Reklama

Reklama

Slave to the Grind

Recenze (8)

Leb_Halabala 

všechny recenze uživatele

Slave To The Grind jsem viděl už při promítání na Obscene Extreme 2018. někdy kolem osmý ráno a v kombinaci s absithovou limonádou a jointem mi to připadlo jako nejgeniálnější film na světě. O 2 roky později, kdy celý film dal režisér na youtube, jsem se ihned rozhodl pro druhé zhlédnutí, které mi upřímně tak slavné nepřišlo. Největším problémem je jistá nesouvislost a abcence pořádného závěru. Na druhou stranu si myslím, že pro lajka to může představovat vhodnou vstupní bránu do žánr a film pomocí rozhovorů osvětluje myšlenky, které jsou pro grindcore základní. Věřím, že pro někoho, kdo je historie žánru znalý může být film zklamáním nebo nevyužitým potenciálem, což do určité míry je. Na druhou stranu jsem rád, že něco takového vůbec vzniklo a samo o sobě to aspoň na 4 hvězdičky je. Pátou přidávám z lásky ke grindu. Přeškrtáváním not zdar! ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Žial, musím súhlasiť s kolegami znalcami podobnou. Úvod s Repulsion či Terrorrizer sľubuje mnohé, ale s pribúdajúcimi minútami sa to drolí a drolí a mna to akosi prestáva baviť. 90 minút mi príde ako prehnaná stopáž, rozhovor strieda rozhovor, kapela kapelu a ja sa v tom začínam strácať. Co ma ale potešilo najviac sú rozhovory s Čurbym či zábery z OE. Možno by ma viac bavil dokument z backstage tohto legendárneho festivalu a expanzie na ďalšie územia (USA, Mexico, Australia) Prípadne nejaký roadmovie s malou grind kapelou, ktorá prechádza rôznymi úskaliami turné a zaprdených klubov, na pozadí čoho beží dokument z histórie žánru a nejaké fakty. Takto je to iba bordel a chaos...a nie je to vlastne podstatou celého grindu? haha ()

Reklama

Detak 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument o láskyplném stylu. Od mladého punkáče po starého anarchistu jest grind mému srdci nejbližší, neboť jediný bojuje za názor rozumu. V dokumentu jsou v podstatě všechny legendární kapely: Repulsion, Siege, Napalm Death, A.C., Agathoclas, Nasum, Rotten Sound, Brutal Truth, Carcass, Haemorrhage, Fuck The Facts, Terrorizer, Misery Index, Deche Charde, vyskytne se i náš goregrind buldozer Jig-Ai a samozřejmě kultovní Obscene Extreme Festival z Trutnova. Pro fanoušky nutnost, ostatním nechť praskne hlava. Doplněno: Došlo mi, že díky Čurbymu (Obscene Extreme Festival) a Ozzymu (Fekal Párty) jsem měl možnost vidět většinu těchto legend a mnoho dalších naživo a stálo to za to - díky chlapy za to, co děláte!! ()

Canniosh2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda rozhodně víc; filmů o grindcore není mnoho, respektive žádný jiný neznám, a tak jsem doufal, že se tento dokument bude točit hlavně ohledně historie vzniku a vývoje tohoto stylu muziky. Začátek ohledně REPULSION sliboval solidní zážitek, nicméně následně se film rozpliznul do nesouvisejících rozhovorů se zástupci různých kapel, sem tam brnkajících na citlivou divákovu duši při vzpomínkách na již zesnulé hráče. Osobně pro mě byl tento film zajímavý hlavně tím, že jsem mohl vidět ty legendy, na kterých jsem odkojený, jako Kevin Sharp z BRUTAL TRUTH, Shane Embury z NAPALM DEATH a další. Vidět ale ty ostatní přetetované trosky, to je fakt síla. Ale o tom to taky je, lidi nemládnou, a tak je zajímavé sledovat, jací že to taťkové a možná už i dědečci od rodin tvoří jádro a legendy grindcoru. No, můj komentář je asi stejně nesouvislý jako celý film, takže OK, je to o grindcore, konečně něco je o tomto žánru, ale to je tak vše. Kdyby tam bylo více raritních záběrů, fotek i rozhovorů, a taky nějaká posloupnost "děje", vývoje, tak by to bylo fajn. Takhle je to jen dlouhý předlouhý záznam mezi sebou nesouvislých rozhovorů. ()

einar 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa až moc Anal Cuntu, ktorého sa mohli len dotknúť okrajovo. Potešil by nejaký rozhovor s fanušíkmi a viac zameranie sa na scény vo svete, ktoré najvac obvilivnili grind ako taký. Znalec sa toho až tak moc nedozvie, Nasum by mohol byť rozobratý viac ako len spomienky na Mieszka - napr. Embury, ktorý sám tvrdil aký veľký vplyv mal Nasum na neskoršiu tvorbu Napalm Death. Naopak priateľka, ktorá nemá o tejto hudbe ani páru, ani o metale, so pri dokumente bavila a práve tie časti s Anal Cunt je prišli ako laikovi najzaujímavejšie. Neviem ale, či je cielom dokumentu zábava pre ľudí,  ktorých grindcore vôbec nezaújima, takže 4. ()

Reklama

Reklama