Reklama

Reklama

15 Shana

Trailer

Obsahy(1)

Yoavov (Oded Leopold) život je narušený v momente, keď jeho najlepšia kamarátka otehotnie bez toho, aby mu to povedala a jeho partner tiež začne túžiť po deťoch. Jeho život sa rozplýva a sebazničenie sa zdá byť nevyhnutné. (dwdb)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ústřední dvojka a chemie mezi nima. Taky v gay romancích ne často vídané postarší typy (hlavně Leopold). Do jisté míry jsem postavě Joava (právě Leopold) porozuměl, ale někdo v jeho věku a jeho fyzických parametrů by neměl za sebou táhnout traumata z dětství nebo se ohlížet na předsudky v komunitě. Dále - abych aspoň respektoval někoho, s jehož názory nesouhlasím, musel by se jinak chovat rozumně, a to se Joav nechoval; to byl sebedestruktivní, nikoli alternativní životní styl (v tom původním, nikoli homofobním významu). // 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"15 let" má rozhodně poutavý námět, v němž se řeší hned několik problematik (partneři, rodina, přátelství, rodičovství), ale svým zpracováním mi film přišel poněkud zvláštní - zejména, co se týkalo hlavní postavy, k níž bylo těžké si vytvořit jakýkoli vztah. V Yoavovi se zmítalo hned několik démonů najednou, kteří ho začali vnitřně ničit - přesto mi jeho chování přišlo tak trochu mimo mísu a bylo vážně obtížné ho pochopit. Nejvíce mě zaujala dějová linie s těhotnou kamarádkou, která mi též přišla nejsilnější. "Metaforická" postava bezdomovce měla rovněž něco do sebe. Plusový bod za atypický závěr. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama