Reklama

Reklama

Tapestry

  • Japonsko Ito (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Takahaši Ren (Suda Masaki) a Sonoda Aoi (Komacu Nana) se narodili v roce 1989. Poprvé se setkali ve třinácti letech a zamilovali se do sebe. Byla to sladká první láska, ale okolnostmi byli donuceni se rozejít. Když jim je dvacet jedna, znovu se setkávají. Jenomže minulost napravit nedokázali, a tak čas běžel dál... teď je jim třicet jedna. Dostanou ještě poslední šanci? (Zíza)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

NIT..Jde o životní cestu hrdinů na pozadí japonské společnosti tří desetiletí. Citlivý, lehce romanticky a nostalgicky laděný film.(max.70%) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zdejšími třemi recenzemi jsem byl varován, že 糸 (doslovný překlad - "vlákno") není romantika, ale cesta života hlavních hrdinů i japonské společnosti (civilní sonda do negativ i pozitiv japonské společnosti). Takže jsem do toho šel s otevřenou myslí a moc se mi líbilo. Výborně zahrané, výborně obsazené, tradičně filmařsky nenápadně dokonalá japonská kinematografie. P.S. Nana Komatsu i Masaki Suda jsou oba výrazně mladší, než 31 let, přesto ztvárnili své postavy výborně (Nana, když se rozbrečí nad jídlem, například). Trailer. ()

Reklama

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

Nečekejte typickou romantiku, je to spíše realistické zachycení života, kdy se ztráta nic nevíjí jako v hollywoodských filmech. Není pro nás určen jen jeden člověk a ve výsledků se nám ani nemusí podařit dosáhnout našich snů. Takový život je a celkem to bolí, jak postavy, tak diváka. Ale je to krásný film. I když to chtělo chvíli si zvyknout na jeho rytmus. Ale když se na něj napojíte, tak vás emotivně zasáhne. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá a příjemně ubíhající romance. Film jako by nestál pouze v žánru romantického dramatu, ale působil spíše jako časosběrný dokument o lidech narozených za dob heisei éry (1989-2019). Ren potká Aoi, když je mu 12 a chce to ve fotbale dotáhnout daleko. Ona má díky své neúplné rodině jiná přání. Tato dvojice se různě setkává a loučí v dalších dvou dekádách. Film je velmi civilní, ukazuje kromě příběhu hlavní dvojice jakými problémy si mladí lidé musí v Japonsku procházet. Nemožnost získat nějaké solidní sociální postavení, roamování do ciziny s nejasnými výsledky, ztráta vztahů, rodinného zázemí, atd. Do toho katastrofy vyšší moci, kterým se také vyhnout nedá, ale hlavní dvojici spojují nitky osudu... A to je možná hlavní kámen úrazu filmu, vy prostě celou dobu víte, jak to dopadne, tvůrci rezignovali na nějaký více propracovaný scénář, povedly se jim však charaktery. Co mě na filmu baví jsou velmi slušné herecké výkony, Nana Komacu, kterou jsem neznal, nepřišla mi jako vhodná zpočátku, ale nakonec mě přesvědčila o svém umu. Takumi Saitó jako bezstarostný burzovní makléř měl neuvěřitelné charisma, nováček Takasagi Mahiro by snad také mohl být do budoucna hereckým příslibem, Suda a Nana jsou samozřejmě sebejistí ve svých rolích. Pro Japonce to musí mít mnohem větší emoční, výpovědní hodnotu, než pro cizince, nemluvě o jistém hávu nostalgie, naprosto chápu pokud má film vyšší hodnocení, než moje. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, ale zase to mohlo být daleko horší. Ze všech těch linek v příběhu, byl nejhorší ta poslední, když jim bylo přes 30. Právě tam se mi ten film trochu zprotivil. Zároveň jen na okraj, ten film má v sobě daleko více, ta škatulka romantický je zde prostě špatně. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama