Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Maq 

všechny recenze uživatele

Historie jednoho únosu. Režie, scénář a trio vynikajících charakterních herců se vyhýbá jakémukoli pozérství, lacinému „hollywoodskému“ útoku na city. To by bylo fajn, mám rád, když se dobrá myšlenka prezentuje zdrženlivě, neokázale. Jenže tady právě chybí ta dobrá myšlenka, cokoli, co by stálo za tak důstojné a hvězdné sdělení. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Takhle už mě dlouho žádný film nenaštval, mé hodnocení je trochu nadsazené, ale já čekal solidní napínavý thriller s atmosférou, plný charizma Redforda a Defoea. Jenže charizma se nekoná, redford má překvapivě málo prostoru, i když se děj točí kolem jeho postavy. Únos je silně nehollywoodský film, takže se bohužel žádná atmosféra taky nekoná, nehollywoodský konec by mě normálně potěšil, ale tohle bylo trošičku moc levné a prvoplánové. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sehnal v klubu českých turistů. Vášnivý turista Willem Dafoe si na jeden výlet unese jako rukojmího Roberta Redforda. Během jejich společného výletu se dozvíme proč to udělal a co na tenhle výlet říká Redfordova rodina. Robert Redford a Willem Dafoe zahráli své role velmi dobře. Ovšem celkově zůstalo jenom u jednoho únosu. Mně film neunesl . ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, normálne mi R.Redford chýbal a som rád, že sa aspoň raz za čas objaví. Pomaly plynúci film na nič netlačí, príbeh nemá mnoho postáv a aj preto dostala psychológia postáv slušný priestor. Čakal som iba trošku silnejší záver, napriek tomu sa prikláňam k štyrom hviezdičkám. Film 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento nemecko-americký dramatický triler fanúšikovia Roberta Redforda príliš nemilujú. Naozaj sa môže stať nevydareným filmom taký film, v ktorom účinkujú Helen Mirren, Redford, Willem Dafoe, Matt Craven a Alessandro Nivola? Ako sa to vezme. Vyložene nevydarený asi/ani nie, ale priemerný a s nábehom na slabý áno. Pokusy o psychológiu (dialógy, komorné ladenie, stereotypný dej) nestoja za veľa, no aspoňže sa skúsení herci starajú o solídnu remeselnú fušku na nedeľu večer (hoci nepresvedčivú a celkovo chabo vystavanú). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama