriete tak pochopíte kam s tým smerujem. A krvavá hra na schovávačku je hold vynikajúce sústo, do ktorého sa hororový divák ako ja rád zakusne. Samara Weaving alias Grace je podľa mňa skvelá vo filme. Fandil som jej, dúfal, že sa z toho dostane a po celý čas jej držal palce. A súhlasil som asi skoro s každým jej rozhodnutím. Hovorím skoro, lebo je tu jedna momentka, kde som mal pocit, že to nebolo úplne nutné, no na druhú stranu som mal aj v tej scénke pocit, že keby to mohla zastaviť, tak by to urobila. A celkom ju to zasiahlo. Najlepšou postavou filmu je ale pre mňa jednoznačne Adam Brody. Jeho komentáre, jeho reakcie ma skutočne pobavili. Jemu je to celé úplne jedno, chce to mať za sebou, no súčasne realisticky celú situáciu vyhodnotil a prial by si, aby veci mohli byť inak. Mark O´Brien je podľa mňa tiež dobrý, no ku koncu je mi už jeho rola viac-menej jasná. Nechcem to spoilovať, no uvedomil som si kam to postupne s jeho postavou dojde a mal som pravdu. Čo ale ešte na filme vyzdvihnem je jeho humor. Nemôžem povedať, že by som sa na filme nejako moc rehotal, no je podľa mňa super, že film dokázal celú tú situáciu miestami trošku odľahčiť. Padlo mi to dobre. A teraz poďme na tie veci, ktoré film držia trošku v úzadí. Ku koncu to začne byť už trošku predvídateľné. Je tu jedna momentka, ktorú som očakával, že nastane a mal som pravdu. Posledné 2 minúty boli na mňa trošku zvláštne. Neviem, čo si mám o tom všetkom myslieť. Popravde poviem, že keby to skončilo opačne, mohlo to byť zaujímavejšie. Takto je to na mňa trošku moc. Nemôžem povedať, že to nefunguje. Ale myslím si, že opačnou stranou by to bolo lepšie. Občas tiež nerozumiem ako sa niektoré postavy dokázali tak rýchlo premiestniť z jedného miesta na druhé. Opäť, nekazí to film. Ale je to detail, pri ktorom si človek uvedomuje, že takto by to byť nemalo a nedáva to úplne logiku. Okrem toho ale nemám moc čo na filme kritizovať. Je to správne drsné, je to vtipné, má to dobrú atmosféru a má to dobré postavy, ktorým rozumiem. Takže ako celok rozhodne jeden z najlepších augustových filmov. Ak máte radi čierne komédie s dobrou dávkou krvi a hororu, tak si myslím, že tento film určite oceníte. Skvelá voľba. Hodnotenie: A ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Krvavá nevěsta je příjemným překvapením, asi málokdo čekal, že se to povede a ono se to povedlo, je to vtipné, (možná až moc) je tam trochu cítit horor, má to velice sympatickou hlavní hrdinku a až do konce vás to umí udržet v nejistotě. Při sledování, se mi hned vybavil starší kousek, který je podobně laděný "You're Next", kdy do již tak velké rodiny, přibude nový člen a nikdo vlastně netuší, čeho je nový člen schopný aby přežil. Ano Grace sice neni taková mašina na zabíjení, ale i tak se ji daří docela obstojně odolávat dotěrné rodině. Co však zamrzí, je to že to neni moc horor, ale velice dobrá černá komedie, kdy rodina nahání nevěstu a ta se snaží rodině zdrhnout, znáte to klasická rodinná naháněčka. Ve filmu je pár drsných scén a za mně vede určitě studna, a taky pár šokujících překvapení. A kromě Grace, vyniká snad jenom tetička a starší brácha, ostatní rodinný příslušníci sou celkem normálně šílení. A pak že s rodinou je nuda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Světle černá, ale příjemně svižná, místy i skutečně krvavá a díky úplnému závěru vlastně i ta hororová komedie. Byla-li by více nekorektní a třá se tu odpravovaly i zlé děti a ne že by k tomu příležitosti nebyly, byl bych spokojenější.   Odsouzená nevěstinka, sorry slečno  Weavingová, ani v závěru nechytla nemoc šílených krav a nevěřil jsem jí, že by všechny postřílela do posledního kreténa, škoda.  Na druhou stranu za její únik z  hromadného hrobu  by se nestyděl ani Cliffhanger. Chybějící metamorfózu však vcelku uspokojivě nahradil opravdu nezvratný osud a i na ty dětičky  vlastně došlo. Za to zase body letí vzhůru. Slabší, ale přesto krvavá čtyřka. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi hodně pokazil přehnaný HYPE kolem, protože jsem si nevěstu vysnil v úplně jiném světle a atmosféře. Nejhorší jsou asi ty komentáře, které píšou o tom, jak je film krvavý a brutální. Skutečně jsem si představoval alespoň finále jako z "Braindead"! Přitom tohle všechno není pravda, je to lež! O nevěstě jsem si myslel, jak bude drsná a bude kydlit postupně členy šílené rodiny, ale výsledek zase opačný! Spíš je to takový "zámkový survival", kde Samara zmateně pobíhá, neví kudy kam a dostává na prdel. Když už někdo umře, tak většinou nějakou nešťastnou náhodou a Samara se k tomu ani moc nepřičiní. Samotné finále pak byla už taková blbost, a ještě tak blbě digitálně zpracované, že jsem nevěřícně s velkým wtf kroutil hlavou v dlaních... I kdyby nebylo toho hype kolem, tak ten film není na víc než 3*. Celkově tam nebylo nic, co by mě nějak víc zaujalo, vše tady bylo, postavy jako že ujeté, ale vlastně bez nějaké hloubky. Vlastně ani není většina z nich pevně rozhodnutá do té akce proti nevěstě jít. Ani vtipné mi to moc nepřišlo, spíš prázdné, smutné až trapné... /40%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skĺbenie pseudo vtipu založeného na nevyberaných slovách v ústach "nevinných" žien s hororom, ktorý zas bazíruje na krvi. Celý čas som sa len chcel dostať na koniec, aby som sa konečne dočkal prekvapivej pointy. Nedostavila sa a tak mi v pamäti ostanú len ženské herecké výkony, ktoré sú mimoriadne hysterické, ukričané, hlavne teda u mladšej generácie. A slovo fuck, ktoré tam použijú asi 500 krát. Úplne zbytočne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit názvem ani plavovlasou modelkou z plakátu. Krvavá nevěsta je film, který by klidně mohl utáhnout program Festivalu otrlého diváka. Chytrý scénář a kvalitní postavy, atraktivní prostředí, ideální míra krve a sprostoty, vtipy, které jsou zábavné, to všechno tvoří celek, který si fanoušek vyvražďovaček nemůže neužít. Charismatická Samara Weaving je v roli krásné Grace okouzlující. Herečka tu rozhodně nefiguruje jako křehká slečna v nesnázích, naopak velmi rychle pochopí, o co v její nové rodině kráčí a ihned zapojí instinkt přežití. Díky jejím racionálním reakcím, které za 90 % zahrnují neskutečně kreativní nadávky, působí hlavní hrdinka věrohodně a sympaticky, ale není to jen ona. I vedlejší postavy mají více či méně načrtnutý osobní příběh a několik z nich dokonce prodělá určitý psychologický vývoj, což se u obyčejných béčkových hororů opravdu nevidí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad o boji nevěsty se svou novou rodinou je zajímavý a zvrhle zábavný, bohužel zpracování se po celou dobu pohybuje v průměru, přestože je film technicky na vysoké úrovni. Najde se zde pár vtipných, scén, ale když si vezmu co všechno se dalo vytěžit z daného tématu, mohla z toho být kultovní pecka. Takhle jen slušná zábava na jeden večer. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Samara Weaving se nám pomalu začíná měnit v ikonu ujetých akčních hororů s komediálním tónem. Mám rád tyhle ujetiny a pokud režisér (režiséři) dobře vyváží poměr humor/horor/akce, je to úspěch. Několikrát sem vyprsknul smíchy, několikrát si zachrochtal blahem u povedené a brutální akce, ale obří dům, hodně postav a hodně zbraní mohlo nabídnout jednoznačně daleko větší porci vražd, napětí nebo aspoň svižnější akce. Prakticky 80% rodiny to zabalí během minuty jedním vrzem a to mě trochu zklamalo. Dobrý béčko, zábavný, ale vyhrál bych si víc.65%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dovoľte mi, aby som vám na úvod predstavil pomerne trochu viac výstrednejšiu famíliu Le Domasovcov, ktorá pozostáva z hlavy rodiny (otca), matky, dvoch synátorov, prefetovanej dcérenky, tetušky Heleny a ešte zopár ďalších členov príbuzenstva. Na prvý pohľad tu nie je nič divné, to si myslí aj novopečená nevesta GRACE, ktorá sa vydáva za Alexa Le Domasa v rodinnom, honosnom sídle, keď do toho hrá zvučka z kultového Mechanického Pomaranča, tak vtedy som si normálne pomyslel, že ženích bude mať rovnaké „zajačie úmysly” , ako Alex DeLarge, maximálne skazený, zvrátený mladík, ktorý to nemá v hlave úplne v poriadku, má to tam strašné mešuge ! A tým konečne prechádzam k hlavnej pointe, že títo zbohatlíci (brutálni satanisti, ako hrom !) sú tak nechutne pri peniazoch, až si myslia, čo všetko si môžu dovoliť... ? Neštítia sa absolútne ničoho, čo si rýchlo uvedomí i nežná blondínka, ktorá zakúsi ich rituálnu hru, čo začína s úderom polnoci. Do svitania musí zotrvať nažive, samozrejme, ak má záujem. Stáva sa z nej škodná zver, ako klokan v Austrálii, veď Samara Weaving (jej strýko nie je nikto, než Hugo, alebo ak chcete-Elf Elrond z Pána Prsteňov, či Agent Smith z Matrixu, kde už isto viete, o koho ide) „pochádza priamo od protinožcov, a tak nemala problém stotožniť sa so škodnou” ? Prosím vás, myslím to len čisto ironicky z pohľadu jej postavy. Utekať (i schovávať sa) bude musieť buď vo veľkom príbytku, alebo po rozľahlom pozemku, kde lovci už číhajú so všelijakými strelnými zbraňami, kušou, lukom a šípmi, velikánskou sekerou, aby sa zachovala odveká, rodinná tradícia, a toľko zhruba k línii udalostí... _ Tento mix-čiernej komédie, thrilleru a horroru mi veľmi pripomenul obdobný snímok s názvom Uteč (Get Out), kde postava taktiež so sebou priviedla svojho „obetného baránka” , bez toho, aby vôbec čo len tušil, aké zverstvá sa v dome cez víkend budú praktizovať, ale zatiaľ, čo v tomto citovanom filmovom zákusku tvorcovia vedeli narábať s celkovou atmosférou, tu tomu tak ani zďaleka nie je, chvíľu som sa o hrdinku úprimne i bál, no s blížiacim sa záverom vzišlo všetko nazmar, ako jedno nepodarené a otrepané klišé, ktoré už ani horšie byť nemohlo ! Zo začiatku som mal dobrú vnútornú motiváciu, neskôr som už viac očakával záverečné titulky, ako šľak ! Samara podala vskutku obstojný, akčný, herecký výkon, za ktorý sa nemusí v žiadnom pripade hanbiť ! PS: spozoroval som akýsi premárnený potenciál, ktorý tvorcovia nevyužili na maximum, vtedy by sa bolo na čo pozerať s otvorenými ústami dokorán, a s nemým úžasom na tvári ! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komediální horor, který bohužel nevyužil úplně svůj hororový potenciál, spíše se zaměřil na tu komediální rovinu, což je trošku škoda, ale není důvod z toho dělat tragédii. Jako jednohubka to funguje dobře a dá se na to dívat i s drahou polovičkou, která hororům zrovna nefandí. :))) 60% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zábavná krvavá jednohubka s čiernym humorom bez zjavných ambícií byť niečim väčším. Takto treba k filmu aj pristupovať. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

zábavná a hravá černohumorná jednohubka, která zbytečně dlouho přešlapuje na místě a samozřejmě se musí sledovat s vypnutým mozkem. Herecká trojice Weaving, Czerny, MacDowell je výborná ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Inu, Grace a její Tarantinovská svatba. Hlavní hrdinka je sympaťanda, která se sebou nenechá vyorávat. Horůrek sice nepřináší nic převratného, ale pro páteční večer s balíčkem čipsů a pivem nebo stylovým červeným vínem rozhodně stačí. ()

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama