Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Recenze (576)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice dám jen 3*, ale pobavilo mě to, spíš než horor je to velmi, velmi černá komedie, která se mi v některých jednotlivostech líbila moc, ale je tam také dost hluchých míst a nedotažeností (včetně záchran na poslední chvíli), že nemůžu dát víc. Ale jinak jo, zábavné to je. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet, ktorý by v rukách schopného tvorivého týmu s jasnou režisérskou víziou, určite splnil očakávania zábavného drsného hláškami nadupaného diváckeho hitu. Mať vo filme takú fešnú nevestu a nenaplniť právo svadobnej noci... tak to je dôkaz o neskutočne trestuhodnej autorskej impotencii. (12.1.2020) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Docela solidní house hunt o snobské bohaté rodině, která každý nový přírustek podrobí hře, většinou bezbolestné, ale tentokrát si vytáhnou trochu vražednější hru. Od začátku to má rychlé tempo, na thriller poměrně i dost situačních hlášek a postavy v rodině jsou každý nějaký a dobře se charakterově doplňujou (maniak teta, zfetovaná sestra, flegmatický špekoun...). Co mi trochu vadilo, že po polovině trochu sešlápli z plynu a rodina to “vzdala”, čekal jsem trochu více lovu a chytání po domě, ale i tak jsem se nenudil. Ke konci jeden malý twist a krvavé finále. Podobné témata jsou jedny z mojich oblíbených a místy mi to připomnělo mix Saw-Očisty a Would you rather. Neuškodilo by více gore, napětí a údernější zakončení, ale na dobrou 4ku to stačí akorát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svatební den, krásné bílé šaty, spokojení svatebčané a náruživá noc – to si samozřejmě přeje každá budoucí novomanželka. Toho všeho se dočká i naše hlavní hrdinka Grace, tedy až na tu poslední věc. Svatební noc si představovala určitě trošku jinak. Místo hrátek v posteli se musí schovávat ve starém domě a hrát přiblblou hru. Tedy alespoň tak to zpočátku vypadá. To by však nesmělo jít o hororovou komedii. A že si pro nás dvojice režisérů připravila opravdu zajímavou podívanou. Tvůrci však nechtěli přijít jen s tuctovou (okoukanou) zápletkou, kterou by okořenili o nějaký ten krvavější masakr a postupnou vybíjenou většiny postav. Vsadili především na černý humor a nejrůznější „morbidní“ situace. Naše hrdinka totiž nebyla žádným ženským „Rambem“, nýbrž vystrašenou dívkou, která měla prostě v mnoha situacích sakra velké štěstí, no a hlavně proti ní nestáli žádný vycvičení zabijáci. Divák se tak stává svědkem několika na prvních pohled až vtipných situací (při kterých někdo umře, což bylo samozřejmě záměrem), až to místy sklouzávalo spíše k jakési obdobě parodie. Je však dobře, že to bylo vážně dynamické, vtipné, zábavné a hlavně ani ne moc trapné. Vyloženě trapný mi přišel až samotný závěr a ty krvavé výbuchy. I z toho důvodu jsem se rozhodl jít s konečným hodnocením mírně dolů.60% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Parádní hororově komediální zábavná lahůdka, která se může pyšnit velmi dobře napsaným scénářem s vtipnou pointou. A hlavně film celou dobu šlape tak, jak má a zbytečně nenudí a nic neprotahuje. Takhle má vypadat moderní hororová variace s komediálními prvky na téma hra kočky s myší. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Otevřená náruč pro hororové společenské satiry, kterou zmaterializoval Jordan Peele, může sice naznačovat, že tomuto žánru je po éře stupidních duchařských lekanic dáván opět nějaký význam, nicméně to by znamenalo zapomenout, že česání sociálních neduhů v extrémní hyperbole měla v popisu práce už tetralogie Purge. A to byla jářku volovina. Ready or Not na tom tak špatně není a rozhodně za tím stojí větší hlava, jak odhaluje pár vtipných dialogů (za mě vítězí spor o to, jak je sice tradice důležitá, ale když ti teče do bot, tak začneš zvažovat, že přeci její autor by též využíval současných technologií, kdyby je měl tehdy k dispozici) či ten srandovně zvlčilý konec. Problém však je, že je to celé strašně nedůvěryhodné - postavy boháčů jsou prostoduché karikatury bez špetky respektu, násilí zde nebolí, oheň nepálí, vulgarismy z pusy lezou nevěrohodně, hercům nevěříte ani potažení z cigarety a násilí je takové to cool domácí boleníčko, kde sice krev stříká, mozek ulpívá na zdech a rány se otevírají, ale takovým tím bezpečným filmovým způsobem, kdy je to vlastně tak trochu sranda. Naštěstí Samara Weaving je holka z divokých vajec, která to má celý správně na háku a její pomlaskávání v závěru bude asi to jediné, co si budu za rok z filmu pamatovat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to vůbec špatně. Tvůrci docela hezky a opatrně vystavěli svůj domeček karet, jenže někde v půlce si řekli, že už je to nebaví a tak do něj prostě kopli. Weaving je dobrá, Grace pojala velmi zajímavě, jen na ni příběh občas zapomínal a nedal jí moc prostoru se zapojit a něco předvést. Hodně mě potěšila přítomnost MacDowell. Hodně nevyužitý potenciál. Spíše promarněný. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavou je Grace, která se vdává za Alexe. Oba se milují, ale oba jsou stejně nervózní. Ne kvůli svatbě, spíš kvůli Alexově rodině, ta je totiž bohatá (jako že strašně bohatá) a trošku divná. Nakonec obřad proběhne bez problémů. Problémy přijdou až po něm. Grace a Alex si totiž nemůžou užívat svatební noc, protože všichni jejich příbuzní trvají na tom, aby se dodržela rodinná tradice a Grace si zahrála náhodně vybranou hru. A má zatraceně velkou smůlu, protože dojde na hru na schovávanou. Musí se ukrýt někde v obřím rodinném sídle a doufat, že ji nikdo do rána nenajde, pak vyhraje. A když prohraje? Tak nejspíš umře. Tahle hra má totiž malinko jiná pravidla a ti, kdo hledají, jsou ozbrojení kušemi a brokovnicemi a musí Grace do rána vypátrat a obětovat při podivném rituálu, jinak se stane něco strašného. Začíná boj o přežití, rychle se ovšem ukáže, že tahle nevěsta nedá svou kůži lacino. Příběh umí překvapit, je v něm pár zvratů i dost zajímavé postavy, protože zloduši ukáže se, že nejsou všichni zlí, ale jde o vcelku obyčejné lidi, co nemají radost z toho, že musí zabít nevinnou ženu. Tento film mi udělal radost, protože po dlouhé době to je horor, který umí být skutečně zábavný. Fungují v něm lekačky i atmosférické scény, ale jeho tvůrci si byli evidentně vědomi toho, že točí strašlivou pitomost a bez nadsázky to divákům neprodají. Nejde tady o nějakou hororovou revoluci, ale o poctivou a sebevědomou žánrovku, která se nebojí vysmívat se sama sobě a přitom dovede pořád fungovat jako solidní horor. - "Fuck your fucking family." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slabý a to hodně, nápad skvělý, ale to provedení a herecké obsazení se nepovedlo skoro vůbec, napětí a atmosféra strachu vůbec. Zahrajem si hru při které tě obětujeme a ono úplně o ničem podívaná, jsem tam nechtíc smrt ale jinak nuda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Normálně mi toho filmu přišlo líto. Uživatelé mu zrovna nepřejí, ale já tady tak přísný být nemůžu, protože bych lhal, kdybych napsal, že jsem se nebavil. Uznávám, byla to v podstatě hrozná kravina a horor by v tom našel asi jen člověk, který se leká i při Krkonošských pohádkách, ale jako černá komedie to na mě fungovalo skvěle. Krev a vnitřnosti mě nikdy neděsily, takže jsem ocenil vtipné momenty při vrcholných scénách Clary, Tiny a Dory, užil jsem si i Graceiny (fuck!)monology a finále by strčilo do kapsy jakýkoli film, v němž by figurovalo minové pole. Pokud máte podobně zvrácený smysl pro humor jako já, klidně do toho jděte. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zvěsti o tomhle filmu dost přeháněly, tedy aspoň ty zvěsti, které jsem slyšel já. Ze všeho nejlepší je určitě estetická stránka, ta je bez chyby. Ale pak už se nabízejí všelijaká ta "ale". Málo ujetého humoru - čekal jsem odvážnější styl a větší odvaz. Málo vraždění. Myslel jsem že nevěsta bude kráglovat jednoho Domase za druhým, ale ona spíš furt jen utíkala a ječela a nechala se chytat a někdo jí pak musel osvobozovat a pomáhat jí... Starý (vlastně mladý) Tarantino (ještě než začal točit ty svoje nesnesitelně užvaněný filmový onanie) by to natočil mnohem líp, s větší nadsázkou, s krvavější kadencí a hlavně bez pitomýho moralizování. V takovým stylu bych rád Nevěstu viděl. Kdyby tak třeba ze zdi sundala nějakou katanu nebo kozáckou šavli a nafiletovala celou tu pošahanou rodinku pěkně na jednu hromadu, pomalu a sadisticky, jo, to by byl ten správnej biják pro mě... Takže takhle docela zklamání, sice takový nějaký vybočení ze středního proudu, ale hodně nesmělý, opatrný a pořád "v mezích zákona". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Ready or Not má sice poměrně zajímavě znějící nosnou myšlenku, nicméně tvůrci nám jí servírují v poněkud tuctovém a neoriginálním balení, na něž si za pár měsíců sotva vzpomenete. Jako oddechová jednohubka na páteční večer sice nějakou službu udělá, avšak chcete-li po něm něco víc, pravděpodobně budete velmi zklamáni. Škoda, potenciál na něco lepšího zde vážně byl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavná hlína pracující s jednoduchým konceptem hry na schovku, který je, když to vezmu kolem a kolem, v rámci žánru celkem nevyužitý. Tvůrci nijak moc nepřemýšleli a vsadili především na svižné tempo a všudypřítomné krvavé hody a vyšlo jim to. Samara Weaving roste v osvědčenou hororovou herečku, což ukázala i tady a zahanbit se nenechali ani ostatní na čele s Andie MacDowell, které její role zatraceně sedla. Sice jsem čekal, že to bude víc na způsob vybíjené a je trochu škoda, že mordy nebyly nápaditější, ale i tak jsem se bavil výborně. Jen tak dál. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Viac než celý film ma tešilo pozerať sa na hlavnú predstaviteľku. Dúfam, že tu máme ďalší austrálsky talent, ktorý dostane príležitosť naplno sa rozvinúť. Skvelá bola... Film sám o sebe bavil tak akurát, na nejakú extra klasiku by som to nevidel. Sa opakujem, ale tak to skrátka je, že pohodlnosť dnešných filmárov je už do neba volajúca - "mám skvelý nápad, poďme okolo neho niečo zbúchať a hurá na festivaly"... žiaden postoj, potreba sa vyjadriť (či aspoň naplno vyblázniť), nič. Vyserte si oko, tupčekovia! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když už jsem schroupal Pozvánku do pekla (2022), tak jsem si musel pustit i ten film, co jsem si myslel, že Pozvánka je. Tohle je mnohem více přímočařejší a mnohem méně horor. Krvavá nevěsta je ze všeho nejvíc černá komedie, která vytváří bizarní scény z hororového prostředí děsivého domu s velmi praštěnou rodinou. Nechybí krev, které je podle českého překladu opravdu hodně. Herecky film baví, ale není tu ta Nathalie Emmanuel. Ale Samara je taky dobrá. Ve výsledku se mi tenhle film líbil, protože se člověk u něj narozdíl od Pozvánky baví. I když je to taková neřízená střela. Bizarní krvavá zábava, která mi leckdy připomněla Zombieland (2009). Ale do toho má Krvavá nevěsta opravdu hodně daleko. (63 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Jednak sa to neberie vôbec vážne a je si to vedomé svojich hraníc. Vďaka tomu to pekne balansuje medzi uveriteľnosťou jednotlivých motivácií ako aj vypointovaným jednotlivých dejových línií. Funkčné a dynamické a s ťahúňom v podobe Samary Weaving. Tá úloha jej doslova sadla. Jej krik, bolesť a nadávky. Veril som všetkému do jedného. Nie je to ani tak horor ako skôr veľmi podivná čierna komédia. Ale je funkčná a zábavná. Fakt som sa bavil. Som veľmi zvedavý s čím prídu tvorovia nabudúce. A tie klasické skladby. Och. Ako to krásne oživilo príbeh. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Krvavá verzia Jumanji skrížená s Gosford Park. Doslovne samozrejme nie, ale nejaké podobnosti by sa určite našli. Samara Weaving dokázala vytvoriť veľmi sympatickú nevestu, ktorú by ste mali radi po svojom boku. Preto Vás bude baviť sledovať jej boj o život, ktorý sa odohráva v rámci divácky vďačnej rodinnej tradície. Bohužiaľ vtipných momentov tu veľa nie je. Zásobník čierneho humoru sa nepodarilo celý vystrielať. Neznamená to nudu, ale okrem sympatickej bloncky si za týždeň v súvislosti s Krvavou nevěstou viac asi už nevybavím. Ľahko stráviteľná a chutná jednohubka, ktorá sa však snaží tváriť ako hlavný chod. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálně humorný hororový příběh. S tím povedeným černým humorem mohli ještě trochu více přidat aby z toho byla více brutální komedie. Bavil jsem se! (viděl jsem: 1x cz ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a dostal víc. Prdelní romantické intro je posléze vystřídáno se zábavnou naháněčkou. A ano, žánrové zařazení do komedie vedle hororu/thrilleru rozhodně není lživé. Krvavá nevěsta je docela krvavá a taky místy hodně nadsazená. Tím si pro mě bodíky sympatie sbírala jako na běžícím páse. Jako taková nenáročná oddechovka funguje Krvavá nevěsta skvěle a ač jsem se bál jestli mě celou dobu bude nahánění jedné blondýny v panství bavit, tak bez diskuze bavilo. Postava Samary Weaving je půvabná a jak vyplyne najevo, nejedná se o žádné ořezávátko. Do toho všeho opar tajemna, nějaké to zvrácené rodinné tajemství a závěrečný... no, nechte se překvapit. ()

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama