Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

tron 

všechny recenze uživatele

Tento nemecko-americký dramatický triler fanúšikovia Roberta Redforda príliš nemilujú. Naozaj sa môže stať nevydareným filmom taký film, v ktorom účinkujú Helen Mirren, Redford, Willem Dafoe, Matt Craven a Alessandro Nivola? Ako sa to vezme. Vyložene nevydarený asi/ani nie, ale priemerný a s nábehom na slabý áno. Pokusy o psychológiu (dialógy, komorné ladenie, stereotypný dej) nestoja za veľa, no aspoňže sa skúsení herci starajú o solídnu remeselnú fušku na nedeľu večer (hoci nepresvedčivú a celkovo chabo vystavanú). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tvorcom nešlo o oslovenie masy akciou ani tradičným thrillerovým napätím, ale film poňali ako minimalistickú komornú drámu o pocitoch dvoch milujúcich sa, nečakane odlúčených ľudí. Pekný film o celoživotnej láske a odpúšťaní, stojaci na troch výborných hereckých výkonoch a uvedomelej, múdrej réžii. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Téměř komorní Clearing disponuje bezchybnou hereckou trojkou "Redford-Mirren-Dafoe", díky níž se z vcelku banálního filmového únosu vyloupla interesantní pocitová záležitost. 3,5*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sehnal v klubu českých turistů. Vášnivý turista Willem Dafoe si na jeden výlet unese jako rukojmího Roberta Redforda. Během jejich společného výletu se dozvíme proč to udělal a co na tenhle výlet říká Redfordova rodina. Robert Redford a Willem Dafoe zahráli své role velmi dobře. Ovšem celkově zůstalo jenom u jednoho únosu. Mně film neunesl . ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tichá, formálne i dejovo minimalistická oldschoolovka, ktorá svoju silu čerpá v jednoduchej, ale o to silnejšej reálnosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní obsazení, tuctový scénář, rutinérská režie. Výsledek? Promarněná příležitost. To co Únos posouvá k alespoň mírně nadprůměrnému zážitku je především Helen Mirren. Je až neuvěřitelné do jakých poloh je schopna svým tichým výkonem rozehrát svou jednorozměrně napsanou postavu. Naopak Dafoe s Redfordem jsou takový nijací. Kdo vydrží místy poněkud nezáživný průběh, tak nakonec zjistí, že scénář není zase až tak tuctový jak se zpočátku zdálo. Přesto tento film pustíte z hlavy ještě před doběhnutím závěrečných titulků. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckýmu obsazení jsem teda očekával víc. Tohle je dost podprůměrnej film na téma únos. Tady se dá snad ocenit jenom docela překvapivej a originální konec. Jinak film neni originální vůbec. Naopak je plnej nejrůznějších stupidních klišé. Když svýho únosce přiškrtim, až z toho ztratí vědomí, tak místo toho, abych mu pro jistotu uštědřil ještě pár šlapáků na hlavu, tak se k němu otočim zády a budu čekat jako debil, až se probere. A při předání výkupnýho nemohlo samozřejmě chybět pobíhání od telefonu k telefonu a finální odjezd metrem. V kolika jinejch filmech jsem to už viděl? Jinak kromě toho zmiňovanýho konce těžko něco chválit. Možná sem tam nějaký náznaky atmosféry. Tohle stačí tak na dvě hodně slabý hvězdy... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Žiadny bezduchý výkrik do tmy sa nekonal. Naopak, tento komorný thriller so zameraním na dramatickú líniu ma prekvapil. Na začiatku som sa pripravil na pomalé tempo, no pribúdaním minút som sa ho až do konca nedočkal. Prepínanie medzi scénami s únoscom a súčasne prebiehajúcou domácou drámou začne byť po čase monotónne a záver mohol byť pestrejší, no inak sa nemám na čo sťažovať. Primitívna zápletka, no vypointovaná je celkom slušne, herci to zvládli na výbornú a pár jemných zvratov len pozdvihuje dojem z tohto nezávislý dojem budiaceho snímku. Analýza psychológie postáv kolísala, zväčša však ku kladnejším hodnotám, v scenári však bola určite nulová a na danej úrovni je určite len vďaka hercom. Rád by som si niečo podobné pozrel na vyššej úrovni. A Dafoe by nemusel chýbať. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Redford již toto nemá zapotřebí, nicméně jeho kreace byznysmana stojí za povšimnutí minimálně stejně, jako role záhadného únosce v podání Willema Dafoea. Únos je dějově velice jednoduchý, s přímočarou dějovou narací a minimalistickou hudbou. V jeho jednoduchém poselství a střídmých dialozích se však ukrývá poměrně solidní a hmatatelná hloubka a rozhodně se nejedná o zbytečný produkt patřící do starého železa. Nesmírně zajímavá je střihová skladba, díky které je děj i přes svou řídkost relativně chytlavý a nejasný. Podobný styl byl vidět například ve 21 Gramech, i když tam to bylo o dost markantnější. Redford stále in. ()

castor 

všechny recenze uživatele

3* zejména díky hereckému trojtaháku v podání Mirren-Dafoe-Redford.. Zbytek místy lapá po dechu, ale do cíle nakonec zdárně doběhne!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o předání výkupného v hotelové hale (či kde), v níž byli agenti FBI poschováváni tak "nenápadně", že se rovnou mohli převléct do kostýmů tropického ovoce a vyšlo by to nastejno.... To tedy byla síla! Jinak ale můžu Únosu vytknout máloco. Jako komorní vztahové drama s melancholickou náladou funguje skvěle. Díky trojici spolehlivých herců i Armstrongově hudbě. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, normálne mi R.Redford chýbal a som rád, že sa aspoň raz za čas objaví. Pomaly plynúci film na nič netlačí, príbeh nemá mnoho postáv a aj preto dostala psychológia postáv slušný priestor. Čakal som iba trošku silnejší záver, napriek tomu sa prikláňam k štyrom hviezdičkám. Film 70%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Drama pochopení se, lidského rozměru ve světě bohatých a mocných s únosem nic neřešícím a přesto hodně prozrazujícím.!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak si Robert s Willemem vyrazí na čundr lesem. Jeden vyfasuje príma botasky, druhý zas okouzluje fešáckým knírkem. Mezitím se banda chlápků z FBI za pomoci příručky Mladého sviště snaží pomoci bezradné Helen, na níž vlastně až do samotného závěru není patrné, jestli svého muže miluje nebo nesnáší. Zato Willem je průhledný jako list papíru a chudák Robert dostal podobný prostor, jako dnes Plzeň na Nou Campu. Sečteno podtrženo; průměr. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný únos. Keď už sa tak veľmi odpútava od nejakej akcie a úplne mu chýba napätie, mohol sa aspoň viac zamerať na city, no tento film neponúka nič, nevyvoláva vôbec žiadne emócie. Nielenže je únosca so svojou obeťou v tej prírode ako na výlete, ale tie ich rozhovory ma ani trochu nezaujali. Aj keď uznávam, že taký koniec som nečakal. Tých troch dobrých hercov je do takéhoto slabého filmu veľká škoda. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na akční film je to málo akční, na drama málo dramatické, na romantický film málo romantické, na americký film málo americké a na německý málo německé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takto nejak si predstavujem psychologickú drámu HBO, kde neodmietnu účinkovať megahviezdy, aj keď vedia, že ich film sa nedostane do kín. Film išiel v kinách, kde prepadol. Tomu sa vôbec nedivím, napriek tomu, že je kvalitný. Na prvý pohľad prevarený námet sa snaží vyhýbať klišé a na konci priniesť originálnu myšlienku. Únos mi aj napriek tomu prišiel akosi málo výživný. ()

Reklama

Reklama